Ο πληθωρισμός και η ακρίβεια «άδειασαν» τις τσέπες των Ελλήνων

Μετά την έκθεση του ΟΟΣΑ και η Κομισιόν αποδομεί το αφήγημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την οικονομία και την… αύξηση των μισθών καθώς στην πραγματικότητα έχουν μειωθεί και μάλιστα πάρα πολύ.

Στις εαρινές προβλέψεις της Επιτροπής που δημοσιεύθηκαν στις 15 Μαΐου, καταγράφεται η λίστα με τον πραγματικό μισθό ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ, με την Ελλάδα να βρίσκεται στα χαμηλά της εν λόγω κατάταξης, σημειώνοντας μείωση 6,7% στον πραγματικό μισθό για την άνοιξη 2022.

Ο μέσος όρος για τις χώρες της ΕΕ ήταν –2,3%

Παράλληλα, η Κομισιόν προβλέπει περαιτέρω καταβύθιση 0,6% για την άνοιξη του 2023, γεγονός που αναδεικνύει την αδυναμία της κυβέρνησης Μητσοτάκη να εφαρμόσει πολιτικές ικανές ώστε να βάλουν τέλος στην οικονομική αιμορραγία των πολιτών.

Υπενθυμίζεται ότι το Μαξίμου επιχείρησε να αμφισβητήσει τη μεθοδολογία της έκθεσης του ΟΟΣΑ, που κινούταν στο ίδιο μήκος κύματος με την Κομισιόν, όσον αφορά την εικόνα των πραγματικών μισθών στην Ελλάδα το 2022, μη διστάζοντας να προχωρήσει σε… υποδείξεις.

Πρόκειται για κόλαφο κατά της κυβέρνησης καθώς επέτρεψε την ακρίβεια και τον πληθωρισμό να «τσακίσουν» οικονομικά τους Έλληνες.

Αναλυτικά τα στοιχεία

Να προστεθεί ότι σύμφωνα με την έκθεση του ΟΟΣΑ ο μέσος πραγματικός μισθός στην Ελλάδα μειώθηκε κατά 7,4% λόγω πληθωρισμού το 2022.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »