Πολεμικές ιαχές με εντολή Ερντογάν – “Χτυπήστε χωρίς να μας ρωτήσετε”
Ηνέα τουρκική προκλητικότητα ήρθε λίγες μόνο ώρες μετά το τελεσίγραφο των 27 ΥΠΕΞ της ΕΕ που συνεδρίασαν στο Βερολίνο οι οποίοι κραδαίνουν απειλητικά κυρώσεις κατά της Αγκυρας και κάνουν έκκληση να σταματήσει τις μονομερείς ενέργειες.

Χθες βράδυ η Άγκυρα εξέδωσε νέα ναυτική οδηγία για άσκηση με πραγματικά πυρά από σήμερα μέχρι και τις 11 Σεπτεμβρίου ανάμεσα στην Κύπρο και τη Ρόδο.

Η Λευκωσία απάντησε με έκδοση αντι-Navtex καταγγέλλοντας την παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας, του Διεθνούς Δικαίου και της ασφάλειας στην περιοχή και τονίζοντας ότι η μόνη αρμόδια για οδηγίες εκεί είναι η Λάρνακα.

Στη συνέχεια η Τουρκία αντέδρασε αποφασίζοντας ακόμα μία Navtex, την ώρα που σε ισχύ βρίσκεται από τις 7 Αυγούστου η παράνομη οδηγία για τις έρευνες του «Oruc Reis», η οποία παρατάθηκε μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου.

Προκαλούν για σύγκρουση οι Τούρκοι
Όπως αποκαλύπτει η φιλοκυβερνητική Yeni Safak με σημερινό της δημοσίευμα, οι τουρκικές Ενοπλες Δυνάμεις έχουν την εντολή να δρουν χωρίς να δίνουν λογαριασμό στην Αγκυρα.

Συγκεριμένα όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ: «Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ετοιμαστεί για όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και για σύγκρουση. Αυτός είναι και ο λόγος που έχει δοθεί εντολή στους πλοιάρχους του Πολεμικού Ναυτικού να απαντούν σε πιθανές προκλήσεις, δίχως να ρωτούν στην Αγκυρα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »