Βίντεο
Την ικανοποίηση του για τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής εξέφρασε σήμερα το πρωί προσερχόμενος στη δεύτερη ημέρα της συνεδρίασης των 27 της ΕΕ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η Ελλάδα είναι απολύτως ικανοποιημένη από τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης. «Η Ευρωπαϊκή Ένωση έστειλε χθες ένα σαφές μήνυμα ενότητας, αλληλεγγύης και αποφασιστικότητας», τόνισε και σημείωσε ότι «κατέστησε όμως ταυτόχρονα και απολύτως σαφές ποιες θα είναι οι επιπτώσεις σε περίπτωση που η Τουρκία συνεχίσει την επιθετική της συμπεριφορά». Τέλος ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι προσβλέπει στην έναρξη των διερευνητικών επαφών.

Με βάση όσα έλεγε η κυβέρνηση μέχρι πριν μερικές ημέρες που ακριβώς στηρίζεται η ικανοποίηση; Δεν αναφέρεται καν η λέξη κυρώσεις… Η Μέρκελ από χθες δεν έχει σταματήσει να μιλά για την ανάγκη να συζητηθεί η “θετική ατζέντα” που έχει να κάνει με την Τουρκία και μόνο ο Μακρόν μιλά για ανάγκη αποφασιστικότητας έναντι της Τουρκίας, την οποία δεν διαπιστώνουμε βεβαίως στο κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής.

Ολόκληρη η δήλωση Μητσοτάκη:
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση έστειλε χθες ένα σαφές μήνυμα ενότητας, αλληλεγγύης και αποφασιστικότητας. Ξεκαθάρισε, με απόλυτη σαφήνεια, ότι η άρση κάθε μονομερούς ενέργειας αποτελεί προϋπόθεση για τη βελτίωση των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας, κάτι το οποίο όλοι μας επιθυμούμε. Κατέστησε όμως ταυτόχρονα και απολύτως σαφές ποιες θα είναι οι επιπτώσεις σε περίπτωση που η Τουρκία συνεχίσει την επιθετική της συμπεριφορά. Η Ελλάδα είναι απολύτως ικανοποιημένη από τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής και προσβλέπουμε, το συντομότερο δυνατόν, στην έναρξη των διερευνητικών επαφών, όπως εξάλλου και τα δύο μέρη έχουν δεσμευθεί».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »