Έπεσαν 1.500 ρουκέτες
Δεν υπάρχει κανένα σημάδι αποκλιμάκωσης, με αποτέλεσμα να εντείνονται οι φόβοι για έναν πόλεμο ευρείας κλίμακας.Περίπου 1.500 ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον ισραηλινών πόλεων από το βράδυ της Δευτέρας, όταν άρχισε η στρατιωτική κλιμάκωση ανάμεσα στη Χαμάς και το Ισραήλ.

Την ίδια στιγμή, ολόκληρος ο πλανήτης παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις, ενώ οι ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει κύκλο επαφών με τις δυο αντιμαχόμενες πλευρές σε μια προσπάθεια να αρχίσει να αποκλιμακώνεται η ένταση.

Συναγερμός: 1.500 ρουκέτες από τον παραθαλάσσιο παλαιστινιακό θύλακα εναντίον ισραηλινού εδάφους

Για πρώτη φορά από την έναρξη της στρατιωτικής κλιμάκωσης με τη Χαμάς που βρίσκεται σε εξέλιξη, ο ισραηλινός στρατός έκανε λόγο για συναγερμό εξαιτίας εκτόξευσης ρουκετών εναντίον του βόρειου τμήματος της χώρας.
Μέχρι στιγμής, οι ρουκέτες που εκτοξεύονται από τη Λωρίδα της Γάζας από τη Χαμάς ενεργοποιούσαν σειρήνες της αεράμυνας στο νότιο και στο κεντρικό Ισραήλ, αλλά όχι στον βόρειο τομέα της χώρας. Όμως σήμερα ήχησαν σειρήνες εκ νέου όχι μόνο στη μητρόπολη Τελ Αβίβ, όπου οι κάτοικοι έσπευσαν στα καταφύγια, αλλά και στην κοιλάδα Ισραήλ, στη Γαλιλαία (βόρεια).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »