Ταυτόχρονα η Άγκυρα έστειλε νέα φάλαγγα με 70 οχήματα στο Ιντλίμπ

“Μπαρούτι” μυρίζει στα περίχωρα του Ιντλίμπ ανάμεσα σε Ρώσους-Σύρους και Τούρκους με έπαθλο την τελευταία πόλη προπύργιο των Τζιχαντιστών, αφού οι Τούρκοι μεταφέρουν συνεχώς ενισχύσεις και στρατεύματα σε αυτήν. 

Tην ίδια στιγμή, η Μόσχα δοκίμασε το νέο άρμα της ΑΡΜΑΤΑ Τ-14 στην Συρία.   

Ο ρωσικός στρατός μετέφερε και δοκίμασε στην Συρία το νέο άρμα του T-14 Armata, ανέφερε ο Ρώσος Υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου, Denis Manturov, στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-1.

«Ναι, απολύτως σωστά… στη Συρία», δήλωσε ο Μαντούροφ όταν ρωτήθηκε αν η Ρωσία χρησιμοποίησε αυτά τα άρματα μάχης στο συριακό έδαφος. 

Ολοταχώς για συντριβή οι Τούρκοι: Εξαπέλυσαν επιθέσεις κατά Συριακού Στρατού & Κούρδων στη Β. Συρία

Ο Μαντούροφ είπε ότι στάλθηκαν (πληθυντικός αριθμός) στη Συρία «για να αξιολογηθούν με όλες τις λεπτομέρειες σε πραγματικές συνθήκες μάχης».

Ο Ρώσος υπουργός τόνισε είπε ότι ήταν ζωτικής σημασίας να δοκιμαστεί το Armata κατά τη διάρκεια της μάχης, καθώς θα παρείχε στους σχεδιαστές του όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την ολοκλήρωση του.

«Ξεκινώντας από τον επόμενο χρόνο, αφού περατωθούν όλα τα τεστ από το ΥΠΑΜ θα λάβουμε έγκριση εξαγωγής του και θα αρχίσουμε να συνεργαζόμαστε με ξένους πελάτες», δήλωσε ο Manturov.

Δεν υπήρξαν φωτογραφίες του ρωσικού άρματος T-14 στη Συρία, ούτε έχει αναφερθεί σε καμία συγκεκριμένη τοποθεσία, καθώς δεν γνωρίζουμε αν έχει αποχωρήσει από το συριακό έδαφος.

Το άρμα μάχης Τ-14 Armata θεωρείται από τους ειδικούς το ισχυρότερο και πλέον σύγχρονο άρμα μάχης στον κόσμο, που έρχεται να εξασφαλίσει ένα στρατηγικό πλεονέκτημα για τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

Η μαζική παραγωγή του επιταχύνεται προκαλεί δέος στις δυτικές πρωτεύουσες. Όπως έγινε γνωστό  οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα ενισχυθούν μέχρι το 2020 με 100 άρματα μάχης Τ-14. 

Οι Τούρκοι ενισχύουν συνεχώς τις δυνάμεις τους στην Ιντλίμπ  


 
Περίπου 70 τουρκικά στρατιωτικά οχήματα και συστήματα διέσχισαν τα σύνορα με προορισμό την βορειοδυτική επαρχία του Ιντλίμπ  μέσα σε μια νύχτα, για να ενισχύσουν τις τουρκικές θέσεις στην αποκαλούμενη ζώνη απο-κλιμάκωσης, ανέφερε την Κυριακή η ομάδα παρακολούθησης του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το Παρατηρητήριο ανέφερε ότι οι ενισχύσεις στις τουρκικές θέσεις στη βορειοδυτική Συρία από την έναρξη της πρόσφατης κατάπαυσης του πυρός αυξήθηκε σε 2.750 στρατιωτικά συστήματα διαφόρων ειδών.

Τους τελευταίους τρεις μήνες, η Τουρκία έχει αναπτύξει μια  πολύ μεγάλη στρατιωτική δύναμη με σκοπό να σταματήσει την προέλαση του συριακού στρατού στην επαρχία Ιντλίμπ, που αποτελεί φυσικά συριακό εθνικό έδαφος.

Το Παρατηρητήριο ανακοίνωσε ότι οι ακτιβιστές του σημείωσαν την είσοδο τουλάχιστον 6.155 τουρκικών φορτηγών και στρατιωτικών οχημάτων στο έδαφος της Συρίας από τις 2 Φεβρουαρίου, συμπεριλαμβανομένων των αρμάτων μάχης, ΤΟΜΑ, θωρακισμένων οχημάτων, κινητών συστημάτων αεράμυνας και  ραντάρ.

Ανέφερε επίσης ότι ο αριθμός των Τούρκων στρατιωτών που αναπτύχθηκαν κατά την ίδια περίοδο στο Ιντλίμπ και το Χαλέπι είχε ξεπεράσει τους 10.300. 

”Πέφτουν” τουρκικά κορμιά παντού – Εξαϋλώθηκαν δυνάμεις των ΤΕΔ στη Συρία – Προειδοποιούν με ”κόλαση” πυρός οι Κούρδοι

Όλα αυτά αποτελούν σαφέστατα πολεμικές προετοιμασίες για στρατιωτική αντιπαράθεση ανάμεσα στις δυνάμεις του Άσαντ και τους Ρώσους συμμάχους τους και στους Τούρκους που συνεπικουρούνται από το ΝΑΤΟ πλέον.

Η Άγκυρα όπως όλα δείχνουν μετά τις απανωτές ήττες, υλοποιεί μια τεράστια προσπάθεια σε Συρία και Λιβύη για να καταστεί περιφερειακή υπερδύναμη σε ολόκληρη την Α.Μεσόγειο.

Θα της το επιτρέψουν αυτό, Δύση, Ισραήλ, Αίγυπτος, ή θα έχουμε μια γενική αντιπαράθεση ενός πιθανού λέμε “Μεσογειακού πολέμου” το οποίο επιδιώκει όπως φαίνεται ο Τούρκος πρόεδρος για να εδραιώσει την εξουσία του ή έτσι νομίζει τουλάχιστον;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »