Το εργαστηριακό κρέας από τον Bill Gates προκαλεί καρκίνο στους ανθρώπους που το τρώνε, σύμφωνα με μια ανησυχητική νέα μελέτη.
Το συνθετικό κρέας έχει προωθηθεί σε μεγάλο βαθμό από τον Μπιλ Γκέιτς και τις παγκοσμιοποιητικές ελίτ στο WEF ως τη λύση στη λεγόμενη κλιματική αλλαγή. Τώρα, ωστόσο, αυτό το ίδιο τρόφιμο έχει αποδειχθεί ότι προκαλεί καρκίνο μέσω των απαθανατισμένων κυτταρικών γραμμών που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή του, γράφει ο Sean Adl-Tabatabai.

Ένα άρθρο του συνεργάτη του Bloomberg, Joe Fassler, εξηγεί γιατί οι εταιρείες πλαστών κρέατος χρησιμοποιούν αθάνατες κυτταρικές σειρές για τα προϊόντα τους.

«Τα φυσιολογικά κύτταρα της σάρκας δεν συνεχίζουν να διαιρούνται για πάντα. Για να αναπτυχθούν οι κυτταρικές καλλιέργειες με ρυθμό αρκετά μεγάλο για μια εταιρεία, πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν αθόρυβα τα λεγόμενα απαθανατισμένα κύτταρα, κάτι που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν φάει ποτέ σκόπιμα», έγραψε ο Fassler.

Ενώ οι απαθανατισμένες κυτταρικές σειρές αποτελούν «βασικό στοιχείο της ιατρικής έρευνας», ο Φάσλερ σημείωσε ότι αυτές είναι τεχνικά προκαρκινικές και μερικές φορές μπορεί να είναι εντελώς καρκινικές.

«Το πρόβλημα είναι ότι τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του προϊόντος – «αθανατοποιημένες κυτταρικές σειρές» – πολλαπλασιάζονται για πάντα, ακριβώς όπως ο καρκίνος. Που ουσιαστικά σημαίνει ότι είναι καρκινικά. Οι τύποι της βιομηχανίας είναι «βέβαιοι» ότι η κατανάλωση τέτοιων προϊόντων δεν ενέχει κανέναν κίνδυνο. Αλλά δεν είναι δύσκολο να δούμε, ακόμα κι αν τα προϊόντα είναι «αποδεδειγμένα» ασφαλή, πώς μπορούν οι άνθρωποι να αποθαρρύνονται από τη σκέψη ότι τρώνε έναν καρκινικό όγκο».

Σύμφωνα με το Raw Egg Nationalist (REN) σε ένα κομμάτι της 17ης Φεβρουαρίου για το National Pulse, οι κίνδυνοι από το πλαστό κρέας που παρασκευάζεται με χρήση απαθανατισμένων κυτταρικών σειρών πηγάζει από το γεγονός ότι δεν υπάρχουν ακόμη διαθέσιμα μακροπρόθεσμα δεδομένα ασφάλειας για την κατανάλωσή του. Ο Fassler επεσήμανε ότι τα απαθανατισμένα κύτταρα σε αυτά τα προϊόντα μπορούν να πολλαπλασιάζονται επ’ αόριστον εάν τοποθετηθούν κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες.

«Αυτό φέρνει ασφάλεια, αλλά και προβλήματα εικόνας», έγραψε.

Άλλα συστατικά συνθετικού κρέας μπορούν επίσης να προκαλέσουν προβλήματα υγείας

Εκτός από το ότι τα απαθανατισμένα κύτταρα σε κρέατα εργαστηρίου είναι δυνητικά καρκινογόνα, τα συστατικά αυτών των προϊόντων που προορίζονται να μιμηθούν τη γεύση και την υφή του πραγματικού κρέατος μπορούν επίσης να προκαλέσουν προβλήματα υγείας. Η Παιδική Υγεία Άμυνας (CHD) ανέφερε σχετικά με αυτό το ζήτημα τον Σεπτέμβριο του 2022, μεγεθύνοντας τα συνθετικά προϊόντα κρέατος της Impossible Foods με έδρα την Καλιφόρνια.

Η ομάδα για την ελευθερία της υγείας επικαλέστηκε μια μελέτη που διεξήχθη από την εταιρεία σε αρουραίους που τρέφονταν με το Impossible Burger. Η μελέτη διεξήχθη με την υπόθεση ότι τα πλαστά προϊόντα κρέατος θα είχαν ελάχιστη ή καθόλου επίδραση. Όμως τα ευρήματα της μελέτης βγήκαν διαφορετικά.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι η λεγιμοσφαιρίνη σόγιας (SLH) προκάλεσε «ανεξήγητες αλλαγές στη βιολογία των αρουραίων». Οι αρουραίοι στους οποίους χορηγήθηκε SLH παρουσίασαν ανεξήγητη αύξηση βάρους και αλλαγές στο αίμα που υποδεικνύουν την έναρξη φλεγμονής ή νεφρικής νόσου και πιθανά σημεία αναιμίας. Το SLH, το οποίο προέρχεται από γενετικά τροποποιημένη μαγιά, είναι υπεύθυνο για τη γεύση κρέατος του Impossible Burger και το κάνει να αιμορραγεί όπως η σάρκα των ζώων όταν κόβεται.

Ένα άλλο συστατικό του Impossible Burger που προκαλεί προβλήματα υγείας είναι η ανεκτική σε ζιζανιοκτόνα πρωτεΐνη σόγιας (HTSP). Η Impossible Foods εισήγαγε το HTSP στη συνταγή του μπιφτέκι το 2019 για να βελτιώσει την υφή του προϊόντος και να αποφύγει τη γλουτένη, την πρωτεΐνη σιταριού που ορισμένοι άνθρωποι δεν μπορούν να ανεχθούν. Ως αποτέλεσμα, τα πλαστά μπιφτέκια κρέατος μπορεί να περιέχουν υπολείμματα από το ζιζανιοκτόνο glyphosate που ψεκάζεται σε σπόρους σόγιας – τα οποία στη συνέχεια μεταποιούνται σε HTSP.

Οι δοκιμές που έγιναν από την ομάδα υπεράσπισης Moms Across America επιβεβαίωσαν αυτό το εύρημα. Με βάση τις δοκιμές που διεξήχθησαν από τα εργαστήρια του Ινστιτούτου Ερευνών Υγείας που εδρεύει στην Αϊόβα, το Impossible Burgers είχε επίπεδο γλυφοσάτης 11,3 μέρη ανά δισεκατομμύριο. Αυτό ήταν 11 φορές υψηλότερο από το glyphosate που βρέθηκε στο Beyond Meat Burger, το οποίο χρησιμοποιούσε φυτικά συστατικά που δεν ήταν γενετικά τροποποιημένα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »