Ισοπέδωσαν την Κεντρική Ουκρανία

Βομβαρδισμούς ασυνήθιστης βιαιότητας εξαπέλυσε ο ρωσικός Στρατός προκαλώντας “λουτρό αίματος” σε αρκετούς ουκρανικούς ένοπλους σχηματισμούς αλλά και στην Κεντρική Ουκρανία, στην περιοχή Vinnytsia.

Είναι δεδομένο πως πρόκειται για αντίποινα για ότι έγινε στην περιοχή της Χερσώνας με τους βομβαρδισμούς των Ουκρανών με HIMARS.

Το ίδιο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας μιλά για 1.000 νεκρούς (!) από τους ακόλουθους στρατιωτικούς σχηματισμούς:

Tην 35η Ταξιαρχία Πεζοναυτών, την 54η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία, την 81η και 14η Ταξιαρχία και την 109η Ταξιαρχία Εδαφικής Άμυνας .

Παράλληλα, οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν μια διμοιρία αμερικανικών πυροβόλων M777 στο Χάρκοβο στην ειδική στρατιωτική τους επιχείρηση στην Ουκρανία.

Κάποια Μ777 τα πήραν μαζί τους ως λάφυρα οι Ρώσοι στρατιώτες.

Δείτε βίντεο

Ουκρανία: «Λουτρό αίματος» στη Βινίτσια

Η Ρωσία εξαπέλυσε τρεις πυραύλους στο κέντρο της πόλης Βινίτσια,.

Ο αρχηγός της αστυνομίας, Ίχορ Κλιμένκο, επικαλούμενος προκαταρκτικές πληροφορίες, δήλωσε πως οι πύραυλοι έπληξαν ένα συγκρότημα γραφείων και γειτονικά κτίρια κατοικιών υπέστησαν ζημιές, προκαλώντας το ξέσπασμα μεγάλης πυρκαγιάς που επεκτάθηκε σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων με αποτέλεσμα οχήματα να τυλιχτούν στις φλόγες.

«Υπάρχουν τραυματίες και νεκροί, ανάμεσά τους ένα παιδί», έγραψε ο Ουκρανός προέδρος Βολοντίμρ Ζελένσι σε ανάρτησή του στην εφαρμογή Telegram, ενώ αναρωτήθηκε «Τι είναι αυτό, αν όχι μια ανοικτή τρομοκρατική ενέργεια;».

Η αστυνομία δήλωσε πως από τους τραυματίες περίπου 50 φέρουν σοβαρά τραύματα και πως άλλοι 15 αγνοούνται. Παράλληλα, μόλις 6 από τους νεκρούς έχουν αναγνωριστεί και λαμβάνεται DNA από τους υπόλοιπους, ώστε να προχωρήσει η ταυτοποίησή τους.

Από την άλλη, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι έπληξε στρατιωτικούς στόχους στη Βίννιτσα και στην πόλη Gaisin.

Στην Vinnitsa αναφέρει ότι έπληξε τη Βουλή των Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην Πλατεία Νίκης.

Δείτε εικόνα από την περιοχή

1.000 νεκροί σε Νικολάεφ και Κραματόρσκ

Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε τον θάνατο έως και 1.000 Ουκρανών στρατιωτών κοντά στο Νικολάεφ και το Κραματόρσκ.

Σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, βομβαρδίστηκαν με πυραύλους υψηλής ακρίβειας το χωριό Bereznegovatoe, περιοχή Mykolaiv, Konstantinovka και Kramatorsk, στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ.

Στόχοι ήταν τα σημεία προσωρινής ανάπτυξης μονάδων της 35ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, της 54ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας, της 81ης Ταξιαρχίας και της 109ης Ταξιαρχίας Εδαφικής Άμυνας .

Ως αποτέλεσμα των χτυπημάτων, οι συνολικές απώλειες αυτών των σχηματισμών ανήλθαν σε χίλια άτομα ενώ καταστράφηκαν περισσότερες από 100 μονάδες στρατιωτικού εξοπλισμού.

Στην περιοχή του χωριό Chasov Yar του Ντονέτσκ, χτυπήθηκε από όπλο υψηλής ακρίβειας των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων το προσωρινό σημείο ανάπτυξης του τάγματος της 14ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας, που στελεχώνεται από εθνικιστές και ξένους μισθοφόρους.

Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, 43 μαχητές σκοτώθηκαν και περίπου 170 τραυματίστηκαν.

Στην περιοχή ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​‏ σκοτώθηκαν ακόμη 30 εθνικιστές, τραυματίστηκαν άλλοι 37.

Οι συγκρούσεις με τη χρήση όπλων έχουν γίνει πιο συχνές μεταξύ των εθνικιστικών σχηματισμών.

Στις 13 Ιουλίου, στον 226ο εθνικιστικό σχηματισμό “Kraken”, περισσότεροι από διακόσιοι στρατιώτες αρνήθηκαν να υπακούσουν στη διαταγή της διοίκησης να προχωρήσουν στην περιοχή Kramatorsk και ανακοίνωσαν επιστροφή πίσω στην πόλη Χάρκοβο . Ξέσπασαν συγκρούσεις όπου κατά τη διάρκεια της μάχης με τους διοικητές σκοτώθηκαν έξι στρατιώτες.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας συνεχίζουν να χτυπούν στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο έδαφος της Ουκρανίας.

Το απόγευμα της 13ης Ιουλίου, πύραυλοι υψηλής ακρίβειας Kalibr έπληξαν εργοστάσιο στην πόλη Ζαπορίζιε, καταστράφηκαν οχήματα μάχης της 45ης ταξιαρχίας πυροβολικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας

Επιπλέον, τα όπλα υψηλής ακρίβειας των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων κατέστρεψαν σε μια μέρα:

-τέσσερις θέσεις διοίκησης, συμπεριλαμβανομένης της 61ης Ταξιαρχίας Πεζικού Jaeger των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή Bereznegovatoe της Περιφέρειας Nikolaev και της 80ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας Εφόδου στην Περιοχή Kramatorsk,

-τρεις αποθήκες πυρομαχικών στις περιφέρειες Soledar, Tatyanovka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk και Nikolaev,

-μια εγκατάσταση αποθήκευσης καυσίμων για στρατιωτικό εξοπλισμό στην περιοχή Χάρκοβο, καθώς και ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικός εξοπλισμός σε 21 περιοχές.

-Επιπλέον καταστράφηκε μια συστοιχία MLRS στην περιοχή Slovyansk, μια διμοιρία MLRS στην περιοχή Nikolaevka τoυ Ντονέτσκ, καθώς και μια διμοιρία πυροβολικού M-777 στο χωριό Pervomaisky, περιοχή Χάρκοβο.

-Η αεροπορία, οι πυραυλικές δυνάμεις και το πυροβολικό κατέστρεψαν 19 θέσεις διοίκησης, μονάδες πυροβολικού σε θέσεις βολής σε 78 περιοχές, ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικό εξοπλισμός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε 232 περιοχές σε μια ημέρα.

-Μαχητικά των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων κατέρριψαν δύο αεροσκάφη της Ουκρανικής Αεροπορίας: ένα Su-24 στην περιοχή του οικισμού Σλαβιάνσκ και ένα MiG-29 στην περιοχή Troitskoye της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ.

-Τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέστρεψαν 12 ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα στις περιοχές των οικισμών: Balakliya, Izyum, Lozovaya, Shchurovka, Snegirevka, Novaya Kakhovka, Belogorovka, Karmazinovka, Slavyanoserbsk, Mikhailovka,

-Επιπλέον, δύο βαλλιστικοί πύραυλοι Tochka-U και έξι πύραυλοι από MLRS Uragan αναχαιτίστηκαν στην περιοχή του οικισμού Novaya Kakhovka στην περιοχή Kherson.

Δείτε βίντεο

100 νεκροί – Καταστράφηκαν αποθήκες οπλισμού

Ξεχωριστή ανακοίνωση εξέδωσαν και οι “Δημοκρατίες” των Ντονέτσκ-Λουγκάνσκ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

“Οι στρατοί του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ κατέστρεψαν τις αποθήκες και τις θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, 100 στρατιώτες σκοτώθηκαν.

Οι κοινές ενέργειες του στρατιωτικού προσωπικού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ και των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατέστρεψαν τα ακόλουθα εχθρικά όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό:

-Καταστράφηκαν τρία οχήματα, δύο τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού. Σκοτώθηκαν 40 Ουκρανοί στρατιώτες.

-Βομβαρδίστηκαν τέσσερα εχθρικά σημεία βολής στην περιοχή του οικισμού. Π. Krasnogorovka.

-Χάρη στις έγκαιρες πληροφορίες που ελήφθησαν από πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή που ελέγχεται προσωρινά από τους Ουκρανούς , αυτή την εβδομάδα οι μονάδες πυροβολικού μας προκάλεσαν καίρια πλήγματα σε εχθρικές θέσεις, οι οποίες διεξήγαγαν χαοτικό βομβαρδισμό εναντίον ειρηνικών περιοχών της Δημοκρατίας μας.

-Επίσης, στην περιοχή των οικισμών Krasnogorovka και Marinka καταστράφηκαν έξι αποθήκες πυρομαχικών.

Ο επίσημος εκπρόσωπος της Λαϊκής Πολιτοφυλακής του Λουγκάνσκ, Ivan Filiponenko, είπε ότι κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, οι Ουκρανοί υπέστησαν απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικό εξοπλισμό, και συγκεκριμένα:

► 58 άτομα προσωπικό.
► 9 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού.
► 6 οχήματα.
► 15 στρατιωτικοί των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κατέθεσαν τα όπλα, σώζοντας έτσι τη ζωή τους.

Δείτε βίντεο

 

facebook sharing button
twitter sharing button
email sharing button

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »