Παραμένει σταθερά αυξημένος ο αριθμός των νέων κρουσμάτων
Σε συνέχεια εισήγησης της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων, με απόφαση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, οι επισκέπτες από την Μάλτα, από την Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020 και ώρα 00:01, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορονοϊό, που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδό τους στην Ελλάδα.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενημερώνει ότι, κατόπιν και της σχετικής σύστασης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, αναστέλλονται όλες οι λιτανείες για επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς και πάσης φύσεως εμποροπανηγύρεις.

Τέλος. αναφορικά με το μέτρο της απαγόρευσης όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ-εστιατόρια, καφέ-μπαρ κλπ, με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα επεκτείνεται έως 31-08-2020.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
Σήμερα ανακοινώνουμε 151 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 5270, εκ των οποίων το 54.6% αφορά άνδρες.

1379 (26.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2611 (49.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

14 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 3 (21.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 71.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 129 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 210 θανάτους συνολικά στη χώρα. 67 (31.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

“Ετοιμάζεται” για lockdown η Θεσσαλονίκη
Ο κορονοϊός επεκτείνεται σε όλη την Ελλάδα, αλλά τις τελευταίες ημέρες έχει σημάνει συναγερμός στην Θεσσαλονίκη από τα αυξημένα κρούσματα.

Το ενδεχόμενο του lockdown έβαλαν στο τραπέζι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη διάρκεια έκτακτης τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα και του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Στην τηλεδιάσκεψη συζητήθηκε το ενδεχόμενο να τεθούν περιοριστικά μέτρα μετά τις 15 Αυγούστου, οπότε και επιστρέφουν οι περισσότεροι από τις διακοπές τους, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του ιού.

Τα μέτρα, μεταξύ άλλων, θα αφορούν το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ σε επόμενο στάδιο και αν δεν τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση, θα ενεργοποιηθεί το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας τις βραδινές ώρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »