”Θα ζήσετε ότι & το 2014, το ξεχάσατε;”

οι ΗΠΑ σκέπτονται να εμπλακούν και επίσημα στη σύγκρουση, καθώς θα στείλουν πολεμικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα τις επόμενες εβδομάδες σε μια επίδειξη υποστήριξης προς την Ουκρανία, δήλωσε αξιωματούχος άμυνας των ΗΠΑ στο CNN την Πέμπτη.

”Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ λειτουργεί συνήθως στη Μαύρη Θάλασσα, αλλά τώρα η ανάπτυξη πολεμικών πλοίων θα έστελνε ένα συγκεκριμένο μήνυμα στη Μόσχα, ότι οι ΗΠΑ παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις”, δήλωσε ο αξιωματούχος.
Απάντηση Ρώσων

Οι Ρώσοι πολιτικοί σχολίασαν τα σχέδια ων ΗΠΑ για αποστολή πολεμικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα. Σύμφωνα με την Έλενα Πανίνα, μέλος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Κρατικής Δούμας, ”ένα τέτοιο βήμα θα επιδείνωνε την κατάσταση στο Ντονμπάς.”

”Δεν πρέπει να κάνουν το ίδιο λάθος οι αμερικανοί” και συνέχισε κάνοντας ένα ”βιτριολικό σχόλιο: ”Υπάρχουν ήδη προηγούμενα στη Μαύρη Θάλασσα, αρκεί να θυμηθούμε την πανικοβλητή αντίδραση του πληρώματος του αμερικανικού καταστροφικού Ντόναλντ Κουκ στην προσέγγιση του ρωσικού Su-24 τον Απρίλιο του 2014. Πιθανώς, θα ήταν καλύτερο για τους ίδιους τους Αμερικανούς να μην μας προκαλέσουν”, δήλωσε η Πανίνα.
Σε ετοιμότητα ρωσικά βομβαρδιστικά

Ρωσικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα στο Κιργιζιστάν τέθηκαν σε αιφνιδιαστική άσκηση ετοιμότητας με βολές κατά πραγματικών στόχων στο πεδίο βολής του Kurgan, έχοντας σαφή προσανατολισμό σε πιθανές λέμε, εναέριες επιχειρήσεις στην Α.Ουκρανία.

Τα πληρώματα των βομβαρδιστικών αεροσκαφών της ρωσικής αεροπορικής βάσης στο Κιργιζιστάν, πήραν “φωτιά” στο πλαίσιο της προετοιμασίας για πιθανές εξελίξεις στο μέτωπο της Α. Ουκρανίας, ενώ ως δικαιολογία της ασκήσεως από το Κρεμλίνο ήταν p διαγωνισμός δεξιοτήτων με την ονομασία ”Aviadarts 2021.”

Τα ρωσικά βομβαρδιστικά εκτόξευσαν πυραύλους αέρος-εδάφους κατά χερσαίων στόχων σε ένα ειδικό πεδίο βολής στην περιοχή Kurgan. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, οι Ρώσοι πιλότοι εκτόξευσαν δύο τύπους πυραύλων, αέρος-εδάφους μικρού βεληνεκούς και πυραύλους σχεδιασμένους για να καταστρέφουν ιδιαίτερα ισχυρά καταφύγια.

Επιπλέον, Ρώσοι πιλότοι εξασκήθηκαν στην ρίψη ισχυρότατων βομβών 250 και 500 κιλών, καθώς και σε ειδικές πτήσεις, εξουδετέρωσης των συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας χρησιμοποιώντας ηλεκτρονικό πόλεμο. Οι αποστολές των ρωσικών βομβαρδιστικών πραγματοποιήθηκε από διάφορους υψομέτρου, α. υψόμετρο περίπου 1.500 μέτρων και β. υψόμετρο όχι μεγαλύτερο από 300 μέτρα.

Για την προετοιμασία των Ρώσων πιλότων προετοιμάστηκαν 30 ειδικοί επίγειοι στόχοι στην περιοχή του πεδίου βολής στο Kurgan. Τα πληρώματα των βομβαρδιστικών αεροσκαφών Su-34 και Su-25, καθώς και οι πιλότοι των ελικοπτέρων Mi-8 AMTShV Terminators της ρωσικής αεροπορίας της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιοχής, με πρόσχημα το διαγωνισμό ”Aviadarts-2021”, ετοιμάζονται πολύ πιθανόν για το χειρότερο σενάριο στην Α,Ουκρανία.

Σύμφωνα με άρθρο μας, αναφέραμε για μεγάλη ένταση στο Ντονέτσκ, καθώς υπήρχαν αναφορές για επίθεση του ουκρανικού στρατού στο αεροδρόμιο της πόλης, ενώ είχαμε έντονες και δυνατές εκρήξεις κοντά στις περιοχές Peski και Putilovka.

Την ίδια στιγμή, ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Στρατηγός Khomchak, συναντήθηκε με τον επικεφαλής της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, Στραάρτ Ροχ στο Κίεβο, σύμμφωνα υπηρεσία Τύπου του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

 

Ο Khomchak ευχαρίστησε το ΝΑΤΟ για την υποστήριξή του στην Ουκρανία! «Η επίσκεψή σας είναι μια πειστική απόδειξη της προσοχής, ότι η ηγεσία της Συμμαχίας και εσείς προσωπικά αφιερώνεστε στην ανάπτυξη σχέσεών μας.”

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι χιλιάδες πλέον κάτοικοι του Ντονέτσκ διαθέτουν ρωσικά διαβατήρια και μπορούν να ψηφίσουν στις επερχόμενες εκλογές για την Δούμα της Ρωσίας σε εκλογικά τμήματα στην περιοχή του Ροστόφ ή εξ αποστάσεως, σύμφωνα με την ρωσική κεντρική εκλογική επιτροπή.

Πρόκειται για ένα πρώτο βήμα για την προσάρτηση της Α. Ουκρανίας από την Μόσχα. Το Κρεμλίνο θέλει να στείλει μήνυμα στο Κίεβο ότι δεν ”παίζει”, καθώς σε περίπτωση γενικού πολέμου, θα προχωρήσει στο ”plan b”, δηλαδή προσάρτηση όπως με την Κριμαία.

Το σενάριο αυτό είναι πιθανότατα στο μυαλό των Ρώσων αξιωματούχων του Κρεμλίνου εμφανίζοντας την περιοχή ως ένα νέο “Κόσσοβο”, κάτι για το οποίο η δύση δεν έχει απάντηση προς το παρόν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »