Η Ελλάδα μένει μόνη της!
Απανωτά είναι τα ”χτυπήματα” κατά της Ελλάδας από ισλαμικές χώρες. Άλλες θεωρούνται παραδοσιακά φιλικές προς την χώρα μας και άλλες ήταν και είναι στην αντίπερα ”όχθη”.

Χαμάς, Μουσουλμανική Αδελφότητα, Πακιστάν και τώρα το Ιράν! Η Τεχεράνη σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΥΠΕΞ Abbas Musevi, δήλωσε πως ”η χώρα του χαίρεται με την απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε Τζαμί!”

Μάλιστα ανέφερε πως ”πρόκειται για ένα εσωτερικό ζήτημα της Τουρκίας και κανείς δεν μπορεί να αναμειχθεί στην υπόθεση!”

Ξεκάθαρη και η Τεχεράνη! Εάν προσθέσουμε τις ΗΠΑ, την Ρωσία, την ΕΕ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Γερμανία, τότε βλέπουμε πως όλοι βρίσκονται στο πλευρό του Ερντογάν.

Πακιστανοί για Αγία Σοφία: ”Μπράβο στον Ρ. Τ. Ερντογάν!”
Άλλοι με την ”σιωπή” τους και άλλοι με ανακοινώσεις τους, δείχνουν ξεκάθαρα πως με την στάση τους ”γράφουν” την Ελλάδα.

Μεγάλη ευθύνη φέρει φυσικά και η Αθήνα. Με την ανύπαρκτη διπλωματική της παρουσία, κατάφερε να κάνει είτε εχθρούς, είτε κάποιες χώρες να σέβονται περισσότερο την Τουρκία.

Λογικό βέβαια. Όταν σου παραβιάζουν την εθνική κυριαρχία και εσύ το μόνο που έχει να πεις είναι ”η Τουρκία να σέβεται το Διεθνές Δίκαιο”, τότε κανείς δεν θα σε πάρει στα σοβαρά.

Οι Μεγάλες Δυνάμεις θέλουν να έχεις αποφασιστικότητα, δύναμη και ”τσαμπουκά”, κάτι που δεν έχει η Ελλάδα στην εξωτερική της πολιτική! Ας πούμε αυτές τις αλήθειες και ας μην ”κρυβόμαστε”.

Η Ελλάδα έχει μόνο ισχυρές ΕΔ, αλλά ”μηδενική” πολιτική στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

Πανηγυρίζει η Χαμάς: ”Μπράβο στον Ερντογάν για την Αγία Σοφία, ζούμε ιστορικές στιγμές”
Κατά τα άλλα την χαρά τους εξέφρασαν για την Αγία Σοφία ο Μεγάλος Μουφτής του Ομάν Ahmed bin Hamad al-Khalili και ο ιεροκήρυκας του τεμένους Αλ Ακτσά Ekrema Sabri.

Η Αίγυπτος ”εξαφανισμένη” μέχρι τώρα, καθώς δεν έχει καταδικάσει την Τουρκία!

Τα χειρότερα έρχονται!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »