Αποτυχημένη επίθεση Τούρκων & τζιχαντιστών κατά των κυβερνητικών δυνάμεων
Σφοδρές μάχες ξέσπασαν νωρίτερα σήμερα μεταξύ του Συριακού Αραβικού Στρατού (SAA) και του τουρκικού στρατού, μετά από έντονη ανταλλαγή πυρών μεταξύ του SAA και των φιλοτουρκικών δυνάμεων στην περιοχή Jabal Al-Zawiya.

Σύμφωνα με αναφορές από το νότιο Ιντλίμπ, ο στρατός της Συρίας δέχθηκε επίθεση από τον τουρκικό στρατό αφού χτύπησαν τις μαχητικές δυνάμεις κοντά στο παρατηρητήριο του τελευταίου βόρεια του Kafr Nabl.

Μια πηγή από το Συριακό Στρατό δήλωσε ότι κύριος στόχος δεν ήταν ο τουρκικός στρατός, αλλά οι τζιχαντιστικές δυνάμεις στην περιοχή Al-Bara’a, οι οποίες όμως υποστηρίζονται από την Τουρκία. Αμέσως μετά την επίθεσή του Συριακού Στρατού, οι Τούρκοι εξαπέλυσαν σφοδρές επιθέσεις πυροβολικού σε βάρος του SAA από τα κοντινά στρατιωτικά παρατηρητήρια.

Ξαφνική ανάφλεξη στη Β. Συρία: Τούρκοι επιτέθηκαν σε δυνάμεις του Άσαντ
Η ίδια πηγή ανέφερε ότι οι δυνάμεις των τζιχαντιστών πραγματοποιούν τακτικά πυραυλικές επιθέσεις από τα παραπάνω σημεία, υπόπτως κοντά στα τουρκικά παρατηρητήρια, οι οποίες συχνά οδηγούν στην έντονη αντίδραση του Συριακού Αραβικού Στρατού.

Δεν αναφέρθηκαν θύματα του SAA κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής. Ωστόσο, με την πρόσφατη αύξηση των τουρκικών στρατευμάτων στο νότιο Ιντλίμπ, η κατάσταση στην επαρχία γίνεται ολοένα και πιο βίαιη, καθώς ο SAA και οι τουρκικές/φιλοτουρκικές δυνάμεις συνεχίζουν την ανταλλαγή πυρών σε σχεδόν καθημερινή βάση, με αποτέλεσμα μια γενικευμένη σύρραξη να αποτελεί ένα απόλυτα ρεαλιστικό σενάριο για το προσεχές μέλλον.

Επιπλέον, μια μεγάλη φάλαγγα του Συριακού Αραβικού Στρατού μπήκε στη βόρεια επαρχία του Κυβερνείου της Αλ-Ράκκα αυτήν την εβδομάδα για να βοηθήσει στην ενίσχυση των πρώτων γραμμών στην περιοχή Ayn Issa.

Σύμφωνα με αναφορές από το πεδίο, τα στρατεύματα του Συριακού Αραβικού Στρατού συνοδεύτηκαν από ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό, το οποίο επίσης επεκτάθηκε στην περιοχή Ayn Issa, η οποία βρίσκεται βόρεια της διοικητικής πρωτεύουσας.

Οι ενισχύσεις του Συριακού Στρατού λέγεται ότι αργότερα αναπτύχθηκαν στις πρώτες γραμμές στο Ayn Issa, όπου βοήθησαν στην ενίσχυση κυβενρητικών δυνάμεων που μάχονται απέναντι στους τζιχαντιστές που υποστηρίζονται από την Τουρκία.

Το μέτωπο Ayn Issa γνώρισε πρόσφατα κλιμάκωση των εχθροπραξιών μεταξύ του Συριακού Στρατού και των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) από τη μία πλευρά, και των φιλότουρκων τζιχαντιστών από την άλλη.

Τζιχαντιστές και Τούρκοι έχουν παραβιάσει επανειλημμένα την κατάπαυση του πυρός στη βόρεια Ράκκα, καθώς συχνά εξαπολύουν πυραυλικές και βολές πυροβολικού προς την άμυνα του στρατού της Συρίας και του SDF (Κούρδοι).

Κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας και Κούρδοι φαίνεται πως έχουν ξεπεράσει προς το παρόν τις διαφορές τους, καθώς μάχονται από κοινού κατά της Τουρκίας και των εξτρεμιστών αντιπροσώπων της επί του συριακού εδάφους.

Τον Μάρτιο, ο τουρκικός στρατός ξεκίνησε μια μεγάλη επίθεση στις θέσεις του Συριακού Στρατού, σκοτώνοντας πάνω από 100 στρατιώτες και καταστρέφοντας δεκάδες οχήματα και θέσεις.

Η επίθεση του τουρκικού στρατού οδήγησε στη συνάντηση του Σότσι στις 5 Μαρτίου μεταξύ των προέδρων Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Βλάντιμιρ Πούτιν. Οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν να εφαρμόσουν κατάπαυση του πυρός και κοινές περιπολίες κατά μήκος της εθνικής οδού M-4 για να εξαλείψουν τη βία, ωστόσο η τουρκική πλευρά δεν τηρεί τις υποχρεώσεις της με αποτέλεσμα η κλιμάκωση στην περιοχή να είναι αναπόφευκτη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »