Πλησιάζει επικίνδυνα για την Μόσχα η ώρα που θα ξεχυθούν στις ουκρανικές πεδιάδες χιλιάδες δυτικά άρματα μάχης και ΤΟΜΑ

Μεγάλος αριθμός προσωπικού των Ουκρανών εξακολουθεί να βρίσκεται στο Bakhmut και μέχρι στιγμής δεν δείχνουν να κάμπτονται από τις ρωσικές επιθέσεις σε σημείο που να κινδυνεύει να σπάσει η άμυνά τους και να αλωθεί η πόλη της οποίας διατηρούν κατά 70% τον έλεγχο.

Ο ρωσικός Στρατός περικύκλωσε μεν την Krasna Gora και ελέγχει την Paraskovievka βόρεια του Bakhmut αλλά ο συνολικός αριθμός των περικυκλωμένων ουκρανικών στρατευμάτων στους οικισμούς Paraskovievka και Krana Gora κυμαίνεται περί τους 2.500 προσωπικό που σημαίνει ότι χρειάζονται περισσότεροι από 8.000 Ρώσοι για να τους καταβάλουν.

Στο Bakhmut βρίσκονται συνολικά αυτή την στιγμή περί τις 8.000 προσωπικό από πλευράς Ουκρανών που σημαίνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις χωρίς την υποστήριξη της Αεροπορίας που απέχει ολοκληρωτικά από τις επιχειρήσεις, θα χρειαστούν πολλές εβδομάδες όχι για να καταλάβουν, αλλά για να περικυκλώσουν την πόλη και να κόψουν τον ανεφοδιασμό της.

Εκεί είναι το πρόβλημα των Ρώσων: Η ουσιαστική ανυπαρξία της ρωσικής Αεροπορίας δεν επιτρέπει να ολοκληρώνονται οι επιχειρήσεις στο έδαφος σε σύντομο χρονικό διάστημα ή να «κατοχυρώνουν» τα κέρδη.

Γιατί απέχει ουσιαστικά η ρωσική Αεροπορία; Κανείς δεν μπορεί να το πει με σιγουριά.

Αναλυτές διατείνονται ότι «Έχει πολλές απώλειες στις επιχειρήσεις και δεν αντέχει άλλες» (σ.σ. οι Ουκρανοί στο Bakhmut έχουν σημαντικό αριθμό MANPAND μεταξύ των οποίων και «ελληνικά» FHM-92 Stinger που έστειλε η κυβέρνηση Μητσοτάκη ως βοήθεια στο Κίεβο και τα οποία είναι πραγματικά θανατηφόρα για αεροσκάφη και ειδικά ελικόπτερα χαμηλά ιπτάμενα).

Συνήθως η αλήθεια είναι στη μέση. Οι Ρώσοι και έχουν σημαντικές απώλειες σε εναέρια μέσα από τα ουκρανικά αντιαεροπορικά και θέλουν να προφυλάξουν τα εναποπείναντα.

Όπως απέδειξε και η περίπτωση της μάχης του συγκροτήματος Azovstal στην Μαριούπολη, αν δεν υπάρχει αεροπορική υποστήριξη οι μάχες μπορεί να συνεχίζονται αενάως και… όποιος αντέξει!

Μέχρι και στρατηγικά βομβαρδιστικά κτύπησαν το Azovstal για να αναγκαστούν οι υπερασπιστές του να υποχωρήσουν στις υπόγειες σήραγγες και εκεί απλά να υπομένον το τέλος.

Αλλιώς, ακόμα θα πολεμούσαν!

Το Bakhmut είναι τελείως διαφορετικό όμως: Μπορεί να μεταβληθεί σε «Στάλινγκραντ» από την… «ανάποδη» για τους Ρώσους.

Σε λιγότερο από δύο μήνες τα εκατοντάδες δυτικά άρματα μάχης και τα χιλιάδες ΤΟΜΑ θα ξεχυθούν στις ουκρανικές πεδιάδες και τότε τα πράγματα δεν θα είναι καλά για τους Ρώσους αν δεν «τελειώσουν την δουλειά» μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Και αυτό σημαίνει να έχουν καταλάβει όλο το Ντονμπάς.

Χαρακτηριστικό της αμυντικής «άνεσης» των Ουκρανών είναι ότι από το Bakhmut έστειλαν και ενισχύσεις στην περιοχή Ugledar…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μπορούν να προλάβουν; Μόνο αν επιτεθούν μαζικά πρώτοι από την Λευκορωσία και πλαγιοκοπήσουν την ροή της δυτικής βοήθειαςβο Αλλά στην Λευκορωσία ο ρωσικός Στρατός δεν ξεπερνά τις 15.000 προσωπικό. Άρα μόνο με κεραυνοβόλο ενέργεια μπορούν να μεταφερθούν από την Ρωσία στην Λευκορωσία, π.χ. 100.000 προσωπικού. Μπορούν;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »