Ακόμα ένας «εχθρός της χώρας» για την κυβέρνηση Μητσοτάκη ο αρθρογράφος των New York Times

Ανησυχία και προβληματισμός στο εσωτερικό της κυβέρνησης από την σφοδρή επίθεση των New York Times εναντίον της, με αφορμή το σκάνδαλο των υποκλοπών με ένα άρθρο που μιλά για «σήψη στην καρδιά της Ελλάδας». 

Και μπορεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, να μιλά για… «guest» αρθρογράφο, δηλαδή για μη μόνιμο συντάκτη (!) των ΝΥΤ, αλλά αυτό μάλλον κωμικό είναι: Πόσο πιθανό είναι οι ΝΥΤ να δημοσίευσαν ένα άρθρο με το οποίο δεν συμφωνεί η έκδοση της εφημερίδας; ! 

«Η σήψη του επιτελικού παρακράτους και των παράνομων παρακολουθήσεων γίνονται πρωτοσέλιδο στα διεθνή ΜΜΕ» ήταν η αντίδραση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο άρθρο-κόλαφος που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα στους New York Times με τίτλο «Η σαπίλα στη καρδιά της Ελλάδας είναι πλέον ολοφάνερη».

Αργά το απόγευμα της Δευτέρας το κλίμα στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν βαρύ. 

Γιατί το άρθρο των ΝΥΤ ήταν απλά η «κορωνίδα» των συνολικά 155 άρθρων κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη στον διεθνή Τύπο για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Και μπορεί τα εγχώρια ΜΜΕ, βασικά τα πέντε ιδιωτικά κανάλια και δυο-τρεις εφημερίας και ιστοσελίδες «μπουκωμένες/α» από την λίστα Πέτσα να σφυρίζουν αδιάφορα (μην ξεχνάμε ότι οι και οι ιδιοκτήτες τους αναμένουν την μοιρασιά του νέου πακέτου ανάκαμψης των Βρυξελλών, μπροστά στο οποίο 100 εκατ. ευρώ της λίστας Πέτσα είναι απλά… φυστίκια για την όρεξη), αλλά από την… Εσπερία, το βαρύ «πυροβολικό» βάλλει με πραγματικό μπαράζ άρθρων: Washington Post, Politico, Guardian, Euractiv, Libération, BBC, Handelsblatt, Reuters, Associated Press, La Repubblica και τόσα άλλα ΜΜΕ σφυροκοπούν την κυβέρνηση.

Και το ερώτημα είναι: Αποφάσισαν να «καθαρίσουν» τον μέχρι χθες «άνθρωπό τους», τον Κ.Μητσοτάκη, οι μέχρι χθες σύμμαχοί του;

«Συγκινήθηκαν» τόσο πολύ από τις -όντως-κακουργηματικές- πράξεις για τις οποίες θα ελεγχθεί; Και άλλες φορές έγιναν «τέρατα», αλλά «σφύριζαν» αδιάφορα. Ίσως όχι τόσο αυταπόδεικτα και ομολογημένα.

Αλλά και το 2020 ο τότε Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Α.Διακόπουλος είχε παραδεχθεί ότι το Oruc Reis έκανε έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας (όταν όλη η κυβέρνηση και τα φερέφωνά της υποστήριζαν ότι «Δεν υπάρχει παραβίαση») όμως απλά «τον παραίτησαν» και έληξε το θέμα.

Βγήκε ο Γ.Γεραπετρίτης και είπε ότι «Μέχρι έξι μίλια έξω από το Καστελόριο δεν υπάρχει θέμα». Και όταν πέρασε το Oruc Reis στα τέσσερα μίλια με τον μισό τουρκικό Στόλο συνοδεία, είπαν ότι «Έκανε αβλαβή διέλευση»! Και όλα καλά!

Τι άλλαξε τώρα; Κακουργηματικές πράξεις και τότε (παραχώρηση εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στον εχθρό), κακουργηματικές πράξεις και τώρα (παράνομες υποκλοπές επικοινωνιών πολιτικών και δημοσιογράφων).

Γιατί τώρα «τον στήνουν στο τοίχο»;

Κατ’αρχήν όταν μιλάμε για τέτοιο «άρθρο-φωτιά», όπως αυτό που γράφτηκε στους ΝΥΤ πρέπει να να έχουμε υπ’όψιν μας ότι πρόκειται για την εφημερίδα με την κορυφαία επιρροή παγκοσμίως.

Και για μια εφημερίδα του Δημοκρατικού κόμματος, δηλαδή της κυβέρνησης Μπάιντεν, που έχει κοντέψει να… πνιγεί από το σάλιο που έχουν ρίξει οι Έλληνες κυβερνητικοί στο «γλύψιμό» της.

Άρα όταν οι ΝΥΤ γράφουν αυτά που γράφουν, είτε από “guest” συντάκτη, που λέει και ο Γ.Οικονόμου, είτε από… γελοιογράφο, είτε από τον διευθυντή, σημαίνει ότι η Ουάσιγκτον «σε τελειώνει». 

Το ότι το AP είχε άρθρο λίγη ώρα μετά τους πανηγυρισμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη για την έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία στο οποίο αναφέρονταν στην τραγική κατάσταση που βρίσκεται η ελληνική οικονομία, φυσικά δεν είναι συμπτωματικό.

Θα πέσει λοιπόν η κυβέρνηση;

Από μέσα, αποκλείεται. «Μασίφ» η ΚΟ της ΝΔ, έστω αν οι 2 στους 3 ξέρουν ότι δεν θα ξαναδούν Βουλή.

«Όσο ζω ελπίζω» ή σε παράφραση «όσο είμαι βουλευτής, εισπράττω» θα μπορούσε να πει κάποιος.

Από την άλλη, στα τελευταία 30 χρόνια πόσοι πρωθυπουργοί «αποχαιρέτησαν» επειδή οι «έξω» αποφάσισαν να τους τελειώσουν, δικαίως ή αδίκως, ενώ είχαν πλειοψηφία στη Βουλή;

Αρκετοί: Ο πατήρ Μητσοτάκης, ο Κ.Καραμανλής, ο Γ.Παπανδρέου. 

Σε λίγες εβδομάδες θα ξέρουμε…

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »