Κάθε μέρα ανακοινώνονται πλέον νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, καθώς ο φονικός ιός εξαπλώνεται παρά τα αυστηρά μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση. Η πορεία του στη χώρα μας φαίνεται ασταθής, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων αυξομειώνεται αισθητά μέρα με τη μέρα.

Βεβαίως τα μέτρα αυτά θα “φανούν” αρκετά μετά από όταν πάρθηκαν, συνεπώς όλοι ελπίζουν πως ο κορονοϊός θα “εμποδιστεί” ώστε να μην ζήσουμε καταστάσεις όπως η Ιταλία ή η Ισπανία. Την ίδια ώρα αυξάνεται και η λίστα των νεκρών, με τις υγειονομικές Αρχές να βρίσκονται σε επιφυλακή.

Εν τω μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται η καθιερωμένη ενημέρωση για τον “χάρτη” του ιού στην χώρα μας, με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, να παίρνει τη συνηθισμένη θέση του. Συγκεκριμένα, τόνισε πως στην Ελλάδα υπάρχουν 99 νέα κρούσματα κορονοϊού, με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να ανέρχεται πια σε 1.613.

Οι 119 είναι από το πλοίο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, ενώ 335 σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό και 563 με ήδη γνωστά κρούσματα. 92 είναι οι συμπολίτες μας που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, με 23 εξ αυτών να είναι γυναίκες και όλοι οι υπόλοιποι άνδρες. Πάνω από το 70% έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα.More Bad News For ‘Birds Of Prey’

11 έχουν εξέλθει από τα νοσοκομεία, με το 55% από αυτούς να έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα ή να είναι ηλικιωμένοι.

Καθησυχαστικός ο Τσιόδρας για τα ζώα συντροφιάς

“Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούν”, ανέφερε ο κ. Τσιόδρας για τα ζώα συντροφιάς, μετά τις αναφορές στο εξωτερικό για κρούσματα κορονοϊού σε γάτες.

Συγκεκριμένα τόνισε ότι έως σήμερα ξέραμε για μια γάτα στο Βέλγιο και δυο σκύλους στο Χονγκ Κονγκ. Οι ιδιοκτήτες γάτας δεν πρέπει να ανησυχούν, είπε και δεν υπάρχει λόγος να τα εγκαταλείπουν όπως έχει γίνει και στο εξωτερικό.

Πολύ πρόσφατα αποτελέσματα από την Κίνα δείχνουν πρόοδο  για νέο πειραματικό φάρμακο που είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από όλα τα πειράματα που έγιναν μέχρι αυτή την στιγμή στην ανθρωπότητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »