Καταγγέλλονται ο ρωσικές παρεμβάσεις στις βρετανικές εκλογές και το δημοψήφισμα
ΗΡωσία βλέπει τη Βρετανία ως «κορυφαίο στόχο», σύμφωνα με μια έκθεση που αποκαλύπτει τις επαναλαμβανόμενες προσπάθειες του Βλαντιμίρ Πούτιν να αναμιχθεί στην πολιτική του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η πολυαναμενόμενη έκθεση της Επιτροπής Πληροφοριών και Ασφάλειας του Κοινοβουλίου επιβεβαίωσε μια σειρά από προσπάθειες του Κρεμλίνου να παρέμβει στη βρετανική δημοκρατία. Η έκθεση ισχυρίστηκε ότι η Ρωσία έχει στοχεύσει επανειλημμένα τη Βρετανία.

Πεντάγωνο προς ΝΑΤΟ: Να αυξηθούν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας
Το έγγραφο των 50 σελίδων ανέλυσε τις ρωσικές παρεμβάσεις στις εκλογές του Ηνωμένου Βασιλείου και τα δημοψηφίσματα μέσα από δωρεές, επιθέσεις στον κυβερνοχώρο καθώς και δολοφονίες.

Το έγγραφο αναφέρει: «Είναι σαφές ότι η Ρωσία αποτελεί επί του παρόντος σημαντική απειλή για το Ηνωμένο Βασίλειο σε διάφορα μέτωπα – από την κατασκοπεία έως την παρέμβαση στις δημοκρατικές διαδικασίες και στο σοβαρό έγκλημα.

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ένας από τους κορυφαίους δυτικούς στόχους πληροφοριών της Ρωσίας: ιδιαίτερα δεδομένης της σταθερής στάσης του Ηνωμένου Βασιλείου ενάντια στην πρόσφατη ρωσική επιθετικότητα και της διεθνούς αντίδρασης υπό την ηγεσία του Ηνωμένου Βασιλείου στην επίθεση στο Salisbury του 2018.

Οι υπηρεσίες πληροφοριών της Ρωσίας είναι δυσανάλογα μεγάλες και ισχυρές και, δεδομένης της έλλειψης κράτους δικαίου, και είναι σε θέση να ενεργούν χωρίς περιορισμούς».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »