Μεγαλώνει το μυστήριο σε ότι αφορά την ιταλική τραγωδία καθώς πληθαίνουν οι μαρτυρίες και τα δεδομένα ότι ο κορωνοϊός είχε ήδη ξεκινήσει την δράση του στην Λομβαρδία από τον Νοέμβριο του 2019.

Όπως αναφέρει ο Ιταλός γιατρός Giuseppe Remuzzi, διευθυντής του Ινστιτούτου για φαρμακευτικές έρευνες Mario Negri είχε ήδη θεαθεί μια «παράξενη πνευμονία» στην Λομβαρδία πολύ νωρίτερα από το ξέσπασμα του κορωνοϊού στην Κίνα που τελικά δεν ήταν μια απλή «γριπούλα» και μόνο το pronews.gr είχε καταλάβει την σημασία της όταν δημοσίευσε πρώτο στην χώρα την επιβολή καραντίνας στην κινεζική μεγαπόλη Γουχάν, των 11 εκατομμυρίων κατοίκων. 

Play Video

«Οι γιατροί θυμούνται να έχουν δει μια παράξενη πνευμονία, πολύ άσχημης μορφής, ιδιαίτερα για τους ηλικιωμένους ανθρώπους τον Δεκέμβριο ακόμα και το Νοέμβριο» είπε ο Giuseppe Remuzzi, σε συνέντευξη του στο National Public Radio στις ΗΠΑ.

«Αυτό σημαίνει πως ο ιός τριγυρνούσε, τουλάχιστον στην Λομβαρδία και πριν ανακαλύψουμε το ξέσπασμα στην Κίνα»

“This means that the virus was circulating, at least in [the northern region of] Lombardy and before we were aware of this outbreak occurring in China.”

Σημειώνεται ότι ο Κινέζος πνευμονολόγος Zhong Nanshan είχε δηλώσει νωρίτερα πως αν και η Κίνα ήταν η πρώτη που ανακοίνωσε τον παθογόνο παράγοντα, δεν ήταν βέβαιο από πραγματικά είχε έρθει.

Η Λομβαρδία έχει μεγάλο πληθυσμό κινεζικής καταγωγής.

Υπάρχει δηλαδή μεγάλη πιθανότητα ο ιός να περιφερόταν στην Ιταλία πριν αυτός να εμφανιστεί επισήμως στην Κίνα. Αρκεί να πούμε πως η πρώτη μόλυνση στην πόλη Γουχάν καταγράφτηκε στις 1 Δεκεμβρίου.

Αναφορές βέβαια λένε πως η πρώτη περίπτωση μπορεί να υπήρξε στα μέσα Νοεμβρίου αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Το ζήτημα είναι ποιος μόλυνε πρώτος ποιον. Εάν η μετάδοση έγινε πρώτα από Ιταλό σε Κινέζο, τότε όλα αλλάζουν. Σημειώνεται πως η Μόσχα θεωρεί ότι στην Ιταλία έχει λάβει χώρα βιολογική επίθεση.

Και οι Ρώσοι και οι Κινέζοι κατηγορούν τις ΗΠΑ ότι βρίσκονται με κάποιο τρόπο πίσω από τον ιό. Αυτοί είναι οι δικοί τους ισχυρισμοί. Όλες οι υπερδυνάμεις αλληλοκατηγορούνται καθώς έτσι τις συμφέρει να κάνουν. Ο ιός όμως είναι πιθανό να ήταν πολύ «βολικός» για να «σκάσει» τις παγκόσμιες οικονομικές «φούσκες» χωρίς να προκληθεί κάποιος παγκόσμιος πόλεμος.

Το γιατί η Ιταλία και η Ισπανία έχουν κτυπηθεί τόσο πολύ είναι ένα άλλο ερώτημα. Ίσως γιατί είναι οι χώρες οι οποίες μπορούν να διαλύσουν την ευρωζώνη εάν αναγκαστούν από τους Γερμανούς σε αποχώρηση.

Αν υποθέσουμε βεβαίως ότι όντως κάτι ύποπτο συμβαίνει με τον κορωνοϊό.

Σημειώνεται ότι κλιμάκιο βιολογικού πολέμου έστειλε η Ρωσία στην Ιταλία και όχι απλώς ιατρικό προσωπικό, που σημαίνει πως η Μόσχα έχει βάσιμες υποψίες όχι μόνο ότι ο κορωνοϊός είναι «πειραγμένος» από ανθρώπινο χέρι και όχι κάτι που προέκυψε από την φύση, αλλά επίσης ότι θεωρεί την Ιταλία θύμα «σκόπιμης διασποράς του ιού» (υπάρχουν τρόποι για να γίνει κάτι τέτοιο) και αυτή είναι η αιτία που η χώρα έχει όντως εκατόμβες νεκρών καθημερινά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »