Νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο Μ.Φουρθιώτη

Μπορεί ο Μένιος Φουρθιώτης να θεωρείται ως μια γραφική φιγούρα της trash τηλεόρασης, όμως οι αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών μόνο κάτι τέτοιο δεν δείχνουν.

Ο παρουσιαστής, ο οποίος είχε ως συνοδεία πάνοπλους αστυνομικούς για να «προστατεύεται» από την 17 Νοέμβρη είχε εισβάλει στο υπουργείο Εργασίας, απειλώντας τον τότε υπουργό, Γιάννη Βρούτση, ο οποίος του είχε «κόψει» την χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΣΥΝεργασία.

Μέχρι τότε ο Μ.Φουρθιώτης είχε πάρει -σύμφωνα με τον Γ.Βρούτση- περισσότερα από 200.000 ευρώ δημοσίου χρήματος, χρήματα τα οποία η κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη δεν του τα έχει ζητήσει μέχρι σήμερα πίσω.

Παρόλα αυτά ο πρώην ατζέντης της Τζούλιας Αλεξανδράτου δεν απειλούσε μόνο τον Γιάννη Βρούτση, αλλά και τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Όπως αναφέρει το «Documento» ο Μ.Φουρθιώτης άφηνε μηνύματα στο υπουργικό γραφείο που άλλοτε ήταν παρακλητικά και άλλοτε απειλητικά. Ο Μ.Φουρθιώτης φαίνεται πως εκτός από την είσπραξη μεγάλων ποσών µέσω της κοµπίνας στο πρόγραμμα ΣΥΝεργασία του ΕΦΚΑ (δήλωνε μισθό 80.000 ευρώ για τον ίδιο και για συνεργάτες του µε σκοπό να καλύψει το 60% των μισθών το κράτος), επεκτάθηκε σύμφωνα µε πληροφορίες και σε κόλπο µε την επιστρεπτέα προκαταβολή.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ εταιρείες της οποίες είχε τον έλεγχο φέρονται να έκαναν συμπληρωματική δήλωση εισοδήματος για προηγούμενα έτη, ώστε να εμφανίζεται πτώση του τζίρου τους το 2021, λόγω της πανδημίας και να εξασφαλίζουν μεγάλη επιστρεπτέα προκαταβολή.

Όταν τον Ιανουάριο υπήρξε εμπλοκή στην είσπραξη ο Φουρθιώτης άρχισε τα τηλεφωνήματα και τα μηνύματα στο υπουργικό γραφείο ζητώντας να ρυθµιστεί η υπόθεσή του, «γιατί αδικήθηκε».

Τα μηνύματα δεν περιορίστηκαν στο υπουργικό γραφείο αλλά επεκτάθηκαν και σε υπηρεσιακούς παράγοντες, δημιουργώντας μεγάλη πίεση στο υπουργείο. Ο υπουργός Χρ. Σταϊκούρας έδωσε εντολή στα στελέχη του γραφείου του να µην απαντούν στον Φουρθιώτη.

Ο παρουσιαστής προθυμοποιήθηκε να φιλοτεχνήσει το πορτρέτο του υπουργού στην εκπομπή του, αλλά ο Σταϊκούρας δεν ενέδωσε στο να εμφανιστεί στην εκπομπή, πράγμα που όμως δεν έγινε με άλλους υπουργούς του Κ.Μητσοτάκη, ανάμεσα τους ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόµου, του υπουργείου που διέθεσε προκλητικά φρουρά στον Μ. Φουρθιώτη.

Η σχέση με την Άννα Στρατινάκη

Εκτός από τους υπουργούς ο Μένιος Φουρθιώτης είχε επαφές και με τη γενική γραμματέα του υπουργείου Εργασίας Άννα Στρατινάκη.

Αμέσως μετά τις απειλές του παρουσιαστή στον Γιάννη Βρούτση ότι θα τον αποπέμψει (κάτι που τελικά έγινε λίγο καιρό αργότερα από τον Κ.Μητσοτάκη) ο Μένιος Φουρθιώτης άρχισε να κάνει πιεστικά αφιερώματα εναντίον της γενικής γραμματέα.

Στις 23 Ιανουαρίου 2021, σε ζωντανή σύνδεση, παρουσίασε «τη χολιγουντιανή βίλα της Στρατινάκη» µε πολλά υπονοούμενα για το πού βρήκε τα λεφτά. Στις 30 Ιανουαρίου στην εκπομπή του συνεχίζει παρουσιάζοντας «όλο το σκοτεινό αμαρτωλό παρελθόν αλλά και το παρόν µε νέα στοιχεία, µε σκάνδαλα που τη βαραίνουν». Ο Φουρθιώτης υποστήριζε πως ΙΕΚ του αδερφού µετακλητής υπαλλήλου της κ. Στρατινάκη είχε εισπράξει 35 εκατομμύρια ευρώ από τα προγράμματα που έγιναν γνωστά ως «Σκόιλ ελικικού».

Μάλιστα η Στρατινάκη δεν προέβη σε νομικά μέτρα, δεν διέψευσε, ούτε ζήτησε από τον Φουρθιώτη να ανακατασκευάσει, αντιθέτως στις 6 Φεβρουαρίου εμφανίστηκε σε εκπομπή του με τον παρουσιαστή να την αποκαλεί «κούκλα».

Όλο αυτό μας δημιουργεί πολλά ερωτήματα για τις σχέσεις του Φουρθιώτη με το υπουργείο και για το με τι κρατάει ο παρουσιαστής την κυβέρνηση Μητσοτάκης.

Παράλληλα να υπενθυμίσουμε πως μετά τις αποκαλύψεις του pronews.gr η κυβέρνηση αποφάσισε καθυστερημένα να προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά του Μένιου Φουρθιώτη, ώστε να ερευνηθεί η υπόθεση του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »