Τρομερή απώλεια τουρκικού συστήματος MIM-23 Hawk από τις δυνάμεις του LNA στην Λιβύη
Στρατιωτική φάλαγγα των δυνάμεων της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας [GNA] δέχτηκε ισχυρότατη αεροπορική επίθεση αργά χθες βράδυ από μαχητικά αεροσκάφη MIG-29 και MIG-24 του Χαφτάρ, ενώ στην συνέχεια εκτυλίχθηκαν σκηνές από την ”κόλαση του Δάντη”.

Σύμφωνα με πηγές η επίθεση πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της πόλης του Abu Ghryan.

Η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση σημαντικών απωλειών οπλικών συστημάτων, ενώ υπάρχουν δεκάδες νεκροί και τραυματίες στρατιώτες, συμπεριλαμβανομένων Σύριων μισθοφόρων, ανέφεραν πηγές του Εθνικού Στρατού της Λιβύης LNA.

Σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες ακόμη αναφορές, οι επιτιθέμενες μονάδες μετέφεραν ένα τουρκικό αμυντικό σύστημα άμυνας MIM-23 Hawk το οποίο σύμφωνα με διάφορες αναφορές, καταστράφηκε ολοκληρωτικά.

Πηγές στην περιοχή ανέφεραν ότι ο (GNA) ετοίμασε 200 οπλικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένων και τουρκικών αρμάτων μάχης Μ60Α3, για την μεγάλη μάχη με τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA) για την την Σύρτη.

Η δύναμη αυτή κατευθύνεται προς την πόλη αυτή, ενώ οι δυνάμεις του Χαφτάρ και ο αιγυπτιακός στρατός “φουλάρουν τις μηχανές τους” για να την αντιμετωπίσουν δραστικά.

Ισχυρές αιγυπτιακές δυνάμεις στην Α. Λιβύη: Μεταφέρονται ελικόπτερα AH-64E Apache
“Κόλαση” έρχεται στην Α.Μεσόγειο αναφέρουν αμερικανικά ΜΜΕ

Στην Ανατολική Μεσόγειο υλοποιούνται μεταβολές στην παγκόσμια τάξη, και η αμερικανική υποχώρηση, σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη αναποτελεσματικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δημιούργησε πολύ χώρο υπέρ της Τουρκίας προς το παρόν, αναφέρει το Bloomberg.

Η Άγκυρα όμως είναι αντιμέτωπη με μια κοινοπραξία αντιπάλων χωρών (Ελλάδα, Κύπρο, Ισραήλ και Αίγυπτο), οι οποίες προτίθενται να αξιοποιήσουν τους υπεράκτιους ενεργειακούς πόρους στην Ανατολική Μεσόγειο χωρίς τουρκικό πατρονάρισμα.

Μέχρι τώρα, παρακωλύοντας τις εξελίξεις που δεν ωφελούν το εθνικό της συμφέρον, η Τουρκία απέδειξε την ικανότητά της να βάζει «βέτο» στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά από χθες όλα άλλαξαν με την συμφωνία Ελλάδος-Ιταλίας για την ΑΟΖ.

Για να αξιοποιήσει τα στρατηγικά της κέρδη η Άγκυρα πρέπει τώρα να δώσει προτεραιότητα στην πολυμερή διπλωματία, αλλιώς θα κινδυνεύει να εγκλωβιστεί σε περιφερειακές στρατιωτικές συγκρούσεις, τονίζει το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων.

Ο κίνδυνος είναι ότι ο Ερντογάν, θα επενδύσει ακόμη περισσότερο σε τακτικές συμπεριφοράς μιας “σκληρής” δύναμης, εις βάρος της δημιουργίας συνασπισμών και της διπλωματίας. Αυτό έχει δημιουργήσει ήδη ισχυρές αντι-Τουρκικές συμμαχίες, στην ξηρά και στην θάλασσα κατά της Τουρκίας.

Σοβαρή εξέλιξη: Κινείται ανοικτά της Λιβύης το αιγυπτιακό MISTRAL
Όλα αυτά όμως προμηνύουν πιθανές στρατιωτικές συγκρούσεις στο εγγύς μέλλον στην θάλασσα κυρίως, διότι η Τουρκία συμπεριφέρεται από τώρα ως Οθωμανική αυτοκρατορία και αυτό θα το πληρώσει πολύ ακριβά από όλες τις χώρες της περιοχής.

Την ίδια στιγμή, ο Τσαβούσογλου απέρριψε το τελεσίγραφο Σίσι και από σήμερα μετράει αντίστροφα ο χρόνος για την σύγκρουση Τουρκίας-Αιγύπτου επί Λιβυκού εδάφους!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »