Κανένας έλεγχος, καμία άδεια και οι κυβερνητικοί μπλεγμένοι «μέχρι τον λαιμό»

Οι αποκαλύψεις για την δράση της ΜΚΟ “Κιβωτός του Κόσμου” είναι καταιγιστικές και φανερώνουν τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες καθώς δομές που είχαν σκοπό να στεγάζουν μικρά παιδιά δεν είχαν καν άδεια, πόσο μάλλον κρατικό έλεγχο, αλλά αυτό δεν ανέτρεπε τις πληρωμές που λάμβανε η ΜΚΟ και ο κόσμος απορεί, το γιατί.

Έτσι χωρίς άδεια ίδρυσης και λειτουργίας, είναι επίσης οι δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» στην Πωγωνιανή και την Κόνιτσα, που φιλοξενούν 45 ανηλίκους, ηλικίας 5 έως 18 ετών που έρχονται να προστεθούν στην άνευ αδείας δομή της Καλαμάτας.

Άραγε πως κατάφερναν να λαμβάνουν κρατικές και ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις ή πως γίνονταν ακόμα και απλές εργασίες όπως πληρωμές (όταν πληρώνονταν) σε υπαλλήλου, προμηθευτές, εφορία, ΕΝΦΙΑ και τόσα άλλα, εκτός και αν “πλάτες” έδιναν το άτυπο “πράσινο φως”.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες και ιδιαίτερα της υπουργού Παιδείας Ν.Κεραμέως ενώ υπόλογοι είναι και στο υπουργείο Οικονομικών το οποίο έδινε αφειδώς οικονομικές ενισχύσεις στην ΜΚΟ και ευνοούμενος του συστήματος ήταν ο Πάτερ Αντώνιος.

Ο «κύκλος» των χρηματοδοτήσεων ήταν 100 εκατ. ευρώ μόνο για το τελευταίο χρονικό διάστημα και σημειώνεται πως ανά κεφάλι (δηλαδή ανά παιδί) ερχόντουσαν οι επιδοτήσεις από το κράτος.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πολλά παιδιά φιλοξενούνταν στις δομές δίχως να υπάρχουν έγγραφα με τα στοιχεία τους, το πιστοποιητικό γεννήσεώς τους και την οικογενειακή τους κατάσταση, και απορούμε αν κανείς δεν αναρωτιόνταν ποια είναι αυτά τα παιδιά που κυκλοφορούν για να γίνει κάποιος έλεγχος;

Επιπλέον, ρεπορτάζ του Mega αποκάλυψε μια απάνθρωπη τακτική της «Κιβωτού» να διαχωρίζει τα αδέρφια μεταξύ τους, απαγορεύοντας κάθε επικοινωνία ύστερα μεταξύ τους, ενώ δεν διευκόλυνε καμία διαδικασία αναδοχής ή υιοθεσίας, με αποτέλεσμα πολλά από τα παιδιά να διαμένουν στις δομές κατά μέσο όρο 7 χρόνια.

Στο μεταξύ, μετά τα κεντρικά της «Κιβωτού του Κόσμου» στον Κολωνό, έλεγχος της οικονομικής αστυνομίας γίνεται και στη δομή της Χίου.

Δυο αυτοκίνητα της αστυνομίας βρέθηκαν στη δομή και μετέφεραν φακέλους που πήραν από τα γραφεία, προκειμένου να κάνουν έρευνα στα οικονομικά της ΜΚΟ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »