Για πρώτη φορά από την έναρξη των συγκρούσεων στο Μπάκχμουτ πριν από τέσσερις μήνες, ακούστηκαν οι πρώτοι πυροβολισμοί στο κέντρο της πόλης και οι Ουκρανοί έχουν προχωρήσει σε εκτελέσεις κατοίκων της πόλης τους οποίους κατηγόρησαν ως «συνεργάτες των Ρώσων».

 

Στο κέντρο της πόλης διεξάγονται μάχες αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί αν πρόκειται για εμπλοκή των Ουκρανών με ομάδες επιθετικής αναγνώρισης των Ρώσων ή αν έχουν προωθηθεί μεγάλες ρωσικές μονάδες.

Σημειώνεται ότι οι κάτοικοι στο Μπάκχμουτ είναι σχεδόν εξολοκλήρου ρωσόφωνοι που σημαίνει πως έχουν ρωσική εθνική συνείδηση και διάκεινται εχθρικά απέναντι στους Ουκρανούς τους οποίους τους βλέπουν ως καταπιεστές.

 

 

Βίντεο που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας δείχνουν την ένταση των μαχών μέσα στο Μπάκχμουτ και θυμίζουν εποχές «Στάλινγκραντ».

 

 

H ομάδα Wagner έχει αποδειχτεί ως η πιο αξιόμαχη ρωσική μονάδα μαζί με τους Τσετσένους και τις Πολιτοφυλακές του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσγκ.

Πολλοί θεωρούν ότι η Wagner αν καταλάβει το Μπάκχμουτ θα αποκτήσει παγκόσμιο status πολύ μεγαλύτερο από αντίστοιχων ιδιωτικών αμερικανικών και βρετανικών εταιρειών.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »