Άφησε στην άκρη την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ο Ρ.Τ.Ερντογάν
«Καψώνι» του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην επικεφαλής της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Ο Τούρκος πρόεδρος απαξίωσε πλήρως την ΕΕ και την φον ντερ Λάιεν με αυτή του την κίνηση, καθώς στην έστειλε να κάτσει στην άκρη, λες και είναι ένας απλός υπουργός.

Το βίντεο με την αμηχανία της φον ντερ Λάιεν έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες.

Στο εν λόγω βίντεο αφότου ο Ερντογάν έχει υποδεχθεί τους προέδρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, εμφανίζονται να εισέρχονται στο εσωτερικό του «παλατιού» του προκειμένου να προβούν στις καθιερωμένες δηλώσεις.

Και ενώ στην αρχή ο Τούρκος πρόεδρος εμφανίζεται να ετοιμάζεται να καθίσει χωρίς ωστόσο να έχει καρέκλα πίσω του, το πρόβλημα δεν είναι αυτό. Οι διαθέσιμες καρέκλες είναι μόλις δύο, με αποτέλεσμα η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να σαστίζει προς στιγμήν αφού δεν έχει πού να καθίσει για να συνομιλήσει ως ίση προς ίσους.

Η λύση που βρέθηκε, μιας και ο Σαρλ Μισέλ δεν φάνηκε να έχει διάθεση να παραχωρήσει την θέση του, ήταν να παρακολουθήσει την συζήτηση από τον καναπέ που βρίσκεται στον χώρο, όντας απέναντι από τον ΥΠΕΞ της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Η ομολογουμένως ασυνήθιστη αυτή εικόνα για συνάντηση ηγετών είναι ευθύνη της τουρκικής προεδρίας; Έγινε κατ εντολήν του Ερντογάν; Άγνωστο προς το παρόν, ωστόσο, όπως περιέγραψε με ανάρτησή του στο Twitter ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, αποτυπώνει ξεκάθαρα τον τρόπο με τον οποίον ο Ερντογάν αντιμετωπίζει την Ευρώπη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »