Aντίστροφη μέτρηση για νέες αποφάσεις σχετικά με το lockdown
Ηαντίστροφη μέτρηση για τις κρίσιμες αποφάσεις σχετικά με την άρση του των περιορισμών του lockdown έχει ήδη ξεκινήσει.

Έτσι αναμένεται η παράταση του lockdown έως τις 14 Δεκεμβρίου, ούτως ώστε να υπάρξει περισσότερος χρόνος για την αποκλιμάκωση των κρουσμάτων και της συνεπακόλουθης πίεσης στο σύστημα υγείας.

Έτσι, απομένουν να ξεκαθαριστούν με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις οι τρεις άγνωστες παράμετροι στην εξίσωση: σχολεία, εμπορικά καταστήματα και εστίαση. Σε κάθε περίπτωση, οι ακριβείς ημερομηνίες παραμένουν ρευστές.
Σενάρια για μερικό άνοιγμα

Η ημερομηνία άρσης του lockdown καθημερινά απομακρύνεται. Κυβερνητικά στελέχη και επιστήμονες διατυπώνουν, πλέον, ξεκάθαρα ότι και τα Χριστούγεννα θα εορταστούν υπό… περιορισμό.

«Το υποσύνολο της αγοράς που θα ανοίξει θα ανοίξει με πολύ μεγάλη προσοχή και αυστηρά μέτρα. Τα Χριστούγεννα δεν θα προσιδιάζουν με αυτά που γνωρίσαμε στο παρελθόν. Θα είναι Χριστούγεννα του αυτοπεριορισμού».

Για τις τελικές αποφάσεις και τις συγκεκριμένες ημερομηνίες οι υπουργοί παραπέμπουν στους λοιμωξιολόγους.

«Εμείς δεν θα αποφασίσουμε το άνοιγμα. Εμείς μπορεί να κάνουμε σενάρια, να λέμε πώς πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνουν, να λέμε ποιά καταστήματα πρέπει να προηγηθούν, όλα αυτά μπορούμε να τα κάνουμε. Το κουμπί θα το πατήσει η επιτροπή.»

Όριο τα 500 κρούσματα

Το όριο για άρση των περιορισμών στην κοινωνική και οικονομική ζωή, παραμένει ο αριθμός των 500 νέων κρουσμάτων ημερησίως σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι αισιόδοξοι της επιστημονικής κοινότητας πιστεύουν ότι αυτήν την ασφαλιστική δικλείδα θα την έχουμε το επόμενο δεκαπενθήμερο.

Πέμπτη ή Παρασκευή οι ανακοινώσεις

Αυτό που θεωρείται δεδομένο είναι η παράταση των περιοριστικών μέτρων και μετά τις 7 Δεκεμβρίου, αφού η πίεση στο σύστημα υγείας παραμένει μεγάλη. Αυτό προανήγγειλε και ο πρωθυπουργός, χτες κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στο υπουργικό συμβούλιο.

Σε αυτό το πλαίσιο, είναι πολύ πιθανό τις ανακοινώσεις να κάνει την Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Ο κ. Πέτσας είχε κάνει και την περασμένη εβδομάδα τις επίσημες ανακοινώσεις για την παράταση του lockdown μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου.

Προς το παρόν είναι άγνωστο εάν ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει και αυτός σε τηλεοπτικό μήνυμα. Εάν έχει κάτι χειροπιαστό στα χέρια του – όπως δηλαδή έναν καθορισμένο οδικό χάρτη- ενδέχεται να τοποθετηθεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »