Ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού για Covid-19 από τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια
Σε εξέλιξη βρίσκεται η παρουσίαση του εθνικού σχεδίου για τον εμβολιασμό του πληθυσμού από το Υπουργείο Υγείας.

 

Ανακοίνωση του εθνικού σχεδίου για τον εμβολιασμό από τον Κικίλια
Το σχέδιο για τον εμβολιασμό των Ελλήνων κατά του κοροναϊού ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, με φόντο τις θετικές ανακοινώσεις για τα εμβόλια από την Pfizer και τη Moderna.Live η ενημέρωση για το σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τον κορονοϊό.

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι όπως και με τα εμβόλια της γρίπης, έτσι και τα εμβόλια του κορονοϊού θα είναι δωρεάν.

Ο κ. Κικίλιας εξήγησε πως το εμβόλιο θα είναι δωρεάν για όλους καθώς λογίζονται ως δημόσια αγαθά. Επιπρόσθετα τα εμβόλια θα παραδοθούν σε όλες της χώρες της ΕΕ ταυτόχρονα, ενώ αντίστοιχα θα έχουν την ίδια τιμή για όλα τα κράτη – μέλη.

Ο Βασίλης Κικίλιας ξεκίνησε αναφέροντας πως 905 (!) νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στην Θεσσαλονίκη και 564 στην Αττική, ενώ είπε για ακόμα μία φορά πως τα πράγματα στην Ελλάδα είναι καλύτερα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Υπογράμμισε «δεν χρειάζεται να τονίσω το πόσο σημαντική και κρίσιμη είναι η κατάσταση που βιώνει η χώρα» σημειώνοντας ότι το ΕΣΥ δέχεται τεράστια πίεση.

Ο υπουργός δήλωσε επίσης ότι ο κ. Τσιόδρας του έστειλε τους δείκτες θετικότητας ανά περιοχή, επισημαίνοντας ότι «όλη η Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται στο “κόκκινο”»

«Μπαίνουμε σε χειμωνιάτικες μέρες, οι κλιματικές συνθήκες δεν βοηθούν» είπε ο κ. Κικίλιας, αναφέροντας ότι καταλαβαίνει την πίεση και τις θυσίες, ειδικά λόγω του lockdown.

Ο υπουργός Υγείας κατόπιν αναφέρθηκε στην τεράστια πίεση που αντιμετωπίζει η υπόλοιπη Ευρώπη. «Βρισκόμαστε σε καλύτερο σημείο από την υπόλοιπη Ευρώπη και θέλω να παρακαλέσω θερμά να κάνουμε την προσπάθεια γιατί κανείς δε θέλει να δει εικόνες σαν την υπόλοιπη Ευρώπη» δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »