Φαίνεται πως η δεκαετία του ’20 θα είναι η περίοδος των ασθενειών που θα προκαλούν τον ανάλογο φόβο για να επιβληθούν ολοκληρωτικά καθεστώτα με την βοήθεια του φόβου για την ζωή και της υγείας των πολιτών όλων των χωρών.
Τουλάχιστον ένας άνθρωπος πέθανε και 227 νοσηλεύτηκαν λόγω μιας ακαθόριστης ασθένειας που παρατηρείται στην νότια πολιτεία Άντρα Πραντές της Ινδίας.
Οι ασθενείς είχαν μία ευρεία γκάμα συμπτωμάτων από ναυτία μέχρι σπασμούς και λιποθυμίες, είπαν οι γιατροί, σύμφωνα με το BBC.

Οι Αρχές αναζητούν την αιτία της ασθένειας, η οποία εμφανίστηκε στην πόλη Ελούρου κατά το Σαββατοκύριακο.

Η νέα ασθένεια εμφανίστηκε την ώρα που η Ινδία συνεχίζει να μάχεται κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, καταγράφοντας τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων παγκοσμίως.

Η επαρχία της Άντρα Πραντές είναι μία από τις χειρότερα πληττόμενες της χώρας: με περίπου 800.000 καταγεγραμμένα κρούσματα, έχει τον τρίτο υψηλότερο αριθμό στη χώρα.

Ωστόσο, η Covid δεν φαίνεται να είναι η αιτία πίσω από τις νοσηλείες του Σαββατοκύριακου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, όλοι οι ασθενείς βρέθηκαν αρνητικοί στον κορωνοϊό.
«Οι άνθρωποι που ασθένησαν, ιδιαίτερα τα παιδιά, άρχισαν ξαφνικά να κάνουν εμετό, αφού παραπονέθηκαν ότι έκαιγαν τα μάτια τους. Κάποιοι από αυτούς λιποθύμησαν ή υπέστησαν κρίσεις», ανέφερε ο υπουργός.

Εβδομήντα άνθρωποι πήραν εξιτήριο, ενώ 157 εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

Ο επικεφαλής υπουργός της πολιτείας, Jaganmohan Reddy, είπε ότι ειδική ιατρική ομάδα θα σταλεί στο Ελουρού για να ερευνήσει την αιτία της ασθένειας.

To ίδιο θα κάνει ο ίδιος, είπε, προκειμένου να συναντήσει τους ασθενείς και τις οικογένειές τους.

Οι εξετάσεις αίματος των ασθενών δεν έδειξαν κάποια μόλυνση.

Οι Αρχές έχουν αποκλείσει πιθανότητα δηλητηρίασης από νερό ή μολυσμένο περιβάλλον.

«Πρόκειται για μια μυστηριώδη ασθένεια που μόνο η εργαστηριακή ανάλυση μπορεί να αποκαλύψει τι είναι», είπε ο υπουργός Υγείας.

Ωστόσο, το κόμμα Telugu Desam της αντιπολίτευσης ζήτησε έρευνα για το περιστατικό, επιμένοντας ότι η μόλυνση ήταν η αιτία της μυστηριώδους ασθένειας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »