Lockdown Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη
Στην Ελλάδα οι νεκροί πλησιάζουν τους 1.000 και τα κρούσματα από κορoνοιό καταγράφονται σε 70.000 ανθρώπους. O έλεγχος χάθηκε και το αφήγημα από χώρα πρότυπο, εξελίσσεται σε χώρα που βρίσκεται σε ”κόκκινο” συναγερμό.

Η Κυβέρνηση έχει ευθύνες, γιατί προτίμησε να δώσει εκατομμύρια στα κανάλια για την καμπάνια ”Μένουμε Σπίτι”, παρά να ”ρίξει” χρήματα για ΜΕΘ.

Το αποτέλεσμα; Πεθαίνει κόσμος, κλείνουν επιχειρήσεις και τα παιδιά μας δεν θα έχουν επαφή με το σχολείο, αλλά μόνο με τον υπολογιστή!

Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση για το κλείσιμο και των δημοτικών σχολείων, με στόχο τον περιορισμό της κινητικότητας και την ανάσχεση του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είχε προϊδεάσει για την απόφαση.

Συγκεκριμένα ο κ. Πέτσας σε συνέντευξή του (Παραπολιτικά Fm 90,1) ρωτήθηκε για το τι θα γίνει με τα δημοτικά και αν θα κλείσουν απάντησε πως αν χρειαστεί η κυβέρνηση θα το κάνει.
Πότε θα γίνει άρση του lockdown

Σε ότι αφορά την άρση του lockdown ο κ. Πέτσας σημείωσε πως τα κρούσματα θα πρέπει να υποχωρήσουν στα επίπεδα Σεπτεμβρίου δηλαδή στα 300 με 400 και ζήτησε με έμφαση πιστή τήρηση των μέτρων και μείωση της κινητικότητας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης χτες ξεκαθάρισε ότι ακόμα και για το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων θα γίνουν στοχευμένα έξυπνα τεστ από τα αποτελέσματα των οποίων θα κριθεί αν τελικά θα ανοίξουν και τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις 30 Νοεμβρίου.

Πάντως ο κ. Πέτσας τόνισε πως εάν εφαρμοστούν τα υπάρχοντα μέτρα δεν θα χρειαστούν νέα και δεν θα παραταθεί το lockdown.

Αναφορικά με τις εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη για την ενίσχυση των αδύναμων κοινωνικών ομάδων τα Χριστούγεννα είπε ότι ανακοινώσεις θα γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα ενώ τόνισε ότι εξετάζεται η περαιτέρω παράσταση προστασίας από τους πλειστηριασμούς.

Ο κ. Πέτσας ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει συζήτηση για επιστροφή στα μνημόνια ενώ για την επιδημιολογική εικόνα της Θεσσαλονίκης είπε πως υπήρξε μια χαλάρωση όχι μόνο από τους πολίτες αλλά από όλους.

Για τον Τουρισμό είπε πως η κυβέρνηση τον άνοιξε με σχέδιο, και πως δεν σχετίζεται με τον τουρισμό η έξαρση της πανδημίας.

Lockdown Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη

Οι λοιμωξιολόγοι, σύμφωνα με πληροφορίες έχουν αποφασίσει να προτείνουν στην κυβέρνηση ένα σκληρό lockdown στη Θεσσαλονίκη και αύξηση της τηλεργασίας. Να επιστρέψει, δηλαδή, η πόλη σε καραντίνα επιπέδου Μαρτίου.

Και αυτό γιατί τουλάχιστον για τις επόμενες 10 μέρες, οι ειδικοί δεν περιμένουν πτώση των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη.

Η πρόταση των ειδικών είναι, στο πλαίσιο του lockdown στα επίπεδα του Μαρτίου, να κλείσουν και τα δημοτικά σχολεία στη Θεσσαλονίκη και να αυξηθεί η τηλεργασία (σ.σ. σήμερα είναι στο 50%). Η κυβέρνηση είναι εκείνη που θα λάβει τις τελικές αποφάσεις, τις οποίες θα ανακοινώσει στην απογευματινή ενημέρωση ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »