Υποστηρίζουν πως οι ανήλικοι χρήστες εκτίθενται σε ακατάλληλο περιεχόμενο

Η ΕΕ μετά το Twitter, προσπαθεί να «σφίξει» και το TikTok αφού «ενοχλεί».

Η TikTok πρέπει να ευθυγραμμίσει τις δραστηριότητές της με τον Νόμο για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες (DSA) της ΕΕ πολύ πριν από τη λήξη της προθεσμίας της 1ης Σεπτεμβρίου, είπε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Τιερί Μπρετόν στον CEO του κολοσσού Shou Zi Chew.

«Δεν θα διστάσουμε να υιοθετήσουμε το πλήρες φάσμα των κυρώσεων για να προστατεύσουμε τους πολίτες μας εάν οι έλεγχοι δεν δείξουν πλήρη συμμόρφωση», είπε ο Μπρετόν.Και πρόσθεσε:

«Όσο νεότερο το κοινό, τόσο μεγαλύτερη η ευθύνη. Δεν είναι αποδεκτό πίσω από φαινομενικά διασκεδαστικές και αβλαβείς λειτουργίες, οι χρήστες να αποκτούν πρόσβαση σε επιβλαβές και μερικές φορές ακόμη και απειλητικό για τη ζωή περιεχόμενο μέσα σε δευτερόλεπτα» πρόσθεσε ο Μπρετόν.

Η TikTok είπε σε απάντηση ότι δεσμεύεται στους κανονισμούς του DSA, ενώ παράλληλα επιχειρεί να περιγράψει τις προσπάθειές της να συμμορφωθεί με όλη τη νομοθεσία της ΕΕ, όπως τους κανόνες προστασίας δεδομένων GDPR και έναν κώδικα πρακτικής για την παραπληροφόρηση.

«Η ασφάλεια των χρηστών μας είναι πρωταρχικής σημασίας», έγραψε στο Twitter η Caroline Greer, διευθύντρια δημόσιας πολιτικής και κυβερνητικών σχέσεων του TikTok.

 

Ο Έλον Μασκ με μία συνοπτική και περιεκτική ανάρτηση είχε αποκαλύψει τι επιδιώκουν οι διεθνιστικοί κύκλοι για να κυριαρχήσουν στον πλανήτη και αυτό είναι να απαγορευτεί η ελευθερία του λόγου και της έκφρασης ώστε να μην κινητοποιούνται εναντίον τους οι συλλογικές συνειδήσεις.

Συγκεκριμένα είπε ότι «Τα ΜΜΕ θέλουν να ελέγχουν τι θα γνωρίζετε και γι’ αυτό η δημοσιογραφία των πολιτών είναι απαραίτητη».

Αναφέρεται στην δημοσιογραφία του Twitter όπου ο κάθε χρήστης μπορεί να ανεβάσει πλέον ελεύθερα το περιεχόμενο των δικών των ειδήσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »