Και η σαμπάνια έρεε άφθονη… Οι μεγάλες συμφωνίες Πούτιν-Σι αναλυτικά στο ΕΛ…

Το πρωί της 22ας Μαρτίου, ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στην Ρωσία, ενώ είχε μια σειρά συναντήσεων με υψηλόβαθμους Ρώσους αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου Πούτιν.

Ο Xi Jinping και ο Vladimir Putin υπέγραψαν μια σειρά εγγράφων για την επέκταση της συνεργασίας σε διάφορους τομείς: από το εμπόριο και την βιομηχανία μέχρι την επιστήμη και τη στρατιωτική σφαίρα και πολλοί κάνουν λόγο για τρεις μέρες που αλλάζουν τον πλανήτη!

Τι συμφώνησαν ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Πούτιν και Σι Τζινπίνγκ

Οικονομία και εμπόριο

Ο όγκος του εμπορίου μεταξύ Κίνας και Ρωσίας έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ πέρυσι. Αυξήθηκε κατά 30% σε μεγάλο βαθμό χάρη στις προσπάθειες της Δύσης να επιβάλει εμπάργκο και κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Οι οικονομολόγοι προβλέπουν ότι το διμερές εμπόριο Ρωσίας-Κίνας θα ξεπεράσει τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023, με τα δύο τρίτα αυτού του ποσού να εκφράζονται σε γιουάν και ρούβλια καθώς και οι δύο χώρες απομακρύνονται από την δέσμευση του δολαρίου.

Ο Πούτιν και ο Σι μίλησαν για την άνθηση του εμπορίου, την ανάπτυξη της εφοδιαστικής αλυσίδας και τις διασυνοριακές υποδομές, την επέκταση της γεωργικής συνεργασίας για την διασφάλιση της επισιτιστικής ασφάλειας και για τις δύο χώρες και την βελτίωση της συνεργασίας στην ανταλλαγή ενέργειας, ορυκτών, μετάλλων και χημικών προϊόντων.

Η Κίνα και η Ρωσία δεσμεύτηκαν να επεκτείνουν την συνεργασία τους στην τεχνολογία, τον τομέα των πληροφοριών και την τεχνητή νοημοσύνη.

«Συνδυάζοντας το πλούσιο επιστημονικό μας δυναμικό και τις παραγωγικές μας ικανότητες, η Ρωσία και η Κίνα μπορούν να γίνουν παγκόσμιοι ηγέτες στην τεχνολογία πληροφοριών, την ασφάλεια δικτύων και την τεχνητή νοημοσύνη», είπε ο Πούτιν στους δημοσιογράφους.

Νέα στρατιωτική συνεργασία

Σύμφωνα με τον Πούτιν, η σχέση μεταξύ Ρωσίας και Κίνας διαφέρει από τις στρατιωτικές και πολιτικές συμμαχίες που αναπτύχθηκαν κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. «Υπερβαίνουν αυτή την μορφή διακρατικής συνεργασίας και δεν έχουν συγκρουσιακό χαρακτήρα», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

Μόσχα και Πεκίνο συμφώνησαν να «διεξάγουν τακτικά κοινές ασκήσεις και αεροπορικές περιπολίες», να αναπτύξουν στρατιωτικές ανταλλαγές και συνεργασία χρησιμοποιώντας όλους τους διαθέσιμους διμερείς μηχανισμούς για να αυξήσουν την αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ των ενόπλων δυνάμεών τους.

Η ενίσχυση των σχέσεων με την Ρωσία είναι μια στρατηγική επιλογή που έχει κάνει η Κίνα με βάση τα δικά της θεμελιώδη συμφέροντα και τις επικρατούσες τάσεις στον κόσμο”, είπε ο Σι Τζινπίνγκ. Σύμφωνα με τον Κινέζο πρόεδρο, οι δύο χώρες “μοιράζονται την δέσμευσή τους για την οικοδόμηση ενός πολυπολικού κόσμου .»

Συμφωνίες που υπογράφηκαν

Στο τριήμερο της επίσκεψης του Σι Τζινπίνγκ στη Μόσχα, υπογράφηκαν συνολικά 14 δηλώσεις, πρωτόκολλα, μνημόνια και συμφωνίες.

  • Σε δύο κοινές δηλώσεις, η Ρωσία και η Κίνα δεσμεύτηκαν να «εμβαθύνουν την συνεργασία συνολικής εταιρικής σχέσης και στρατηγικής συννενόησης καθώς εισερχόμαστε σε μια νέα εποχή» και να αναπτύξουν ένα σχέδιο για την ανάπτυξη βασικών τομέων οικονομικής συνεργασίας έως το 2030 (σ.σ. ΕΤΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ – ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΚΑΘΕΔΡΙΑ Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ;;;).
  • Τα υπουργεία επιστημών των δύο χωρών υπέγραψαν πρωτόκολλο για την ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα της «βασικής επιστημονικής έρευνας».
  • Οι υπηρεσίες πρωτοκόλλου καθιέρωσαν έναν μηχανισμό για τακτικές προεδρικές συνεδριάσεις στο μέλλον.
  • Οι κυβερνήσεις της Ρωσίας και της Κίνας συμφώνησαν να συνεργαστούν για την παραγωγή κοινών τηλεοπτικών προγραμμάτων.
  • Η ρωσική τηλεοπτική και ραδιοφωνική εταιρεία VGTRK και η China Media Group υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας.
  • Τα κρατικά πρακτορεία ειδήσεων TASS και Xinhua συμφώνησαν επίσης να ανταλλάξουν πληροφορίες.
  • Έξι πρόσθετα μνημόνια κατανόησης αφορούν το εμπόριο, την δασοκομία, την γεωργία, την προστασία των καταναλωτών και τις υποδομές στην ρωσική Άπω Ανατολή.
  • Η Rosatom και ο Κινεζικός Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας συμφώνησαν σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα μακροπρόθεσμης συνεργασίας στον τομέα των ταχέων αντιδραστήρων νετρονίων.

Τι είπαν επίσης ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Σι Τζινπίνγκ:

Πούτιν:

  • Ο εμπορικός κύκλος εργασιών μεταξύ Ρωσίας και Κίνας έφτασε σε ρεκόρ το 2022 και θα ξεπεράσει τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023.
  • Η Κίνα έχει γίνει ο κορυφαίος εταίρος της Ρωσίας στην οικονομική ανάπτυξη της Άπω Ανατολής.
  • Η Ρωσία αντιπροσωπεύει την μετάβαση στο κινεζικό γιουάν στο εμπόριο με τις χώρες της Ασίας, της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής.
  • Η Μόσχα είναι έτοιμη να υποστηρίξει τις κινεζικές επιχειρήσεις για την αντικατάσταση επιχειρήσεων που έχουν εγκαταλείψει την Ρωσία.

Xi Jinping:

  • Η πολύπλευρη συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Κίνας θα ενισχυθεί προς όφελος των λαών.
  • Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών καταδεικνύουν υγιή ανάπτυξη.
  • Ο Σι Τζινπίνγκ είναι έτοιμος, μαζί με τον Πούτιν, να χαράξουν ένα σχέδιο για την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και να ενισχύσουν τον συντονισμό τους.

 

ΜΕ ΜΙΑ ΦΡΑΣΗ: ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ!!! ΟΙ ΔΥΟ ΧΩΡΕΣ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΠΙΟ ΙΚΑΝΕΣ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΣΕ ΠΕΡΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ!!! ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ Η ΞΕΠΕΣΜΕΝΗ ΑΛΛΑ ΠΟΛΕΜΟΧΑΡΗΣ ΔΥΣΗ;;;

 

ΔΕΙΤΕ ΞΑΝΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΙ ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »