«Πραγματικός στόχος ήταν η Ευρώπη με τα πλήγματα στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια – Το ΝΑΤΟ έδωσε τα όπλα και οι ΗΠΑ ξεχωριστά έκαναν την στοχοποίηση»

Ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Νικολάι Πατρούσεφ και «νο 2» στην ρωσική ηγεσία μετά τον Β.Πούτιν, εμπλέκει για πρώτη φορά τις ΗΠΑ στις επιθέσεις στο πυρηνικό εργοστάσιο του Ενέργκονταρ στην Ζαπορίζια, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την διεθνή ασφάλεια.

Είναι η πρώτη φορά που η Ρωσία κατονομάζει τις ΗΠΑ ως κράτος-συμμέτοχο στις επιθέσεις κατά του πυρηνικού εργοστασίου Ζαπορίζια.

Το ενδιαφέρον είναι ότι υπαινίσσεται ότι αυτό έγινε «για να κτυπηθεί από την ραδιενέργεια ολόκληρη η Ευρώπη», εννοώντας ότι οι ΗΠΑ θέλουν να καταστρέψουν τα κράτη της ΕΕ!

Σύμφωνα με έκθεση της Κυριακής του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, οι δυνάμεις του Κιέβου έχουν πραγματοποιήσει συνολικά 26 πυραυλικές επιθέσεις στον πυρηνικό σταθμό, καθώς και στην κοντινή πόλη Energodar, από την 1η Σεπτεμβρίου και τώρα ο Ν.Πατρούσεφ λέει ότι τις επιθέσεις αυτές τις καθοδηγούσαν οι ΗΠΑ!

 

Το περίεργο είναι ότι η καταγγελία των «συνενόχων», κατά τους Ρώσους, για τις επιθέσεις στο πυρηνικό εργοστάσιο, γίνεται πολύ μετά την κρίση του περασμένου Αυγούστου. 

Ο Ν.Πατρούσεφ κατηγορεί ευθέως τις ΗΠΑ ότι όχι μόνο εφοδίασαν με πυραυλικά συστήματα τις ουκρανικές δυνάμεις για να κτυπήσουν το πυρηνικό εργοστάσιο αλλά προσέφεραν ακόμα και πληροφορίες καθοδήγησης των πυραύλων για να πετύχουν τον στόχο τους.

Άρα το ότι επαναφέρουν τώρα το θέμα, δείχνει διάθεση κλιμάκωσης από την Μόσχα.

Μιλώντας σε μια συνάντηση του Συμβουλίου Ασφαλείας τη Δευτέρα, ο Ν.Πατρούσεφ είπε ότι υπάρχει «σοβαρή απειλή για την ασφάλεια από την ακτινοβολία που δημιουργείται από τους βομβαρδισμούς του Κιέβου. Χρησιμοποιούν όπλα που προμήθευσε το ΝΑΤΟ γενικά, ενώ η Ουάσιγκτον έκανε την στοχοποίηση (σ.σ. προφανώς με τους δορυφόρους)»!

«Αν συμβεί κάτι στην Ευρώπη», θα ευθύνονται οι ΗΠΑ, κατέληξε, σύμφωνα με τα όσα διέρρευσαν.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »