Πάνω απο 300 πύραυλοι Kalibr παραδόθηκαν στις ρωσικές δυνάμεις

Το ρωσικό ναυτικό διαθέτει 13 πολεμικά πλοία, συμπεριλαμβανομένων δύο υποβρυχίων στη Μαύρη Θάλασσα για να απειλήσει την Ουκρανία στα οποία έρχονται να προστεθούν πάνω από 300 πύραυλοι kalibr που παραδόθηκαν πρόσφατα από την ρωσική βιομηχανία.

Τα εργοστάσια της αμυντικής βιομηχανίας λειτουργούν σε εικοσιτετράωρη βάση με τρεις βάρδιες για να καλύψουν τις ανάγκες του ρωσικού στρατού και ναυτικού ενώ εκτός των 300 πυραύλων έχει γίνει επισκευή κάθε σκάφους που είχε υποστεί βλάβη από drones η sea drones.

Πρόκειται για τον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας, που διαθέτει 13 μονάδες επιφανείας, οι οποίες μεταφέρουν πυραύλους Kalibr, ενώ υπάρχουν και 2 υποβρύχια κλάσης Kilo.

Το σενάριο δράσης της Μόσχας, εξαρτάται από τις μάχες στο Ντονιέτσκ και το Χάρκοβο, ενώ σε κάθε προσπάθεια των Ουκρανών να κτυπήσουν με πυραύλους την Κριμαία, τα ρωσικά πλοία θα ξεκινήσουν μαζικά πυραυλικά χτυπήματα σε Οδησσό και άλλες πόλεις.

Στα χέρια του ρωσικού στρατού την ίδια στιγμή βρίσκεται το Μπακχμούτ.

“Όταν υποχωρεί ο ουκρανικός στρατός ανατινάζει τα πάντα, καταστρέφει τις υποδομές. Με αυτόν τον τρόπο θέλουν να καταστρέψουν τα πάντα αφού σχεδόν όλες οι γέφυρες στα περίχωρα του Μπαχμούτ ανατινλάχθηκαν”, ανέφερε μεγάλο ρωσικό ΜΜΕ, επικαλούμενο μαρτυρίες μαχητών.

 

“Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας βομβαρδίζουν στόχους  στους εγκαταλειμμένους οικισμούς κοντά στο Μπαχμούτ, προσπαθώντας να σταματήσουν την περικύκλωση της πόλης από την Wagner”, συνέχισε ο Ρώσος μισθοφόρος.

“Επιπλέον, οι ουκρανικές δυνάμεις κάνουν τα πάντα ώστε η ρωσική πλευρά να χρειαστεί να αποκαταστήσει περισσότερες μη στρατιωτικές υποδομές στο μέλλον”, κατέληξε ο ίδιος.

 

Αυτό σημαίνει στην στρατιωτική “διάλεκτο” ότι πιθανότατα, όλοι οι Ουκρανοί στρατιώτες που έχουν μείνει στην πόλη, αγά η γρήγορα θα αιχμαλωτιστούν από την ρωσική μισθοφορική οργάνωση, και μιλάμε πιθανόν και για χιλιάδες στρατιώτες, ενώ δεν γνωρίζουμε πόσοι τελικά κατάφεραν και σώθηκαν προς τα δυτικά.

Οι μάχες είναι σκληρές αλλά ο ρωσικός στρατός είναι αποφασισμένος να απελευθερώσει κάθε τμήμα του Ντονμπάς και πλέον το Κουπιάνσκ δείχνει να είναι ακόμα μια ολοκληρωμένη επιχείρηση.

 

“Το κύριο πρόβλημα είναι ότι οι ρωσικές μονάδες έχουν ουσιαστικά αποκόψει όλες τις γραμμές ανεφοδιασμού για την ουκρανική ομάδα στρατευμάτων”, επεσήμανε ο Ουκρανός βουλευτής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »