Το ποσό θα είναι μεν ακατάσχετο, αλλά… φορολογήσιμο! – Η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προχώρησε σε μία νέα επικοινωνιακή κοροϊδία, αυτή την φορά κατά των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς το έκτακτο επίδομα ύψους 600 ευρώ που ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες ο πρωθυπουργός για αστυνομικούς και λιμενικούς τελικά, θα είναι 600 μεικτά δηλαδή… 420 «καθαρά»!

Και αυτό θα γίνει γιατί το ποσό θα είναι μεν ακατάσχετο, αλλά… φορολογήσιμο!

Κάποιος θα πρέπει να εξηγήσει στους κυβερνητικούς ότι τα «μεικτά» δεν ενδιαφέρουν κανέναν γιατί αυτά δεν πάνε ποτέ στην τσέπη. Όταν κάποιος ακούει ένα ποσό το σκέφτεται «καθαρό» και ολόκληρο.

Στην κυβέρνηση όμως θεώρησαν πως δεν υπάρχει πρόβλημα να παραπλανήσουν τα Σώματα Ασφαλείας και να τους υποσχεθούν 600 ευρώ που θα είναι τελικά 420.

Την πτυχή του ζητήματος με το έκτακτο επίδομα έφερε στην επιφάνεια η σχετική ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Σε συνέχεια της από 06-12-2022 ανακοίνωσης μας αναφορικά με την εξαγγελία του πρωθυπουργού για την χορήγηση εφάπαξ επιδόματος 600 ευρώ στα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ και του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. η Ομοσπονδία μας ενημερώθηκε πως το ανωτέρω ποσό θα είναι ακατάσχετο, αλλά φορολογήσιμο και θα επιβληθούν κρατήσεις και φόροι συνολικού ποσοστού 30%.

Συνεπάγεται πως οι συνάδελφοι δεν θα δουν στους λογαριασμούς τους να πιστώνονται 600 ευρώ, όπως εξαγγέλθηκε από τον Πρωθυπουργό, αλλά ποσό 420 ευρώ περίπου».

Η ανακοίνωση καταλήγει αναφέροντας:

«Ευελπιστούμε μέχρι την καταβολή του επιδόματος, πως η παράλειψη του αφορολόγητου θα διευθετηθεί στη σχετική εγκύκλιο που αναμένεται εντός των ημερών για την πλήρη και έγκαιρη καταβολή του».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »