Νέος προβληματισμός μετά τα 58 κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες
Την στιγμή που η Ελλάδα βιώνει αναζωπύρωση του κορονοϊού με πολλούς επιστήμονες να κάνουν ήδη λόγο για δεύτερο κύμα, ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι, η χώρα μας βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με νέα μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης του φονικού ιού.

Σε καμία περίπτωση -προς το παρόν- δεν συζητάει κανείς περί νέου ολικού lockdown, καθώς είναι κάτι που δεν θα αντέξει η οικονομία της χώρας, ωστόσο νέα αυστηρά μέτρα είναι ήδη στο τραπέζι, τη στιγμή που κάποια έχουν ήδη αρχίσει να εφαρμόζονται.

Την ίδια στιγμή ο Βασίλης Κικίλιας, μιλά ανοιχτά για «Plan B». Ουσιαστικά ο υπουργός Υγείας μίλησε για τοπικά και όχι γενικό lockdown, ενώ ο ίδιος εστίασε στην σημασία τήρησης των κανόνων δημόσιας υγείας.

Χθες την Τρίτη, 14.07.2020, υπερδιπλασιάστηκαν τα κρούσματα σε σχέση με την προηγούμενη μέρα, αφού καταγράφηκαν 58 νέα, έναντι 24 της Δευτέρας, ενώ εντοπίστηκαν και σε περισσότερες περιοχές (Λέσβο, Ξάνθη, Ημαθία, Κοζάνη, Άρτα και Χαλκιδική εκτός της Αττικής και της Θεσσαλονίκης).

Ενδεικτικό είναι επίσης πως το τελευταίο 24ωρο στην Αττική είχαμε 8 νέα κρούσματα και στην Θεσσαλονίκη 7. Όλα αυτά ενώ ο τουρισμός ανοίγει ακόμη περισσότερο από σήμερα Τετάρτη, 15.07.2020, με πτήσεις από την Βρετανία και στις 22.07.2020 από την Σουηδία.

Ήδη απαγορεύτηκαν τα πανηγύρια μέχρι και το τέλος του Ιουλίου, ενώ στο προσκήνιο επανέρχεται και η υποχρεωτική χρήση της μάσκας.

Πού εντοπίστηκαν τα κρούσματα

Χθες Τρίτη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 58 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 28 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3883, εκ των οποίων το 54.7% άνδρες αφορά άνδρες.

1042 (26.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2019 (52.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

13 άνθρωποι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 3 (23.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 76.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 122 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 193 θανάτους συνολικά στη χώρα. 62 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Η κατανομή των νέων κρουσμάτων

Από τα 58 επιπλέον κρούσματα που δηλώθηκαν σήμερα:

28 κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
6 είναι εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
8 κρούσματα δηλώθηκαν στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
7 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,
3 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Λέσβου,
2 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης,
1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας, 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης,
1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Άρτας και
1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής.
Υποχρεωτική η μάσκα στους κλειστούς χώρους ζητούν οι λοιμωξιολόγοι

Έπειτα από τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, οι λοιμωξιολόγοι εισηγήθηκαν στην κυβέρνηση την υποχρεωτική χρήση μάσκας στους κλειστούς χώρους.

Η ΕΡΤ ανέφερε ότι οι ειδικοί προτείνουν συγκεκριμένα την υποχρεωτική χρήση της μάσκας στους κλειστούς χώρους όπως τα πολυκαταστήματα, τα σούπερ μάρκετ και στους χώρους αυτούς που υπάρχουν συναθροίσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »