Το αφήγημα με το οποίο θα κλείσουν τους πολίτες των δυτικών κοινωνιών στα σπίτια τους για το «καλό» τους

Στην Δύση ετοιμάζονται πάλι για lockdown για να γλιτώσουν την οργή των κοινωνιών που τις καταδίκασαν σε πτωχοποίηση και κατάρρευση του βιοτικού τους επιπέδου με την επιβολή αντι-ρωσικών κυρώσεων που προκάλεσαν τρομακτική ακρίβεια και πληθωρισμό.

Συγκεκριμένα ο ΠΟΥ ζητάει άμεσα περιοριστικά μέτρα και μάσκες, δηλαδή καραντίνες και επιστροφή στην τραγική πρότερη διετή πραγματικότητα.

Οι λόγοι μίας τέτοιας κίνησης είναι πολλοί απλοί:

Ένας περιορισμένος στο σπίτι του πολίτης δεν θα κυκλοφορεί έξω και άρα δεν θα ξοδεύει τα χρήματα του σε πανάκριβα καύσιμα τα οποία τον χειμώνα θα έχουν γίνει ακόμα ακριβότερα.

Αυτό σημαίνει λιγότερες αντιδράσεις, μην ξεχνάμε πως τα ακριβά καύσιμα στο παρελθόν έγιναν αφορμή ακόμα και για εξεγέρσεις όπως έγινε στην αρχή του έτους στο Καζακστάν (βέβαια οι πραγματικοί λόγοι ήταν άλλοι).

Επίσης, οι πολίτες δεν θα έχουν την ευκαιρία να βγαίνουν έξω για να ψωνίζουν προϊόντα τα οποία θα είναι τόσο ακριβά που δεν θα μπορούν να τα αγοράσουν και έτσι δεν θα αντιλαμβάνονται πόσο πολύ θα έχει πέσει το βιοτικό τους επίπεδο.

Η παραμονή στις οικίες τους θα τους δημιουργήσει ακόμα και την ψευδαίσθηση ότι δημιουργούν διαθέσιμο εισόδημα το οποίο θα μπορούν να ξοδέψουν και να καταναλώσουν αργότερα όταν θα έρθουν «καλύτερες μέρες».

Τα μόνα έξοδα που θα του έχουν απομείνει θα είναι τα πάγια έξοδα της θέρμανσης, αλλά προφανώς θα υπάρξει κάποιο είδους προπαγανδιστικής καμπάνιας με την οποία θα επιχειρούν να τον πείσουν ότι καλό θα είναι να ζήσει στο σπίτι του το χειμώνα ντυμένος με κουβέρτες.

Έτσι θα μειωθεί η κατανάλωση και ταυτόχρονα θα μειωθεί και ο πληθωρισμός καθώς αφού δεν θα υπάρχει ζήτηση θα προκληθεί πτώση των τιμών.

Ένας βασικός ακόμα λόγος για τον οποίο οι κυβερνήσεις δεν θα ήθελαν οι πολίτες θα κυκλοφορούν έξω πέραν της ακρίβειας, είναι ότι έτσι δεν θα παρατηρήσουν και της έλλειψης προϊόντων που θα προκληθούν από τις αντί-ρωσικές κυρώσεις.

Φυσικά ένα τέτοιο σχέδιο δεν μπορεί να υλοποιηθεί εάν δεν υπάρξει απαιτούμενη νομιμοποίηση και αποδείχτηκε στα χρόνια της πανδημίας, ότι δεν υπάρχει καλύτερη νομιμοποίηση από τον ίδιο τον κορονοϊό. Έτσι αυτή τη φορά σχεδιάζουν να μας κλείσουν στις οικίες μας για το «καλό μας».

«Eπαναφέρετε τις μάσκες και τα περιοριστικά μέτρα κατά του κορωνοϊού», λένε οι αξιωματούχοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δίνοντας το «πράσινο φως» και την «νομιμοποίηση» στις κυβερνήσεις για να αντιμετωπιστεί υποτίθεται ο… κορωνοϊός.

Με τις ίδιες αποτυχημένες μεθόδους που αντιμετωπίστηκε και πριν…

Ο διεθνής οργανισμός προτρέπει τις κυβερνήσεις και τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης να λάβουν μέτρα για τον περιορισμό της μετάδοσης της νόσου Covid-19, καθώς ένα νέο κύμα λοιμώξεων εξαπλώνεται σε Ευρώπη και ΗΠΑ, όπως αναφέρει το βρετανικό δίκτυο «Sky Νews».

«Οι υποπαραλλαγές του στελέχους Όμικρον αυξάνουν τους αριθμούς των κρουσμάτων και οδηγούν σε περαιτέρω θανάτους», δήλωσε την Τρίτη ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους σε ενημέρωση από τη Γενεύη. «Τα νέα κύματα του ιού αποδεικνύουν ότι η Covid-19 δεν έχει τελειώσει», είπε ο Τέντρος, προσθέτοντας ότι «ανησυχεί για μια αυξανόμενη τάση θανάτων.

Την ώρα που οι νοσηλείες και η μετάδοση της Covid-19 αυξάνονται, οι κυβερνήσεις πρέπει να αναπτύξουν μέτρα που δοκιμάστηκαν και αποδείχτηκαν αποτελεσματικά όπως η χρήση μάσκας, καλύτερος εξαερισμός και πρωτόκολλα ιχνηλάτησης και θεραπείας».

Ο Τέντρος προέβη στις δηλώσεις αυτές στο περιθώριο της δημοσίευσης από τον ΠΟΥ των αποτελεσμάτων της τελευταίας συνάντησης της Επιτροπής Εκτάκτων Αναγκών για την Covid-19, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή.

Ο Σεπτέμβριος θα είναι πάλι ένας πολύ δύσκολος μήνας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »