Ανησυχία μετά τα 1.259 κρούσματα
Ενα βήμα πιο κοντά σε γενικευμένο lockdown βρίσκεται η Ελλάδα μετά τη χθεσινή έκρηξη κρουσμάτων στα 1.259. Αλλά ίσως πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι ο κορονoϊός σκοτώνει όλο και πιο πολλούς, όλο και πιο συχνά καθώς οι θάνατοι αυξάνονται ενώ οι 102 διασωληνωμένοι, το ξεπέρασμα του ορίου των 100, βάζει το ΕΣΥ σε συναγερμό.

Η κατάσταση είναι οριακή, κάτι που παραδέχθηκαν και στη χθεσινή συνέντευξη τύπου, όπου η επιστροφή Τσιόδρα σηματοδοτεί αυτόν τον συναγερμό που βρίσκεται η χώρα.

Oι πληροφορίες λένε ότι τα επόμενο διάστημα και εφόσον οι αριθμοί συνεχίζουν να μαρτυρούν ότι το επιδημικό κύμα απέχει μακράν από το σημείο εκτόνωσής του, η επιβολή επιπλέον περιορισμών είναι αναπόφευκτη. Μάλιστα, σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, εάν τα κρούσματα φθάσουν τα 2.000 καθημερινά, οι εντατικές γεμίσουν και το σύστημα υγείας φτάσει στα… όριά του, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε γενικό lockdown.

Για να αποφευχθεί το γεγονός αυτό απαιτείται αυστηρή τήρηση των μέτρων που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός και καθημερινή μάχη ώστε να υψωθεί το τείχος της… μάσκας, του μοναδικού όπλου ανάσχεσης της Covid-19. Ιδίως δε, εάν συνυπολογίσει κανείς την πρόσφατη τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη, ότι «δεν αποτελεί προσωπική επιλογή μου ένα γενικό «lockdown»» η μάχη των επόμενων ημερών θα είναι σκληρή και τα μέτρα πριν από το γενικό lockdown στο… τραπέζι.

Τα σενάρια πριν από το lockdown
Στο πλαίσιο αυτό, το «απαγορευτικό» ταξιδιών εντός της χώρας – μέτρο που ισχύει για τις «κόκκινες» περιοχές, καθώς απαγορεύεται η μετακίνηση των κατοίκων εκτός των συνόρων της περιφερειακής ενότητας που ισχύουν τα μέτρα, όχι όμως και για τις «πορτοκαλί», που έχουν χαρακτηριστεί αυξημένης επιτήρησης – φαίνεται να είναι το επόμενο βήμα σε μια προσπάθεια ο ιός να… εγκλωβιστεί εντός των ορίων των επιβαρυμένων επιδημιολογικά ζωνών.

Στα πρόθυρα κατάρρευσης το ΕΣΥ
Η έκρηξη στις εισαγωγές οδηγεί σε αύξηση και των ασθενών που εισέρχονται στην εντατική, ενώ η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων δημιουργεί ντόμινο προβλημάτων στο σύστημα υγείας.

Στα μεγάλα νοσοκομεία τα κρεβάτια γεμίζουν με ταχείς ρυθμούς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Θριάσιο όπου οι κλινική έχει γεμίσει και περιστατικά μεταφέρονται σε άλλα νοσοκομεία.

Στον Ευαγγελισμό μόλις 15 κρεβάτια μένουν κενά, καθώς 75 ασθενείς νοσηλεύονται με συμπτώματα της νόσου, ενώ πλήρεις είναι και οι κλινικές του Σωτηρία με 90 ασθενείς. Και στο Γεννηματάς όμως 23 από τα 31 κρεβάτια στην κλινική κοροναϊού είναι κατειλημμένα.

Οι διοικήσεις των νοσοκομείων αναγκάζονται να κλείνουν κλινικές και να τις μετατρέπουν σε covid καθώς αρκετοί πλέον από όσους εντοπίζονται θετικοί χρήζουν νοσηλείας. Το μεγαλύτερο πρόβλημα το αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία της περιφέρειας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »