Τι έκανε η 35χρονη το τελευταίο βράδυ της πριν από τη σύλληψη
Όλο αυτό το διάστημα οι Αρχές εξακολουθούν να προχωρούν σε άρσεις τηλεφωνικών απορρήτου, ψάχνοντας καινούργια ευρήματα. Αυτό που ενδιαφέρει τις Αρχές, αυτή τη στιγμή, είναι να διαπιστώσουν, εάν πράγματι, η 35χρονη φερόμενη ως δράστις είχε στοχοποιήσει το θύμα από στις 18 Νοεμβρίου του 2018.

Εκείνη την χρονική περίοδο φαίνεται ότι οι δυο γυναίκες, αντάλλαξαν ένα μήνυμα που αφορούσε τον σύντροφο της 35χρονης, η οποία είχε την αίσθηση ότι κάτι συνέβαινε με το θύμα. Η Ιωάννα φαίνεται πως δεν είχε καταλάβει ότι η 35χρονη είχε πρόβλημα μαζί της, ούτε ποτέ είχε αισθανθεί ότι κάποιος την παρακολουθούσε.

Αυτά μεταφέρει στους δικούς της ανθρώπους, ενώ επιβεβαιώνει ότι πέρα από αυτή την συνομιλία που είχαν θύτης και θύμα το 2018, έκτοτε δεν είχαν καμία επαφή.

«Είμαι σοκαρισμένη»
Η 34χρονη Ιωάννα όταν πληροφορήθηκε, από τους αστυνομικούς, την σύλληψη της 35χρονης ανέφερε: «Είμαι σοκαρισμένη. Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω ότι εκείνη βρίσκεται πίσω από την επίθεση. Τώρα όμως θα μπορέσω να ασχοληθώ επιτέλους με την υγεία μου».

Η Αστυνομία, την ίδια ώρα που εξακολουθεί να στοιχειοθετεί την υπόθεση, έχει στην κατοχή της εκτός από το κινητό της 35χρονης και τον προσωπικό της ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN TV από αυτά τα δυο αντικείμενα προκύπτουν νέα στοιχεία τα οποία είναι αδιάσειστα και αναμένεται να κατατεθούν στις δικαστικές Αρχές ακόμα και αύριο (15/6).

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν χαρακτηριστικά στο OPEN TV: «Μην εκπλαγείτε, εάν υπάρξουν δεδομένα τα οποία θα φωτίσουν ακόμα περισσότερες πτυχές της υπόθεσης και κυρίως θα δείξουν όχι μόνο πως σχεδιάζει αλλά και πόσο προετοίμαζε την επίθεση».

Διασκέδαζε νομίζοντας πως έκανε το τέλειο έγκλημα

Αυτός είναι ο διάλογος της Ιωάννας με την 35χρονη στο Faceboοk: ”Να ξέρεις ότι έχω σχέση μαζί του”
H κατηγορούμενη από τις 20 Μαΐου, όταν δηλαδή άλλαξε για πάντα η ζωή της Ιωάννας μετά την επίθεση με το βιτριόλι, μέχρι την ημέρα που συνελήφθη δεν άλλαξε καθόλου την καθημερινότητά της.

Μάλιστα φαίνεται ότι το διασκέδαζε κιόλας, καθώς το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος είχε επισκεφτεί τον τόπο καταγωγής της, ενώ το τελευταίο βράδυ, πριν οδηγηθεί στο τμήμα, είχε βγει βόλτα με μια φίλη της.

Η στενή φίλη της 35χρονης μίλησε στον ΣΚΑΪ και τόνισε ότι δεν είδε καμία αλλαγή στη συμπεριφορά της και δεν της είχε αναφέρει τίποτα ούτε για την Ιωάννα, ούτε για κάποιον άνδρα.

«Την πήρα τηλέφωνο και της είπα θα πάω στο καφενείο αν θες να έρθεις. Ήρθε αργότερα, κατά τις 22:00 νομίζω, γιατί είχε πάει για περπάτημα με μια φίλη της. Εκεί είναι το στέκι μας και πάμε πάντα. Όλοι μαζευόμαστε από το χωριό, από εκεί που είμαστε, από αυτά τα μέρη», είπε μεταξύ άλλων η φίλη της κατηγορούμενης και απάντησε για το αν η 35χρονη έδειχνε διαφορετική:

«Όχι, δεν έδειχνε απολύτως τίποτα, γι αυτό έχω πάθει σοκ. Χαρά Θεού, όπως ήταν πάντα, να κάνει την πλάκα της, το ένα, το άλλο, μέχρι εκεί. Δεν είχα καταλάβει τίποτα. Ούτε για κάποιον μου είχε πει, πέρα από χαζολογήματα που μπορεί να κάνει η καθεμία, αλλά για κάποιον συγκεκριμένο άνδρα και αυτό, δεν μου είχε πει, ούτε για αυτήν την κοπέλα, που δεν την ξέρω».

Αυτός είναι ο άνδρας που οδήγησε στη σύλληψη της 35χρονης

Ωστόσο όσο κι αν η 35χρονη διασκέδασε νομίζοντας πως έχει κάνει το τέλειο έγκλημα, ένα τηλεφώνημα ήταν τελικά και αυτό που την «έκαψε», καθώς έτσι η ΕΛΑΣ έφτασε στα ίχνη της.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του STAR, o 38χρονος από το Μπαγκλαντές αποφάσισε να μην συναντηθεί μαζί της, όμως εκείνη τον κάλεσε ξανά από τον προσωπικό της αριθμό και αυτό ήταν το λάθος που οδήγησε στη σύλληψη της. Ο άνδρας δεν της απάντησε, αλλά έλαβε την κλήση της ως μήνυμα στο κινητό του.

Στις 5 Ιουνίου, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον Μπανγκλαντεσιανό στο σπίτι του, στα Κάτω Πατήσια. Έκαναν ελέγχους σε βαλίτσες και ντουλάπες και στη συνέχεια βρήκαν στο κινητό του το παραπάνω μήνυμα που έδειχνε τον αριθμό της 35χρονης. Έτσι οδηγήθηκαν στο σπίτι της.

Δικηγόρος Ιωάννας: «Η κακία και η ζήλια δεν είναι ψυχική ασθένεια»
Πάντως από την πλευρά του ο δικηγόρος της Ιωάννας, Απόστολος Λύτρας, τόνισε στον ΣΚΑΪ ότι η προσπάθεια να παρουσιαστεί η κατηγορούμενη ως ψυχικά ασθενείς προσβάλλει εκείνους που όντως πάσχουν από κάποια ψυχική νόσο.

«Την κακία και τη ζήλια και την απαξία για την ανθρώπινη ζωή δεν θα την ονομάσουμε ψυχική ασθένεια, με συγχωρείτε. Έχω πληροφορηθεί ότι πρόκειται για μια απολύτως συγκροτημένη κοπέλα η οποία ήξερε ακριβώς πως πρέπει να κινηθεί , πώς να κάνει το έγκλημα».

Πρόσθεσε ότι καταλαβαίνει τη δύσκολη θέση του συνηγόρου της 35χρονης, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι δεν μπορεί να συνεννοηθεί μαζί της, ωστόσο ένα άτομο φυσιολογικό με οικογενειακές και φιλικές επαφές και σταθερή εργασία, δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται έτσι εύκολα ψυχικά ασθενής.

Η παράξενη σχέση δράστιδος και θύματος
Την ίδια ώρα η 35χρονη φερόμενη ως δράστις φαίνεται πως αποφάσισε να κάνει τόσο μεγάλο κακό στην 34χρονη Ιωάννα, παρ΄όλο που τις έδενε μία ιδιαίτερη σχέση εξαιτίας της κοινής τους καταγωγής.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες οι δύο γυναίκες ήταν αρκετά γνωστές, αλλά όχι φίλες καθώς συγγενείς τους είχαν «δεθεί» και γίνει ακόμη και κουμπάροι.

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, οι δύο γυναίκες, οι οποίες κατάγονταν από κοντινά χωριά της Αιτωλοακαρνανίας και ήταν συμμαθήτριες, βρέθηκαν στις 10 Ιουλίου 2016, σε μπάτσελορ πάρτι που έκανε η ξαδέρφη της Ιωάννας.

Στη συνέχεια, η Ιωάννα και η 35χρονη συναντήθηκαν στον γάμο που ακολούθησε.

Μάλιστα όπως αποδεικνύεται και από το ρεπορτάζ η ξαδέρφη της Ιωάννας έχει κουμπαριάσει με την αδερφή της 35χρονης.

Η ξαδέρφη της άτυχης 34χρονης κατέθεσε στις αρχές στις 5 Ιουνίου, πριν τη σύλληψη της 35χρονης, και μάλιστα ήταν η ίδια μέρα που αρχές πήγαν στο σπίτι του Μπανγκλαντεσιανού, με τον οποίο είχε επικοινωνήσει η κατηγορούμενη.

Τα τρία τηλεφωνήματα που την «έκαψαν»

Υπόθεση με βιτριόλι: Η στιγμή της σύλληψης της 35χρονης – Βίντεο
Τρία τηλεφωνήματα έκανε η 35χρονη προσπαθώντας να στήσει το σατανικό της σχέδιο. Όπως αποκαλύπτεται από το διαβιβαστικό, στις κλήσεις που έγιναν όλες από τηλεκάρτα η 35χρονη με διάφορες προφάσεις δεν δίνει τον αριθμό του κινητού της.

Η πρώτη κλήση σύμφωνα με την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου έγινε στις 18/05/2020 από τηλεφωνικό θάλαμο στην οδό Ακαδημίας. Όμως, ήταν βράδυ και έτσι οι κάμερες δεν μπορούσαν να καταγράψουν καλά τα χαρακτηριστικά του προσώπου της.

Αυτό που την πρόδωσε και όπως φαίνεται ήταν το πιο μοιραίο λάθος της ήταν οι άλλες δυο κλήσεις που έκανε από τηλεφωνικό θάλαμο στην λεωφόρο Συγγρού στον αριθμό 142. Και οι δυο κλήσεις έγιναν λίγα λεπτά μετά τις 9 το πρωί και τα χαρακτηριστικά του προσώπου της ήταν ευδιάκριτα στους έμπειρους αστυνομικούς.

Και έτσι λοιπόν οι αστυνομικοί την έχουν πεντακάθαρα μέσα από τις κάμερες ασφαλείας. Η γυναίκα φοράει παντελόνι, έχει σακίδιο και ζακέτα την οποία όταν ήταν στην Καλλιθέα τα φορούσε μέσα από το παλτό της.

Μάλιστα σημειώνουν την εξής λεπτομέρεια: Ότι λόγω του διαφορετικού σχηματισμού του σακιδίου στα δυο στιγμιότυπα η 35χρονη να είχε πολλά από τα ρούχα που χρησιμοποίησε για να μεταμφιεστεί τα είχε μέσα σε αυτό.

«Σφίγγα» η 35χρονη – Πού εστιάζουν οι Αρχές

Την άσχημη ψυχολογική κατάσταση της 35χρονης, φερόμενης ως δράστιδας για την επίθεση με βιτριόλι, τονίζει ο συνήγορός της στο MEGA, ενόψει της κατάθεσής την προσεχή Τρίτη. Ωστόσο, τα στοιχεία που διαθέτουν οι αστυνομικές αρχές από κάμερες και κινητά τηλέφωνα, δείχνουν μια υπόθεση καλά δεμένη.

Απαθή στάση και άρνηση να συνεργαστεί με τις Αρχές, επιδεικνύει η 35χρονη απέναντι στις κατηγορίες που της έχουν απαγγελθεί.

Ο δικηγόρος της, Σάκης Κεχαγιόγλου, κάνει λόγο για κακή ψυχολογική κατάσταση της εντολέως του.

«Η ψυχολογική κατάσταση της εντολέως μου αντί με την πάροδο του χρόνου να καλυτερεύει, επιδεινώνεται».

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του θύματος, Απόστολος Λύτρας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του MEGA το Σάββατο σχολίασε: «το επόμενο βήμα είναι να ζητηθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη από τον ανακριτή».

Κάμερες και τηλέφωνα «μίλησαν» για την εξιχνίαση της επίθεσης με βιτριόλι σε βάρος της 34χρόνης Ιωάννας.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν την οδηγό ταξί, η οποία τους περιγράφει τις δύο διαδρομές της 19ης και της 20ης Μάϊου.

Οι αστυνομικοί μόλις έλαβαν τα στοιχεία από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση την 35χρόνη και τελικά το πρωϊνό της 11ης Ιουνίου τη συνέλαβαν.

Όταν την ακινητοποίησαν, οι αστυνομικοί εντόπισαν πάνω της μία χειρουργική μάσκα, μία περούκα, μία τηλεκάρτα, δύο κινητά, έξι ιδιόχειρες σημειώσεις κ.α.

Ερωτική αντιζηλία
Όλα άρχισαν τον Νοέμβριο του 2018. Ο 40χρόνος επιχειρηματίας, με τον οποίο συνδέεται ερωτικά η 35χρόνη, στέλνει αίτημα φιλίας στην Ιωάννα. Η σπίθα της ζήλιας φέρεται να ανάβει μέσα στην κατηγορούμενη.

Η Ιωάννα μαθαίνει τα νέα και σοκάρετε και η ίδια από το πρόσωπο που έχουν στα «χέρια» τους οι αστυνομικοί.

«Την γνωρίζω, δεν έχω φιλικές σχέσεις μαζί της και δεν έχω καμία έχθρα μαζί της».

Την ερχόμενη Τρίτη, η 35χρόνη θα βρεθεί τετ-α-τετ με τον 17ο ανακριτή Αθηνών, ο οποίος θα αποφασίσει την περαιτέρω ποινική της μεταχείριση.

Τα κενά προσπαθούν να γεμίσουν οι Αρχές
Στην αναζήτηση τυχόν και άλλων προσώπων που εμπλέκονται στην επίθεση βρίσκονται οι Αρχές.

Προς το παρόν δεν ταυτοποιηθεί η φωνή της δράστιδος 100%, με αποτέλεσμα να εξετάζεται εάν υπάρχει και άλλο πρόσωπο – συνεργός στην υπόθεση που έκανε τα τηλεφωνήματα.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν πρόσωπα τόσο από το περιβάλλον της 34χρονης, όσο και της 35χρόνης, όπως και τα κινητά τους τηλέφωνα, ενώ διενεργείται έρευνα προκειμένου να διευκρινιστούν πλήρως οι συνθήκες προμήθειας των υλικών όπως η περούκα και το βιτριόλι που χρησιμοποιήθηκαν για την επίθεση.

Σε κάθε περίπτωση, οι έρευνες για την υπόθεση της επίθεσης σε βάρος της 34χρόνης Ιωάννας συνεχίζονται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »