Τρεις αστυνομικοί στην Γαλλία σκοτώθηκαν, έπειτα από περιστατικό με πυροβολισμούς.

Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο το περιστατικό έλαβε χώρα την Τετάρτη, στην κεντρική Γαλλία και έχει τραυματιστεί ακόμη ένας αστυνομικός.

Σύμφωνα με την Le Figaro ωστόσο, το αιματηρό συμβάν συνέβη σήμερα τα ξημερώματα κοντά στην πόλη Σεν Ζυστ, στον νομό Πουί-ντε-Ντομ, και ο δράστης φέρεται να είναι ένας 48χρονος άνδρας, που άνοιξε πυρ κατά των αστυνομικών ενώ εκείνοι προσπαθούσαν να διασώσουν μια γυναίκα.

Οι πρώτες πληροφορίες δείχνουν ότι όλα ξεκίνησαν από ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, αν και ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως κάτι τέτοιο.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το γαλλικό μέσο, οι αστυνομικοί εκλήθησαν από γείτονες λίγο μετά τα μεσάνυχτα, μετά από καταγγελία για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας. Φτάνοντας στο σημείο, αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι μια γυναίκα είχε καταφύγει στην οροφή κτιρίου προκειμένου να προστατευτεί.

Επιχειρώντας να προσεγγίσουν το κτίριο για να τη διασώσουν, δύο αστυνομικοί δέχτηκαν τα πυρά του 48χρονου άνδρα. Ο ένας πέθανε επί τόπου και ο άλλος μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο.

Αφού έβαλε φωτιά στο σπίτι, αλλόφρων, ο άνδρας άνοιξε ξανά πυρ εναντίον στελεχών της χωροφυλακής που βρίσκονταν γύρω από το οίκημα, τραυματίζοντας θανάσιμα άλλα δύο στελέχη, ενημέρωσε το Γαλλικό Πρακτορείο η εισαγγελία της περιφέρειας Κλερμόν-Φεράν, η οποία διευκρίνισε ότι η γυναίκα διασώθηκε και είναι ασφαλής.

«Τουλάχιστον 7 μέλη της GIGN (σ.σ. μονάδα των ειδικών δυνάμεων της γαλλικής χωροφυλακής) βρίσκονται επιτόπου. Λαμβάνονται οι μεγαλύτερες δυνατές προφυλάξεις δοθέντος του πόσο επικίνδυνος είναι ο άνθρωπος αυτός», διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

Ο δράστης ήταν γνωστός στις αρχές: Είχαν υπάρξει στο παρελθόν συμβάντα ενδοοικογενειακής βίας με αφορμή την επιμέλεια παιδιού του ζευγαριού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »