Μάλιστα, ιδιαίτερα προκλητικός εμφανίστηκε ο Ερσιγιές, καθώς επιτέθηκε στην Ελλάδα λέγοντας πως «οι μινιμαλιστικές απαιτήσεις της δεν συνάδουν με το διεθνές δίκαιο».

«Το Oruc Reis βρίσκεται σε τουρκική υφαλοκρηπίδα που έχει δηλωθεί στον ΟΗΕ. Η Ελλάδα κάνει πολύ φασαρία για τις δραστηριότητές μας», είπε αρχικά και συνέχισε λέγοντας πως η Ελλάδα μπλοκάρει μια μεγάλη θαλάσσια περιοχή εξαιτίας ενός «μικρού νησιού» όπως χαρακτήρισε το Καστελόριζο.

«Η Ελλάδα διεκδικεί 40.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα θαλάσσιας περιοχής δικαιοδοσίας λόγω αυτού του μικρού νησιού (Καστελόριζο) και επιχειρεί να σταματήσει το Oruc Reis και να μπλοκάρει την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο. Αυτός ο μινιμαλιστικός ισχυρισμός δεν είναι συμβατός με το διεθνές δίκαιο. Είναι αντίθετο με την αρχή της ισότητας. Ωστόσο, η Ελλάδα ζητά από την ΕΕ και τις ΗΠΑ να υποστηρίξουν αυτόν τον ισχυρισμό και να ασκήσουν πίεση στην Τουρκία να σταματήσει τις νόμιμες υπεράκτιες δραστηριότητές της. Αυτό δεν είναι αποδεκτό και λογικό. Η Ελλάδα δημιουργεί εντάσεις με τις απαιτήσεις της και όχι η Τουρκία», είπε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »