”Θα γεμίσουν τα εβραϊκά νεκροταφεία’ το μήνυμα της Χαμάς- “Σας ορκίστηκα ότι θα σας συντρίψω” απαντά ο Νετανιάχου
Ανανέωση 00:02- Ενημέρωση

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ εισήλθαν στη Λωρίδα της Γάζας εξαπολύοντας επίθεση, όπως ανακοίνωσε το IDF. Όλοι οι κάτοικοι σε ακτίνα εντός 4 χιλιομέτρων στα σύνορα της Γάζας, θα παραμείνουν σε καταφύγια με εντολή των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων.

Τα τεθωρακισμένα και τα πυροβολικά του IDF ενώνονται με τα μαχητικά ελικόπτερα και αεροσκάφη σε μαζικές επιθέσεις στη Γάζα.
Τα πανίσχυρα τεθωρακισμένα Merkava 4M του IDF μετακινούνται αυτήν την στιγμή στη Γάζα, συνοδεία της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας.
Ήχησαν οι σάλπιγγες της Αποκάλυψης
Οι σειρήνες προειδοποίησης πυραύλων ξεκινούν στο νότιο Ισραήλ και στην πόλη του Ashdod, οι σειρήνες ακούγονται καθώς το Ισραήλ “σφυροκοπά ανελέητα” τη Γάζα. Απέλπιδα προσπάθεια της Χαμάς να “απαντήσει” στα πυρά.
Οι πρώτες δηλώσεις Νετανιάχου μετά το νυχτερινό “ντου” στην Γάζα
«Είπα ότι θα πληρώσετε πολύ βαρύ τίμημα, το υλοποιούμε στην πράξη, και θα συνεχίσουμε με περαιτέρω κλιμάκωση . Η τελική λέξη δεν έχει ειπωθεί και αυτή η επιχείρηση θα συνεχιστεί για όσο διάστημα χρειαστεί », λέει ο Νετανιάχου σε δήλωση του.

Ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι το Ισραήλ αντιμετωπίζει έναν διττό αγώνα, τις μάχες στη Γάζα και τις εβραϊκές-αραβικές συγκρούσεις εντός της χώρας. Ορκίζεται να αποκαταστήσει το νόμο και την τάξη και καλεί τους Ισραηλινούς να μην πάρουν το νόμο στα χέρια τους.

Αρχικό κείμενο

Ολονύχτιο “θρίλερ” και απόψε στο μέτωπο της Γάζας. Οι Ισραηλινοί δεν φαίνονται να κάνουν ούτε μισό βήμα πίσω, στις εξαγγελίες Νετανιάχου περί συντριβής της Χαμάς. Ο στρατός ξηράς του Τελ Αβίβ, μαζί με το ΠΝ ετοιμάζουν τον “ξαφνικό θάνατο” των τρομοκρατών στην αιματοβαμμένη λωρίδα της Γάζας.
Σκηνές χάους εκτυλίχθηκαν, το απόγευμα της Πέμπτης, στο διεθνές αεροδρόμιο του Ισραήλ, Μπεν Γκουριόν εν μέσω νέων βομβαρδισμών από ισραηλινές δυνάμεις στη Λωρίδα της Γάζας, με μαχητές της τελευταίας να απαντούν κάνοντας ρίψη ρουκετών
Αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλων της Χαμάς- Νεκροί Παλαιστίνιοι

Σε ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους, ο συνταγματάρχης του IDF, Elad Goren κατηγόρησε τη Χαμάς ότι μια αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλων της, κόστισε την ηλεκτροδότηση χιλιάδων κατοίκων της Γάζας.

Στόχος των πυραύλων ήταν το εργοστάσιο αφαλάτωσης της Γάζας το οποίο παρέχει πρόσβαση στο νερό, σε χιλιάδες οικογένειες Παλαιστινίων.

“Σήμερα, 250.000 κάτοικοι στο Μπεϊτ Λάχια στη Γάζα δεν έχουν νερό λόγω της απόφασης της Χαμάς”, εξήγησε ο Γκορέν.

Οι πύραυλοι της Χαμάς που εκτοξεύτηκαν προς το Ισραήλ δεν βρήκαν τον αρχικό τους στόχο, πλήττοντας τρία εργοστάσια ηλεκτρικής ενέργειας, με αποτέλεσμα 250.000 άνθρωποι “να βυθιστούν” στο σκοτάδι. Οι γραμμές ηλεκτρικής ενέργειας ήταν μεταξύ των δέκα που παρέσχε το Ισραήλ για να βοηθήσει στην αύξηση της ηλεκτροδότησης της Γάζας.

Οι κάτοικοι της Γάζας έχουν μόνο πέντε ώρες πρόσβασης στο ηλεκτρικό ρεύμα την ημέρα, πρόσθεσε ο Γκόρεν.

Σύμφωνα με τον Γκόρεν, 17 Παλαιστίνιοι έχασαν την ζωή τους στη Γάζα την Τρίτη ως αποτέλεσμα της αποτυχημένης πυραυλικής επίθεσης της Χαμάς, προσθέτοντας ότι πέθαναν πριν από τα αντίποινα του IDF.

Διευκρίνισε ότι το IDF θα σταματήσει τις επιχειρήσεις του στη Γάζα όταν «επιτύχουμε όλους τους στόχους μας».

Περιμένουμε την επίθεση Ισραήλ- Θα γεμίσουν τα εβραϊκά νεκροταφεία

Καθώς οι ρουκέτες πέφτουν “χαλάζι” στο Ισραήλ, η Χαμάς εξαπολύει νέες απειλές εναντίον του Ισραήλ. Χαρακτηριστικά αναφέρει: “Ενόψει του εχθρού που μας απειλεί με μια χερσαία εκστρατεία, oποιαδήποτε επιδρομή στο έδαφος της Λωρίδας της Γάζας, θα είναι μια ευκαιρία να γεμίσουμε τα εβραϊκά νεκροταφεία και να τους πιάσουμε αιχμαλώτους”.
Συνεχίζεται το λουτρό αίματος αμάχων- Ανοίγουν νέα μέτωπα
Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας από την Δευτέρα προς την Τρίτη, Παλαιστίνιοι μαχητές εκτόξευσαν περισσότερες από 300 ρουκέτες από την Γάζα προς τις κοντινές πόλεις του Ισραήλ.

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την ισραηλίτικη Χααρέτζ.

Είχε προηγηθεί σκληρή απάντηση του Ισραηλινού Στρατού στις πρώτες ρίψεις ρουκετών, το απόγευμα της Δευτέρας, με πλήγματα από αέρος προς την Γάζα. Σύμφωνα με τις παλαιστινιακές υπηρεσίες Υγείας, συνολικά έως τώρα νεκροί έπεσαν 28 άνθρωποι, ανάμεσα τους και εννέα παιδιά.

Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι επιχείρησε στρατηγικά πλήγματα εναντίον της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ ως απάντηση στη «βροχή» των ρουκετών, που οι περισσότερες σταμάτησαν στον Iron Dome (σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας) που ύψωσε το Τελ Αβίβ γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας.
Σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας Ουάσιγκτον- Τελ Αβίβ

Η κλήση εφέδρων από τον IDF, η χρήση suicide drone (ιρανικής τεχνογνωσίας σαν αυτά που χρησιμοποιούν οι Χούθις) και η κινητικότητα της Χαμάς στο έδαφος (χρήση ATGMs κοντά στον φράχτη) προμηνύουν μη-αποκλιμάκωση της έντασης.

Ο αρχηγός πολιτικής του Πενταγώνου συναντήθηκε με τον διευθυντή του πολιτικο-στρατιωτικού γραφείου του IDF, Zohar Palti, στο Πεντάγωνο για να συζητήσει τη συνεργασία ΗΠΑ-Ισραήλ και τις πρόσφατες επιθέσεις πυραύλων από τη Χαμάς.

Η ενδελεχής κουβέντα των δύο ανδρών κάλυψε “στρατηγικά και περιφερειακά ζητήματα”, από την διαρκώς αυξανόμενη κλιμάκωση στη Γάζα μέχρι και ζητήματα “διμερούς αμυντικής συνεργασίας”, σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »