Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής, Νίκος Σύψας, απείλησε εκ νέου για την επαναφορά των περιορισμών στην κυκλοφορία και του SMS, λέγοντας μάλιστα πως δεν πρόκειται για ένα σενάριο αλλά υπαρκτό και πιθανό σχέδιο.

«Δεν σας κρύβω ότι έχουμε μία σημαντική ανησυχία. Δεν θέλω να σπείρω πανικό, όμως η ανησυχία είναι έντονη για την εξέλιξη της πανδημίας μετά την τελευταία εβδομάδα. Στο τραπέζι είναι η προστασία των ευπαθών ομάδων. Αν το επιβάλει η κατάσταση τότε θα επιβληθεί ένας περιορισμός μετακίνησης μέσω SMS. Υπάρχουν κι άλλα μέτρα πάνω στο τραπέζι που θα εξεταστούν ανάλογα με την εξέλιξη της επιδημίας», τόνισε ο κ. Σύψας.

Ακόμη, ο καθηγητής επανέλαβε την σκέψη να κλείνουν νωρίτερα τα νυχτερινά μαγαζιά, αναφέροντας πως αυτό ήδη συμβαίνει σε άλλες χώρες, κάτι που αναμένεται να «βυθίσει» την ελληνική οικονομία.
«Αυτή τη στιγμή είναι σαν να πατάμε σε ένα λεπτό κομμάτι που μπορεί να σπάσει από στιγμή σε στιγμή. Και φοβάμαι πως μπορεί στο τέλος της εβδομάδας τα κρούσματα να πολλαπλασιαστούν. Αυτή τη στιγμή βλέπουμε τις συνέπειες της συμπεριφοράς πολιτών προ δύο εβδομάδων, με τα πανηγύρια, την χαλαρότητα και τους συνωστισμούς», είπε χαρακτηριστικά.

«Το κύμα αμφισβήτησης από κάποιους είναι μεγάλος κίνδυνος. Αυτός που τον αγνοεί, επιδοτεί την πανδημία γιατί δεν παίρνει μέτρα. Η άγνοια όμως σκοτώνει. Η νεολαία δείχνει χαλαρότητα», είπε.

«Τα αστικά κέντρα είναι εκεί που εστιάζουμε, κυρίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, λόγω της πυκνότητας του πληθυσμού. Είχαμε πρόβλημα στα βόρεια σύνορα, όμως το ελέγξαμε. Δεν μπορέσαμε να ελέγξουμε όμως την κατάσταση στο εσωτερικό. Το μείζων πρόβλημα είναι τα ενδογενή κρούσματα και όχι τα εισαγόμενα», σχολίασε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »