Μέσω του προγράμματος “Φιλόδημος ΙΙ”

Στην παραλαβή ενός νέου απορριμματοφόρου οχήματος τύπου πρέσας, χωρητικότητας 16 κυβικών μέτρων, προχώρησε σήμερα η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Αιγιαλείας. Πρόκειται για ένα όχημα που θα ενισχύσει σημαντικά τον στόλο οχημάτων της υπηρεσίας, όπως σημειώνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Νίκος Καραΐσκος, ο οποίος παρέλαβε το μεσημέρι της Πέμπτης το όχημα μαζί με τον εντεταλμένο σύμβουλο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου κ. Βασίλη Χριστόπουλο και τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Καθαριότητας κ. Σπύρο Προσελέντη.

Η προμήθεια του απορριμματοφόρου πραγματοποιήθηκε μέσω ηλεκτρονικού ανοιχτού διαγωνισμού και με χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος “Φιλόδημος ΙΙ” του Υπουργείου Εσωτερικών, κατόπιν πρότασης που υπέβαλε ο Δήμος Αιγιαλείας. Έχει σύγχρονες προδιαγραφές και μέσα ασφαλούς λειτουργίας, ενώ το κόστος του ανέρχεται στα 150.000 ευρώ (με ΦΠΑ).

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι το πρώτο απορριμματοφόρο όχημα που προμηθεύεται ο Δήμος Αιγιαλείας από το 2007, ως αποτέλεσμα της προσπάθειας της δημοτικής αρχής να εκσυγχρονίσει τις υπηρεσίες της, ιδιαίτερα στον νευραλγικό τομέα της καθαριότητας, καθώς αρκετά από τα παλιά οχήματα καθίστανται συχνά μη λειτουργικά και απαιτούν πολλές φορές αρκετά δαπανηρές επισκευές. Γι’αυτό και η συγκεκριμένη προμήθεια κρίθηκε επιβεβλημένη για τη σωστή λειτουργία της καθαριότητας και παράλληλα την τήρηση των Ευρωπαϊκών Κανονισμών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »