Δεκάδες νεκροί μισθοφόροι Γεωργιανοί και Πολωνοί
Καταρρέει μέρα με τη μέρα η ουκρανική άμυνα στο Bakhmut με τις ρωσικές δυνάμεις να μπαίνουν στον αστικό ιστό και από τα βορειοανατολικά και να θέτουν τις βάσεις για τον έλεγχο της μισής πόλης.

Παράλληλα οι δυνάμεις Wagner καθαρίζουν το Opytne και συνεχίζουν να μπαίνουν στον Bakhmut και από τα ανατολικά.

 

 

Oι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν με τις συγκρούσεις να διεξάγονται κατά μήκος της οδού Fedora Maksymenka. Επιπλέον, τα ρωσικά στρατεύματα ανέλαβαν τον έλεγχο του εργοστασίου Artwinery.

Ουκρανικός στρατιώτης ανέφερε απεγνωσμένος ότι πλέον “οι Ρώσοι έρχονται απ’ όλες τις πλευΆλλη ουκρανική πηγή ανέφερε σχετικά:“Δυστυχώς, το τρίτο κύμα ταξιαρχιών εφόδου έσπασε και πάλι τιςδιεξάγονται σε όλη την οδό Fedor Maksimenko, καθώς και σε τμήματα της οδού Vatutin και της οδού Shchedrogo”.

Οι δυνάμεις «Wagner» συνεχίζουν να επιχειρούν βόρεια και νότια της οδού Fedor Maksimenko. Ομάδες επίθεσης “Wagner” κινούνται επίσης κατά μήκος της λωρίδας Pervomaiska προς την κατεύθυνση της οδού Dobroljubova.

-Ρωσικές ομάδες μάχονται στο βόρειο και νότιο τμήμα του Bakhmut.

-Στα βορειοανατολικά, στο χωριό Podgornoye, καταλήφθηκαν πολλά ουκρανικά οχυρά.

-Στα προάστια, στο χωριό Iskusnoe, συνεχίζονται οι μάχες στο νοτιοανατολικό τμήμα.

Η κατάσταση έχει πάρει άσχημη τροπή για τις χιλιάδες ουκρανικές δυνάμεις που απομένουν στην πόλη καθώς η άμυνα τους εξασθενεί μέρα με την ημέρα. Με βάση την ρωσική προέλαση και με την προϋπόθεση ότι δεν θα αλλάξει κάτι δραματικά τις επόμενες μέρες, οι Ουκρανοί θα αναγκαστούν να αποχωρήσουν από την μισή πόλη και να την παραδώσουν στους Ρώσους.

Το ανατολικό τμήμα του Bakhmut θα περάσει υπό ρωσικό έλεγχο με τις ουκρανικές δυνάμεις να υποχωρούν πέρα ​​από τον ποταμό Bakhmutka, που χωρίζει την πόλη στα δύο όπως δείχνουν οι χάρτες στο τέλος του κειμένου.

O Πουσίλιν τόνισε για την σημερινή εξέλιξη ότι “όποιος ελέγχει το Bakhmut ελέγχει όλο το ανατολικό Ντονμπάς.

Η απελευθέρωση του Μπαχμούτ, ενός βασικού κόμβου μεταφορών, θα διαταράξει τον ανεφοδιασμό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και θα ανοίξει το δρόμο για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας προς το Σλαβιάνσκ.

 

 

Προχωράμε καλά. Ο Ουκρανικός στρατός και οι “μισθοφόροι” τους έχουν 250 απώλειες την ημέρα.

Ο ρωσικός στρατός κινείται κατά μήκος ολόκληρης της γραμμής επαφής, δήλωσε ο Ντένις Πουσίλιν, εκτελών χρέη επικεφαλής του Ντονέτσκ.

Βίντεο: Ρωσικές δυνάμεις μπαίνουν στο Artemovsk / Bakhmut

Βίντεο: Βομβαρδισμός ουκρανικών δυνάμεων στο Bakhmut

Μεγάλες απώλειες μισθοφόρων

Ομάδες επίθεσης των «μουσικών» της PMC Wagner περικύκλωσαν μια ομάδα ξένων μισθοφόρων η οποία περιλαμβάνει κυρίως Γεωργιανούς και Πολωνούς.

Αρκετοί σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν βαριά.

Μερικές ακόμη διμοιρίες βρίσκονται εγκλωβισμένες. Οι ενέργειες τους ελέγχονται από drones γεγονός που επιτρέπει στα ρωσικά στρατεύματά να αντιδρούν άμεσα χτυπώντας τις κατευθύνσεις μέσω των οποίων προσπαθούν να διαφύγουν.

Η ακριβή τοποθεσία δεν έχει γίνει γνωστή ούτε ο αριθμός των περικυκλωμένων.

Τονίζεται ότι ξένοι μισθοφόροι επιχειρούν να σπάσουν τον “δακτύλιο θανάτου” και να αποσύρουν τις δυνάμεις τους χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Οι Ρώσοι έχουν υποκλέψει συνομιλία η οποία αναφέρει:

“Σίγουρα θα τα βγάλουμε. Η κατάσταση στο Bakhmut είναι πολύ δύσκολη ( … ) Ο διοικητής τραυματίστηκε. Τα υπόλοιπα παιδιά είναι περικυκλωμένα μαζί με τους Ουκρανούς αδελφούς μας. Γίνεται αγώνας για να βγάλουμε τους επιζώντες και να πάρουμε τα σώματα των νεκρών μας”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην κατεύθυνση του Bakhmut πολεμούν πολλοί μισθοφόροι, μεταξύ των οποίων και Γεωργιανοί. Τις τελευταίες τρεις ημέρες, σκοτώθηκαν έξι Γεωργιανοί από τη λεγόμενη «Λεγεώνα των Ξένων».

Αυτό είναι το τελευταίο βίντεο δύο Πολωνών μισθοφόρων, των Janusz Sheremet και Krzysztof Tiefel. Σύμφωνα με τους Ρώσους σκοτώθηκαν στο Bakhmut

Βίντεο: Παράδοση ουκρανικών δυνάμεων στο Bakhmut

Βίντεο: Ουκρανοί στρατιώτες μέσα στο Bakhmut

Οι Ρώσοι καθαρίζουν και το Opytne

Παράλληλα το 90% του Opytne είναι υπό ρωσικό έλεγχο. Το Opytne είναι ένα προάστιο του Bakhmut, το οποίο άλλαξε χέρια αρκετές φορές τους τελευταίους μήνες. Πλέον η κατάσταση ξεκαθαρίζει οριστικά και περνά στη ζώνης ελέγχου των ρωσικών στρατευμάτων.

“Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν αποκλειστεί σε πολλά κτίρια κατοικιών στην οδό Shkolnaya. Σύντομα θα καταστραφούν. Το ρωσικό πυροβολικό εργάζεται ενεργά πάνω τους. Τα υπόλοιπα κτίρια καθαρίζονται.

Πρώτα απ ‘όλα, τα ρωσικά στρατεύματα εργάζονται για να διακόψουν την προμήθεια πυρομαχικών στους Ουκρανούς στρατιώτες” αναφέρουν ρωσικές στρατιωτικές πηγές.

Βίντεο: Αποχωρεί η 93η ουκρανική Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία από το Bakhmut

Βίντεο: Ρωσικό πυροβολικό πλήττει ουκρανικές δυνάμεις στο Ντονμπάς

Δείτε τους χάρτες με τον ποταμό Bakhmutka που χωρίζει την μισή πόλη

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »