Δείτε τον χάρτη
Παρατείνεται έτσι η ερευνητική δραστηριότητα του τουρκικού πλοίου Οruc Reis και των συνοδευτικών του πλοίων Ataman και Cengiz Han ως τις 14 Νοεμβρίου.


Με άλλη Navtex, οι Τούρκοι επιχειρούν να προσβάλλουν τη νομιμότητα ναυτικής οδηγίας της Κύπρου. Δείτε τις δύο νέες τουρκικές Navtex που εκδόθηκαν από τις λιμενικές αρχές της Αττάλειας:



Τη νέα ρότα για το Oruc Reis, προανήγγειλε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, πριν από λίγες ημέρες επισημαίνοντας ότι μετά την ολοκλήρωση του «σκαναρίσματος» του τουρκικού ερευνητικού σκάφους σε Ανατολή και Δύση, τώρα θα ξεκινήσει να «χτενίζει» περιοχές σε Βορρά και Νότο.
«Τώρα προχωράμε σε σεισμικές έρευνες βορρά-νότου», δήλωσε ο Φατίχ Ντονμέζ σε Τούρκους δημοσιογράφους, επαναλαμβάνοντας ότι οι δισδιάστατες έρευνες θα συνεχιστούν για άλλους δύο μήνες και μετά θα ακολουθήσουν τρισδιάστατες. Στη συνέχεια, όπως είπε, θα προχωρήσουν σε γεώτρηση.

Μπορεί εχτές ο Ερντογάν να επικοινωνούσε λοιπόν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σε κλίμα αλληλεγγύης, μετά τον φονικό σεισμό της Σάμου, όμως όπως δείχνουν όλα, δεν έχασε λεπτό για να συνεχίσει τις επεκτατικές του πολιτικές στην Α. Μεσόγειο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »