Έντονες πιέσεις στο εσωτερικό των Δημοκρατικών για Μπάιντεν- Νέα χτυπήματα εναντίον του Ισραήλ
ΟΜπάιντεν σε σημερινή συνομιλία του με τον Νετανιάχου, γνωστοποίησε την πρόθεσή του να μην διαθέσει “λευκή επιταγή” για την διαρκώς αυξανόμενη κλιμάκωση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

H νέα δημόσια στάση του Μπάιντεν ακολουθεί τις προηγούμενες αναφορές για το ιδιωτικό τετ α τετ που είχαν οι δύο άνδρες. Ο Μπάιντεν διαμήνυσε στον Νετανιάχου ότι δεν μπορεί να τον προστατεύσει από την κριτική επ ‘αόριστον.Ο Μπάιντεν έχει υποστηρίξει σε όλους τους τόνους ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί την κυριαρχία του .Ο Μπάιντεν ωστόσο, ήρθε αντιμέτωπος με τον θυμό του κόμματός του για την ισραηλινή επιθετικότητα την Τρίτη, όταν αντιμετώπισε τον εκπρόσωπο Rashida Tlaib κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Ντιτρόιτ.
Ο Νετανιάχου μέχρι στιγμής αρνείται να εξετάσει το ενδεχόμενο την εκεχειρίας, υποστηρίζοντας ότι το Ισραήλ αγωνίζεται για την αποκατάσταση της ειρήνης.«Υπάρχουν μόνο δύο τρόποι με τους οποίους μπορεί να τους αντιμετωπιστεί η Χαμάς: Μπορούμε να τους καταστρέψουμε -αυτό το σενάριο παραμένει πάντα στο τραπέζι- είτε μπορούμε να τους αποτρέψουμε από το να συνεχίσουν τις εχθροπραξίες, αυτήν την στιγμή έχουμε δεσμεύσει τα στρατεύματά μας σε μια δυναμική αποτροπή, αλλά πρέπει να τονίσω ότι δεν αποκλείουμε κανένα σενάριο », δήλωσε ο Νετανιάχου στους ξένους πρεσβευτές στο Τελ Αβίβ την Τετάρτη.

Τι ειπώθηκε στην τηλεφωνική συνομιλία τους
«Ο Πρόεδρος Μπάιντεν μίλησε σήμερα με τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό Νετανιάχου. Οι δύο ηγέτες είχαν μια λεπτομερή συζήτηση για την κατάσταση των γεγονότων στη Γάζα, την πρόοδο του Ισραήλ στην υποβάθμιση των δυνατοτήτων της Χαμάς και άλλων τρομοκρατικών στοιχείων καθώς και τις συνεχιζόμενες διπλωματικές προσπάθειες των περιφερειακών κυβερνήσεων και των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Πρόεδρος γνωστοποίησε στον πρωθυπουργό ότι αναμένει σημαντική αποκλιμάκωση σήμερα με σκοπό την εκεχειρία» ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
“Μπαράζ” πληγμάτων από τον Λίβανο
Σειρήνες της αεράμυνας, που προειδοποιούν για εισερχόμενες ρουκέτες, ήχησαν στο βόρειο Ισραήλ, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Οι σειρήνες ακούστηκαν στη Γαλιλαία, ανατολικά της παραλιακής πόλης της Χάιφας, σύμφωνα με τον στρατό.

Τέσσερις ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τον νότιο Λίβανο προς το Ισραήλ, σύμφωνα με στρατιωτική πηγή και πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.
Πρόκειται για το τρίτο ανάλογο περιστατικό σε λιγότερο από μία εβδομάδα, δήλωσε στρατιωτική πηγή του Λιβάνου.

Τα πυρά, για τα οποία δεν έχει γίνει ακόμη ανάληψη ευθύνης, ερρίφθησαν από περιοχή κοντά στο χωριό Σεντικίν, στην περιοχή της Τύρου, διευκρίνισε η ίδια πηγή που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Η αεροπορική άμυνα της χώρας αναχαίτισε μία από τους ρουκέτες, ενώ δύο από αυτές προσγειώθηκαν στη θάλασσα και άλλη μία σε ακατοίκητη περιοχή.
Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός αναφέρει ότι σε απάντηση έπληξε θέσεις εντός του εδάφους του Λιβάνου με το πυροβολικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »