Μυρίζει ”μπαρούτι” ταυτόχρονα στην Σύρτη – Σε θέσεις μάχης ο LNA
Παίρνει αποφάσεις ο Σίσι, καθώς αντιλαμβάνεται πως η τουρκική παρουσία στη Λιβύη θα του προκαλέσει προβλήματα στο εσωτερικό της χώρας του.

Πριν λίγα λεπτά, το Κάιρο ζήτησε έκτακτη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του Αραβικού κόσμου, για να συζητήσουν τις εξελίξεις στη Λιβύη. Όπως καταλαβαίνουμε, ο Αιγύπτιος ηγέτης θέλει να δημιουργήθεί ένα κοινό μέτωπο κατά του Ερντογάν, διότι οι επόμενες ημέρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες.

Ταυτόχρονα ο Σίσι συναντήθηκε πριν λίγες ώρες με τον Διοικητή των Αιγυπτιακών μυστικών υπηρεσιών Αμπάς Κάμελ, όπου συζήτησαν για τις εξελίξεις γύρω από την Λιβύη.

Την ίδια στιγμή ο LNA ώθησε μεγάλο αριθμό δυνάμεων προς έναν άξονα ανατολικά της πόλης Μισράτα, υπό την επίβλεψη του Νις Μπουχαμάντα, διοικητή των ειδικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με αναφορές, ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης ετοιμάζεται να στραφεί εναντίον των δυνάμεων της υποστηριζόμενης από την Τουρκία Κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας (GNA) ανατολικά της Μισράτα, καθώς ο στρατός της επιχειρεί να καταλάβει αρκετές σημαντικές περιοχές με διυλιστήρια πετρελαίου.

Αίγυπτος: “Ζεσταμένα” δεκάδες μαχητικά στα σύνορα με Λιβύη
Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι η περιοχή που εκτείνεται στη Λιβύη από το Wadi Jarif έως το Al-Washaka στα δυτικά θεωρείται «περιοχή στρατιωτικών επιχειρήσεων».

Σε ανακοίνωσή του, ο LNA κάλεσε όλους τους πολίτες να μην βρίσκονται σε αυτήν την περιοχή κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

Η κίνηση του Λιβυκού Στρατού έρχεται τη στιγμή που ο GNA στέλνει ενισχύσεις στην περιοχή Crescent Petroleum ανατολικά της Σύρτης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »