Τους τελευταίους μήνες ο κόσμος ακούει ασυνήθιστους όρους για να περιγράψει ακραία καιρικά φαινόμενα. Τώρα όροι όπως Κυκλώνας-βόμβα ή Ατμοσφαιρικοί ποταμοί χρησιμοποιούνται στα καθημερινά τηλεοπτικά δελτία καιρού για να περιγράψουν την απόρριψη όγκων βροχής ή χιονιού ρεκόρ σε περιοχές του κόσμου με εξαιρετικά καταστροφικό τρόπο. Η Πράσινη Μαφία ισχυρίζεται, χωρίς ίχνος πραγματικής απόδειξης, ότι όλα αυτά οφείλονται στο υπερβολικά μεγάλο “αποτύπωμα άνθρακα” του ανθρώπου. Το χρησιμοποιούν ως δικαιολογία για να διπλασιάσουν τη σταδιακή κατάργηση του πετρελαίου, του φυσικού αερίου, του άνθρακα καθώς και της πυρηνικής ενέργειας υπέρ της μη λειτουργικής, επιδοτούμενης από τους φορολογούμενους “πράσινης ενέργειας” – της αναξιόπιστης αιολικής ή ηλιακής ενέργειας. Μήπως αυτές οι φρικτές καιρικές καταστροφές είναι όντως “ανθρωπογενείς”, αλλά όχι από τις εκπομπές CO2;

 

Από τα τέλη Δεκεμβρίου, ειδικά οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν υποστεί έντονα καιρικά φαινόμενα από την καταιγίδα “Κυκλώνας Βόμβα” που έθαψε μεγάλο μέρος της Ανατολικής Ακτής σε χιόνι ρεκόρ από το Μπάφαλο μέχρι τη Φλόριντα. Ταυτόχρονα η Δυτική Ακτή των ΗΠΑ από την Πολιτεία της Ουάσιγκτον μέχρι τις ακτές της Καλιφόρνιας έχει υποστεί ακραίες πλημμύρες από το ένα κύμα μετά το άλλο των λεγόμενων Ωκεάνιων Ποταμών που μεταφέρουν τεράστιες ποσότητες νερού από τον Ειρηνικό προκαλώντας σοβαρές πλημμύρες. Χωρίς να παρουσιάσουν καμία επιστημονική απόδειξη, οι πράσινοι ιδεολόγοι ισχυρίζονται ότι όλα αυτά οφείλονται στην ανθρωπογενή υπερθέρμανση του πλανήτη – που τώρα ονομάζεται “κλιματική αλλαγή” για να μπερδέψουν το αρχικό ζήτημα – και υποστηρίζουν την ταχύτερη μετάβαση σε έναν δυστοπικό κόσμο χωρίς άνθρακα.

Μπορεί να διατυπωθεί μια σοβαρή επιχειρηματολογία ότι θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ανθρωπογενής. Αλλά όχι εξαιτίας του υπερβολικού CO2 ή άλλων ανθρωπογενών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Θα μπορούσε να οφείλεται σε σκόπιμη και κακόβουλη χειραγώγηση των μεγάλων καιρικών συνθηκών.

Γεωμηχανική;

Η τεχνολογία χειραγώγησης του καιρού είναι ένας από τους τομείς που είναι άκρως απόρρητος και έχει κρατηθεί μακριά από την ανοιχτή συζήτηση από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Συχνά αποκαλείται γεωμηχανική ή πιο πρόσφατα η λιγότερο δυσοίωνη ηχητικά “κλιματική παρέμβαση”. Όποιο και αν είναι το όνομά της, περιλαμβάνει τον άνθρωπο να παίζει με την πολυπλοκότητα του γήινου καιρού, με δυνητικά καταστροφικά αποτελέσματα. Τι γνωρίζουμε για τις πιθανότητες;

Μετά τη διάσκεψη του Παρισιού για το κλίμα το 2015 και τη συνακόλουθη συμφωνία του Παρισιού, ο Peter Wadhams, καθηγητής ωκεάνιας φυσικής στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, μαζί με άλλους κορυφαίους επιστήμονες που ασχολούνται με την υπερθέρμανση του πλανήτη, άρχισαν μια ανοιχτή έκκληση για γεωμηχανική για την “επίλυση” της υποτιθέμενης κλιματικής κρίσης και την αποτροπή της υπερθέρμανσης του πλανήτη πάνω από 1,5 ‘ C πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα, έναν εντελώς αυθαίρετο στόχο. Αυτό που ισχυρίζονται οι επιστήμονες μετά το Παρίσι είναι ότι: “Βρισκόμαστε με την πλάτη στον τοίχο και πρέπει τώρα να ξεκινήσουμε τη διαδικασία προετοιμασίας για τη γεωμηχανική. Πρέπει να το κάνουμε αυτό γνωρίζοντας ότι οι πιθανότητες επιτυχίας της είναι μικρές και οι κίνδυνοι εφαρμογής της μεγάλοι”. Αυτό που δεν λένε είναι ότι η γεωμηχανική χειραγώγηση του καιρού έχει αναπτυχθεί με μυστικότητα από τις στρατιωτικές και μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ εδώ και δεκαετίες.

“Η ιδιοκτησία του καιρού το 2025

Τον Ιούνιο του 1996 η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ δημοσίευσε μια έκθεση με τον προκλητικό τίτλο “Ο καιρός ως πολλαπλασιαστής δυνάμεων: Η ιδιοκτησία του καιρού το 2025”. Η έκθεση περιέγραφε τις δυνατότητες της ανθρωπογεωμηχανικής, μεταξύ άλλων, για την ενίσχυση της βροχόπτωσης ή των καταιγίδων, την άρνηση βροχόπτωσης (πρόκληση ξηρασίας), την εξάλειψη της νεφοκάλυψης ενός εχθρού και άλλα γεγονότα. Η έκθεση εκπονήθηκε, “για να εξετάσει τις έννοιες, τις δυνατότητες και τις τεχνολογίες που θα χρειαστούν οι Ηνωμένες Πολιτείες για να παραμείνουν η κυρίαρχη αεροπορική και διαστημική δύναμη στο μέλλον”. Η έκθεση σημείωνε στην αρχή, “η τροποποίηση του καιρού μπορεί να χωριστεί σε δύο μεγάλες κατηγορίες: καταστολή και εντατικοποίηση των καιρικών συνθηκών. Σε ακραίες περιπτώσεις, μπορεί να περιλαμβάνει

τη δημιουργία εντελώς νέων καιρικών προτύπων, την άμβλυνση ή τον έλεγχο των σοβαρών καταιγίδων, ή ακόμη και τη μεταβολή του παγκόσμιου κλίματος σε εκτεταμένη και/ή μακροχρόνια κλίμακα”. (η έμφαση προστίθεται).

Το έγγραφο της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο περιέργως διαγράφηκε από την ιστοσελίδα της μόλις το 2021, αναφέρει επίσης: “…οι τεράστιες στρατιωτικές δυνατότητες που θα μπορούσαν να προκύψουν από αυτόν τον τομέα αγνοούνται με δική μας ευθύνη… η κατάλληλη εφαρμογή της τροποποίησης του καιρού μπορεί να προσφέρει κυριαρχία στον χώρο της μάχης σε βαθμό που δεν είχε ποτέ πριν φανταστεί κανείς… Η τεχνολογία είναι εκεί και μας περιμένει να τα μαζέψουμε όλα μαζί”. Μέχρι το 2025, υποστήριζε, “μπορούμε να είμαστε κύριοι του καιρού”. Η έκθεση σημειώνει ότι ήδη από την εποχή του Αϊζενχάουερ, “το 1957, η Συμβουλευτική Επιτροπή του Προέδρου για τον Έλεγχο του Καιρού αναγνώρισε ρητά το στρατιωτικό δυναμικό της τροποποίησης του καιρού, προειδοποιώντας στην έκθεσή της ότι θα μπορούσε να γίνει ένα πιο σημαντικό όπλο από την ατομική βόμβα”. Αυτό συνέβη πριν από σχεδόν επτά δεκαετίες.

Επιστρέφοντας στον πόλεμο του Βιετνάμ στα τέλη της δεκαετίας του 1960, ο υπουργός Εξωτερικών Χένρι Κίσινγκερ και η CIA ενέκριναν μια άκρως απόρρητη γεωμηχανική, με την κωδική ονομασία Επιχείρηση PopEye, από την Ταϊλάνδη πάνω από την Καμπότζη, το Λάος και το Βιετνάμ. Χρησιμοποιώντας στρατιωτικά αεροπλάνα WC-130 και αεροσκάφη RF-4, οι αμερικανικές δυνάμεις ψέκασαν ιωδιούχο άργυρο και ιωδιούχο μόλυβδο στα εποχικά σύννεφα των μουσώνων για να μετατρέψουν τους δρόμους ανεφοδιασμού του Βόρειου Βιετνάμ σε αδιάβατους λασποβυθούς. Η αποστολή ήταν να δημιουργηθεί αρκετή βροχή καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους για να παραμείνουν μπλοκαρισμένα τα μονοπάτια του Χο Τσι Μινχ. Η μυστική επιχείρηση γεωμηχανικής δημοσιοποιήθηκε από τον βραβευμένο δημοσιογράφο Seymour Hersh το 1972, με αποτέλεσμα να γίνουν ακροάσεις στο Κογκρέσο, αλλά όχι πολλά περισσότερα. Λίγα χρόνια αργότερα, το 1976, ψηφίστηκε ένας ανεδαφικός νόμος που “απαιτούσε” από κάθε φορέα να αναφέρει ετησίως στην κυβερνητική NOAA κάθε τροποποίηση του καιρού που επιχειρήθηκε. Πείτε το αυτό στη CIA ή στο Πεντάγωνο.

Ιονοσφαιρικοί θερμαντήρες και τεχνολογία ατμοσφαιρικού συντονισμού

Από τη δεκαετία του 1970 οι εργασίες για την ανθρωπογενή γεωμηχανική έγιναν πιο εξελιγμένες και επίσης πολύ πιο μυστικές. Η παραδοσιακή μέθοδος της “βροχοποιίας”, η σπορά νεφών με αεροπλάνα που διασκορπίζουν, συνήθως, σωματίδια ιωδιούχου αργύρου σε σύννεφα που περιέχουν σταγονίδια νερού για να προκαλέσουν βροχόπτωση, χρησιμοποιείται από τη δεκαετία του 1940. Ωστόσο, από τη δεκαετία του 1990, περίπου την εποχή που η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ δημοσίευσε το Weather as a Force Multiplier: Owning the Weather in 2025, αναπτύχθηκαν σημαντικές νέες μέθοδοι με πολύ μεγαλύτερη εμβέλεια και αποτέλεσμα, και πολύ πριν από το 2025.

Ειδικότερα, η εν λόγω έκθεση της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ του 1996 ανέφερε: “…η τροποποίηση της ιονόσφαιρας είναι ένας τομέας πλούσιος σε πιθανές εφαρμογές και υπάρχουν επίσης πιθανές δευτερεύουσες εφαρμογές που δεν έχουν ακόμη οραματιστεί”.

Μεγάλη διεθνής προσοχή και ανησυχία έχει δοθεί σε ένα ερευνητικό πρόγραμμα ιονοσφαιρικής έρευνας της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και του Γραφείου Ναυτικών Ερευνών, το HAARP – High Frequency Active Auroral Research Program – στην Γκακόνα της Αλάσκας. Τον Ιανουάριο του 1999, η Ευρωπαϊκή Ένωση αποκάλεσε το πρόγραμμα “παγκόσμιο πρόβλημα” και εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο ζητούσε περισσότερες πληροφορίες για τους κινδύνους που ενέχει για την υγεία και το περιβάλλον. Η Ουάσιγκτον αγνόησε την έκκληση. Τα περισσότερα από τα ερευνητικά δεδομένα του HAARP έχουν διαβαθμιστεί για λόγους “εθνικής ασφάλειας”, οδηγώντας σε ευρείες εικασίες για σκοτεινή δραστηριότητα.

Το 1985, ενώ εργαζόταν για την εταιρεία ARCO Oil Company με επιχορήγηση από την DARPA του Πενταγώνου, ένας λαμπρός φυσικός, ο Dr. Bernard J. Eastlund, κατέθεσε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας (US #4,686,605), για μια “Μέθοδο και συσκευή για την αλλαγή μιας περιοχής στην ατμόσφαιρα της Γης, την ιονόσφαιρα και τη μαγνητόσφαιρα”. Η περιγραφή του διπλώματος ευρεσιτεχνίας υποστήριζε ότι μια συγκεκριμένη ακτινοβολία ισχυρών ραδιοκυμάτων στην ιονόσφαιρα θα μπορούσε να προκαλέσει θέρμανση και να “ανυψώσει” την ιονόσφαιρα της Γης. Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο του καιρού, μεταβάλλοντας τα ρεύματα των τζετ, αλλάζοντας τους ανεμοστρόβιλους ή δημιουργώντας ή αρνούμενοι τη βροχόπτωση. Η ARCO προσεγγίστηκε από τον αμερικανικό στρατό και τους πούλησε τα δικαιώματα ευρεσιτεχνίας από τον τότε υπάλληλό της Eastlund. Ο αμερικανικός στρατός φέρεται στη συνέχεια να παρέδωσε τα δικαιώματα ευρεσιτεχνίας στον κορυφαίο στρατιωτικό εργολάβο, τη Raytheon. Η Raytheon φέρεται επίσης να εμπλέκεται στην κατασκευή κάθε σημαντικής συστοιχίας ραντάρ θέρμανσης της ιονόσφαιρας σε παγκόσμιο επίπεδο. Σύμπτωση; Ένας εκπρόσωπος του HAARP αρνήθηκε ότι χρησιμοποίησε την πατέντα του Eastlund στο HAARP. Ωστόσο, δεν ανέφεραν καμία από τις άλλες τοποθεσίες.

Το HAARP είναι μια εξαιρετικά ισχυρή φασική συστοιχία κεραιών ραντάρ που στοχεύει στην ιονόσφαιρα. Μερικές φορές αναφέρεται ως ιοντικός θερμαντήρας. Η ιονόσφαιρα είναι ένα υψομετρικό στρώμα της ατμόσφαιρας με σωματίδια που είναι ιδιαίτερα φορτισμένα με ενέργεια. Εάν η ακτινοβολία προβάλλεται στην ιονόσφαιρα, μπορούν να παραχθούν τεράστιες ποσότητες ενέργειας και να χρησιμοποιηθούν για την εξουδετέρωση μιας συγκεκριμένης περιοχής. Αρχικά ο ίδιος ο ιστότοπός του, που τώρα έχει διαγραφεί, ανέφερε ότι το HAARP ήταν “μια επιστημονική προσπάθεια με στόχο τη μελέτη των ιδιοτήτων και της συμπεριφοράς της ιονόσφαιρας… τόσο για πολιτικούς όσο και για αμυντικούς σκοπούς”.

Το HAARP στη Γκακόνα έκλεισε επίσημα από τον αμερικανικό στρατό το 2013. Το 2015 μεταβίβασαν επίσημα τη λειτουργία του HAARP στον πολιτικό εταίρο τους, το Πανεπιστήμιο της Αλάσκας στο Fairbanks. Το κλείσιμο έδωσε τη δικαιολογία για να σταματήσει η ζωντανή μετάδοση των σημάτων του HAARP σε δημόσιο δικτυακό τόπο, η οποία είχε δώσει ισχυρές αποδείξεις για τη σύνδεση των δραστηριοτήτων του HAARP με μεγάλες καιρικές καταστροφές, όπως ο τυφώνας Κατρίνα ή ο σεισμός της Κίνας Τσενγκντού το 2008. Η λειτουργία της εγκατάστασης μεταβιβάστηκε στο Πανεπιστήμιο της Αλάσκας το 2015.

Ορισμένοι ερευνητές έχουν υποθέσει ότι το HAARP της Γκακόνα είναι ένας πονηρός αντιπερισπασμός, μια αθώα τοποθεσία ανοιχτή σε ακαδημαϊκό έλεγχο, ενώ η σοβαρή στρατιωτική χειραγώγηση της ιονόσφαιρας λαμβάνει χώρα σε άλλες άκρως απόρρητες τοποθεσίες.

Μέχρι το 2015 ο στρατός των ΗΠΑ και κυβερνητικές υπηρεσίες όπως η NOAA είχαν ξεπεράσει κατά πολύ τις δυνατότητες του HAARP. Επέβλεπαν την κατασκευή πολύ ισχυρότερων συστοιχιών ιονοσφαιρικών ραντάρ θερμότητας με φασική διάταξη σε όλο τον κόσμο. Αυτό περιελάμβανε ένα πιο ισχυρό HIPAS – μια εγκατάσταση 70 μεγαβάτ ανατολικά του Fairbanks. Περιελάμβανε επίσης το Παρατηρητήριο Arecibo, πρώην γνωστό ως Παρατηρητήριο Ιονόσφαιρας Arecibo – εγκατάσταση 2 μεγαβάτ στο Πουέρτο Ρίκο- Mu Radar – εγκατάσταση 1 μεγαβάτ στην Ιαπωνία. Και η μητέρα όλων των συστοιχιών ραντάρ ατμοσφαιρικής θέρμανσης, το EISCAT – μια εγκατάσταση 1 γιγαβάτ στο Tromsø της Βόρειας Νορβηγίας. Το HAARP είναι μόνο μια εγκατάσταση 3,6 μεγαβάτ. Πολλές άλλες τοποθεσίες ιονοσφαιρικής θέρμανσης φασικών συστοιχιών είτε είναι απόρρητες είτε δίνουν ελάχιστες πληροφορίες. Πιστεύεται ότι μία από αυτές βρίσκεται στην αεροπορική βάση Vandenberg στη Νότια Καλιφόρνια. Μια άλλη στο Millstone Hill της Μασαχουσέτης, μια άλλη στην Ταϊβάν και στις Νήσους Μάρσαλ. Επειδή το Πεντάγωνο και άλλες σχετικές κυβερνητικές υπηρεσίες των ΗΠΑ επιλέγουν να λένε ελάχιστα ή τίποτα σχετικά με τη διασύνδεσή τους και τη χρήση τους για την αλλαγή του κλίματος, μας αφήνουν να κάνουμε εικασίες.

Ο στρατιωτικός εργολάβος Raytheon, ο οποίος απέκτησε τις πατέντες Eastlund από την ARCO, φέρεται να εμπλέκεται σε πολλές τέτοιες τοποθεσίες παγκοσμίως.

Και η Κίνα;

Επειδή οι εργασίες της αμερικανικής κυβέρνησης για τη γεωμηχανική έχουν διαβαθμιστεί και κρατούνται μακριά από μια ανοιχτή δημόσια συζήτηση, δεν είναι δυνατόν να αποδειχθεί σε δικαστήριο ότι γεγονότα όπως οι ανεμοστρόβιλοι-βόμβες στην Ανατολική Ακτή ή ο τυφώνας Ian της Φλόριντα τον Σεπτέμβριο του 2022, μια από τις ισχυρότερες καταιγίδες που έπληξαν ποτέ τις ΗΠΑ, ή οι πλημμύρες ρεκόρ του Ιανουαρίου 2023 από επαναλαμβανόμενα κύματα καταιγίδων του Ατμοσφαιρικού Ποταμού που μαστίζουν την Καλιφόρνια μετά από εξαιρετική ξηρασία, είναι απλώς φυσικά φρικιά. Δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη ότι οφείλονται σε πλεόνασμα CO2 στην ατμόσφαιρα. Αλλά, όπως υποδηλώνουν τα παραπάνω, υπάρχει ένα τεράστιο σώμα αποδείξεων που υποδεικνύει κακόβουλους παράγοντες με κρατικές εξουσίες, που χρησιμοποιούν τη γεωμηχανική όχι προς όφελος, ακόμη και αν η ανθρωπογενής γεωμηχανική θα μπορούσε να ωφελήσει.

Το 2018 τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η κρατική Ακαδημία Τεχνολογίας Διαστημικών Πτήσεων της Σαγκάης δρομολογούσε ένα τεράστιο έργο γεωμηχανικής, το Tianhe που μεταφράζεται ως “Sky River”. Το έργο, το οποίο φέρεται να βασίζεται στο υψηλό οροπέδιο του Θιβέτ, πηγή μερικών από τα μεγαλύτερα ποτάμια του κόσμου, προορίζεται να μεταφέρει τεράστιες ποσότητες νερού από τον πλούσιο σε βροχές Νότο στον άνυδρο Βορρά. Θα ξεκινούσε τη λειτουργία του το 2020, αλλά έκτοτε δεν έχουν δημοσιευθεί λεπτομέρειες.

Οι πρόσφατες συζητήσεις για το σχέδιο του Μπιλ Γκέιτς με τον φυσικό του Χάρβαρντ Ντέιβιντ Κιθ να απελευθερώσει σωματίδια ανθρακικού ασβεστίου ψηλά πάνω από τη γη για να μιμηθεί τα αποτελέσματα της ηφαιστειακής τέφρας που μπλοκάρει τον ήλιο, ή τα πρόσφατα πειράματα της Make Sunsets να εκτοξεύσει μετεωρολογικά μπαλόνια από τη Μπάχα του Μεξικού με διοξείδιο του θείου για να μπλοκάρει τον ήλιο, είναι σαφώς προορισμένα ως αντιπερισπασμοί για να κρύψουν πόσο προχωρημένη είναι η πραγματική γεωμηχανική του καιρού μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »