Συναγερμός στις Αρχές – Πληροφορίες για δεκάδες τραυματίες
Σύμφωνα με νεότερες αναφορές, τουλάχιστον δέκα είναι οι νεκροί από την πολύ ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στο λιμάνι της Βηρυτού, σύμφωνα με ιατρικές πηγές και τις υπηρεσίες εθνικής ασφάλειας του Λιβάνου.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει ελικόπτερα που βοηθούν στην κατάσβεση της φωτιάς που εκδηλώθηκε μετά την έκρηξη.

Ο κυβερνήτης της Βηρυτού χαρακτήρισε την έκρηξη «εθνική καταστροφή, παρόμοια με τη Χιροσίμα».

Σύμφωνα με το εθνικό πρακτορείο NNA του Λιβάνου, η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε σε μια αποθήκη πυροτεχνημάτων, κοντά στην οποία βρισκόταν μια άλλη όπου φυλάσσονταν φιάλες υγραερίου.

Η Ρωσία ανακοίνωσε εξάλλου ότι το κτίριο της πρεσβείας της στη λιβανική πρωτεύουσα υπέστη ζημιές, χωρίς όμως να τραυματιστεί κανείς από το προσωπικό.

Tο Reuters επικαλείται ιατρικές πηγές και πηγές ασφαλείας στο Λίβανο σύμφωνα με τις οποίες τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Αναμέσα στους νεκρούς είναι και ο αρχηγός του Κόμματος των Φαλλαγιστων. Πρόκειται για την μεγάλη παράταξη των Χριστιανών του Λιβάνου που διαδραματιζει σημαντικό ρόλο στο πολιτικό προσκήνιο. Ο Νιζαρ Ναζαριαν υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη πριν από λίγο.

Αρχικό κείμενο
Μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε στο λιμάνι της Βηρυτού θέτοντας σε συναγερμό τις Αρχές. Οι καπνοί έγιναν ορατοί από μεγάλη απόσταση ενώ ταρακουνήθηκε ολόκληρη πόλη.

Οι πρώτες αναφορές τοπικών μέσων κάνουν λόγο για δεκάδες τραυματίες και εκτεταμένες υλικές ζημιές.

Η απογευματινή έκρηξη συγκλόνισε διάφορα μέρη της πρωτεύουσας και ο πυκνός καπνός “πνίγει” από το κέντρο της πόλης. Η έκρηξη φάνηκε να επικεντρώνεται γύρω από το λιμάνι της Βηρυτού και προκάλεσε μεγάλη καταστροφή αφού κατέστρεψε παράθυρα μίλια μακριά.

Το υπουργείο Υγείας επιβεβαίωσε ότι υπάρχει «πολύ μεγάλος αριθμός τραυματιών» και εκτεταμένες υλικές ζημιές, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι LBC TV.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης έδειξαν εικόνες από ανθρώπους εγκλωβισμένους κάτω από συντρίμμια. Κάποιοι ήταν καλυμμένοι με αίμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »