Την ώρα που ο Ερντογάν πραγματοποιούσε το σόου του στην Αγια Σοφιά
Μία ιδιαίτερη ημέρα η σημερινή, με την Τουρκία να μη χάνει ευκαιρία gia νέο μπαράζ παραβιάσεων στο Αιγαίο, πραγματοποιώντας δεκάδες παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου, την ώρα που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδινε σόου στην Αγιά Σοφιά.

Πιο συγκεκριμένα, συνολικά έξι αεροσκάφη προχώρησαν σε 33 παραβιάσεις και τέσσερις παραβάσεις του FIR Αθηνών, πετώντας πάνω από Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Σημειώνεται ότι δύο από τα παραπάνω αεροσκάφη ήταν οπλισμένα.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Πανηγυρικά δημοσιεύματα Τουρκικών ΜΜΕ
Τα σημοσιεύματα της σημερινής ημέρας, δεν αφορούν μόνο στο πανηγυρικό κλίμα για το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας, ως τζαμί, αλλά είναι ακόμη μία πρόφαση για να προπαγανδίσουν οι Τούρκοι, τις παράνομες διεκδικήσεις τους.

Δημοσίευμα του δημοσιογράφου Seyfettin Ersöz στην εφημερίδα Milliyet το οποίο φέρει τον τίτλο «Συνεχώς τα ίδια ψέματα», σημειώνει ότι το διεθνές δίκαιο και το νομικό προηγούμενο «καταρρίπτει» τις θέσεις των ‘Ε/Κ’ και των Ελλήνων, καθώς υπάρχουν ‘πολλές προηγούμενες αποφάσεις’ του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης που ορίζουν ότι τα νησιά«‘δεν δημιουργούν υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ».

“Σύσσωμος” ο Τουρκικός Τύπος κάνει λόγο για μία «ιστορική ημέρα».

Πανηγυρίζουν τα τουρκικά ΜΜΕ, για την πρώτη μουσουλμανική προσευχή στην Αγιά Σοφιά, που σηματοδοτεί και επίσημα τη μετατροπή και λειτουργία της ως μουσουλμανικό τέμενος. Τα περισσότερα δημοσιεύματα, μιλούν για «ιστορικές στιγμές» στην Κωνσταντινούπολη.

«Η προσμονή 86 ετών τελείωσε – Το Τζαμί της Αγιάς Σοφιάς άνοιξε και πάλι για λατρεία» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της φιλοκυβερνητικής Yeni Safak, που κάνει λόγο για «ιστορικές στιγμές» με την ανάγνωση του κορανίου από τον πρόεδρο Ερντογάν.

«Η πρώτη προσευχή μετά από 86 χρόνια» είναι ο τίτλος της Hurriyet, κάνοντας λόγο για «ιστορική ημέρα». «Ο ήχος της προσευχής από τους μιναρέδες τους ακούστηκε και πάλι στην πρώτη προσευχή», σχολιάζει.

«Iστορική Παρασκευή – Πρώτη προσευχή μετά από χρόνια στην Αγία Σοφία» γράφει ο Sozcu, σημειώνοντας πως η Αγιά Σοφιά ζει ιστορικές στιγμές, που άνοιξε ξανά για λατρεία μετά από 86 χρόνια.

«Οι αλυσίδες έσπασαν. Άνοιξε η Αγιά Σοφιά» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της εφημερίδας Sabah, που μιλάει για «ημέρα ανάστασης» και «86χρονη λαχτάρα» να λειτουργήσει και πάλι ο ναός ως τζαμί.

Με τον προκλητικό τίτλο : «Η Αγία Σοφία είναι η πρώτη είδηση στον κόσμο. Η Ελλάδα τρελάθηκε» η εφημερίδα Milliyet, πανηγυρίζει για την πρώτη μουσουλμανική προσευχή στην Αγιά Σοφιά, με αιχμές κατά της χώρας μας.

Μηνύματα και για την 97η επέτειο της υπογραφής της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάνης

Υπουργείο Εξωτερικών
«Χαρούμενη 97η επέτειος της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάνης που αποτελεί τo ιδρυτικό συμβόλαιο της Δημοκρατίας της Τουρκίας και το έγγραφο ανεξαρτησίας της χώρας μας!».

Ηγέτης αξιωματικής αντιπολίτευσης Kemal Kılıçdaroğlu

«Χαρούμενη 97η επέτειος της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάνης, η οποία έστεψε τον εθνικό μας αγώνα με μία μεγάλη διπλωματική νίκη. Θυμάμαι με σεβασμό και συγνωμοσύνη τον αρχιτέκτονα της Λωζάνης, τίτλου ιδιοκτησίας της χώρας μας, Mustafa Kemal Atatürk, τον İsmet İnönü και τους ήρωες του εθνικού αγώνα».
Επικεφαλής İYİ Parti Meral Akşener

«Στην 97η επέτειο της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάνης, συμβόλου του Πολέμου της Ανεξαρτησίας μας θυμάμαι με σεβασμό και ευγνωμοσύνη τον Mustafa Kemal Atatürk και τους ήρωες του Εθνικού Αγώνα, που χωρίς δισταγμό θυσίασαν τη ζωή τους για την πατρίδα. Ας αναπαυτούν στον παράδεισο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »