Είναι η μόνη «δεξαμενή» στην οποία θεωρεί ότι μπορεί να «ψαρέψει» – Η «αδιευκρίνιστη» ψήφος θα είναι συντριπτικά εναντίον της

Η δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ν.Ανδρουλάκη στο πρόσφατο debate των πολιτικών αρχηγών «να πάνε στη φυλακή οι υπεύθυνοι για το σκάνδαλο των υποκλοπών», έκανε επί της ουσίας πολύ δύσκολο να επιτευχθεί το σενάριο κυβερνητικής συνεργασίας με την ΝΔ (αν έρθει πρώτο κόμμα βεβαίως και με τι ποσοστό) μετά τις εκλογές και αναγκάζει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να προχωρήσει σε μία πολιτική εκστρατεία «αναζήτησης» ψηφοφόρων στο… ΠΑΣΟΚ.

Τους αναζητάει στο ΠΑΣΟΚ για τον εξής απλό λόγο: Οι ψηφοφόροι της Δεξιάς που έμειναν άστεγοι μετά τον αποκλεισμό 13 κομμάτων από την εκλογική διαδικασία με απόφαση του Αρείου Πάγου, αποκλείεται να επανενταχθούν στη ΝΔ και να την ψηφίσουν.

Ποιο πιθανό είναι είτε να απέχουν είτε (το επικρατέστερο σενάριο) να ψηφίσουν αντίπαλο πολιτικό σχηματισμό ως «τιμωρία» απέναντι στη ΝΔ του Κ.Μητσοτάκη.

Θεωρείτε ότι η παταγώδης αποτυχία των δημοσκοπήσεων ως προς την πρόβλεψη του αποτελέσματος των τουρκικών εκλογών μπορεί να επαναληφθεί και στις ελληνικές εκλογές την ερχόμενη Κυριακή;

Η αποτυχία των δημοσκοπήσεων στη Τουρκία έχει δημιουργήσει προβληματισμό και στη ΝΔ καθώς γνωρίζουν πολύ καλά και εκεί πως διεξάγονται οι δημοσκοπήσεις και άρα είναι πολύ πιθανό το βράδυ των εκλογών να υπάρχουν εκπλήξεις και μάλιστα όχι ευχάριστες.

Η «αδιευκρίνιστη ψήφος» είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να επνάλθει οπότε ο Κ.Μητσοτάκης δεν έχει άλλη επιλογή από την επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ, με την ελπίδα να πείσει ψηοφοφόρους του να τον ψηφίσουν.

Άλλωστε από την στιγμή που ο Κ.Μητσοτάκης έχει μετατρέψει τη ΝΔ σε επί της ουσίας κεντρο… αριστερό κόμμα και  αυτή την στιγμή στον ίδιο χώρο κινείται το ΠΑΣΟΚ.

«Δυστυχώς, σε αντίθεση με άλλες στιγμές στη διαδρομή του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ανδρουλάκης έχει το βλέμμα στραμμένο στο παρελθόν και εκεί συναντιέται με τον κ. Τσίπρα. Είναι σαφές ότι το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη είναι κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό πρέπει να το ξέρουν οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ. Αν βγαίνουν οι αριθμοί, τότε μπορεί να δουν να επιστρέφει και με τη δική τους ψήφο ο κ. Τσίπρας “από το παράθυρο”» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε κυριακάτικη συνέντευξή του, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις που έκανε κατά τη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε την ίδια ημέρα στο Λαύριο.

Με τη στρατηγική του Κυρ. Μητσοτάκη έναντι του Ν. Ανδρουλάκη να έχει επικεντρωθεί στην «εμμονή» για την οποία κατηγορεί τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κατά του προσώπου του, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας προχωράει σε συνεχείς δηλώσεις διεμβολισμού των ψηφοφόρων των πράσινων, με την ελπίδα να εξασφαλίσει όσα εκλογικά οφέλη μπορεί λίγο πριν τις κάλπες.

«Γνωρίζουμε καλά πως με ένα σημαντικό μέρος  ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ βρεθήκαμε μαζί στα χρόνια του λαϊκισμού και της ευρωπαϊκής απομόνωσης της χώρας. Ότι μαζί κρατήσαμε την Ελλάδα και Μείναμε Ευρώπη. Όπως και μαζί, το 2019, ενωθήκαμε σε ένα μεγάλο ρεύμα που γύρισε σελίδα στη χώρα.

Τα χρόνια που μεσολάβησαν έδειξαν ότι οι κοινοί στόχοι μπορούν να γίνουν πράξη από μια αυτοδύναμη κυβέρνηση ανοιχτών οριζόντων που επιδιώκει την πρόοδο της χώρας. Όπως έδειξαν και λάθη που κάναμε εμείς και που πρώτη η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός αναγνώρισαν.

Γι’ αυτό και απευθυνόμαστε  στους πολίτες που μπορεί να αισθάνονται κοντά στο ΠΑΣΟΚ, αλλά ενδιαφέρονται ταυτόχρονα για μια Ελλάδα ισχυρή με δυναμική οικονομία ασφάλεια στα σύνορα και πολιτική σταθερότητα» συνέχισε τον διεμβολισμό τη Δευτέρα ο Άκης Σκέρτσος.

Στην πραγματικότητα η ΝΔ δεν έχει άλλη επιλογή, ή πιο σωστά, δεν έχει άλλη «δεξαμενή» ψήφων για να «ψαρέψει».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »