O δράστης πυροβόλησε ελληνορθόδοξο ιερέα
Επίθεση πραγματοποιήθηκε προ ολίγου σε Ελληνορθόδοξη εκκλησία στη Λυών.

Ορθόδοξος ιερέας ελληνικής καταγωγής δέχθηκε πυρά από κυνηγετικό όπλο.

Σύμφωνα με όσα είπε ο ιερέας Αντουάν Καλό, που λειτουργεί στην γαλλόφωνη ορθόδοξη εκκλησία, ο πατήρ Κακαβελάκης είναι 45 ετών και έχει δύο παιδιά εκ των οποίων το ένα είναι τριών ετών.

Ο ιερέας που πυροβολήθηκε δύο φορές, δέχεται επί τόπου τις πρώτες βοήθειες γιατί φέρει βαριά τραύματα.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την περιοχή.

Ο ιερέας, ο οποίος έχει ελληνική ιθαγένεια, έκλεινε την εκκλησία του όταν συνέβη η επίθεση και φαίνεται να είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Οι δυνάμεις ασφαλείας και ομάδες διάσωσης βρίσκονται στο σημείο”. “Αποφύγετε την περιοχή αυτή και να ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών”, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών μέσω Twitter.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι το επεισόδιο είναι σε εξέλιξη και αφορά την περιοχή Place Jean-Mace. Εχουν γίνει συστάσεις στους κατοίκους να μείνουν σπίτια τους καθώς ο δράστης παραμένει ασύλληπτος. Επίσης ο υπουργός Εσωτερικών, Gerard Darmanin, ενεργοποίησε την Μονάδα Κρίσης στο υπουργείο του για να παρακολουθήσουν την απόπειρα δολοφονίας του Ελληνα ιερέα στην Λυών.

Ο δράστης, που αναζητείται, χρησιμοποίησε καραμπίνα με κομμένη κάννη. Ο τραυματίας είχε τις αισθήσεις του όταν έφθασε η αστυνομία και διακομίσθηκε σε νοσοκομείο.

Δεν ξέρουμε αν είπε κάτι στους αστυνομικους, αν γνώριζε το δράστη ή αν ο οπλοφόρος είπε κάτι προτού πυροβολήσει. Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης συνδέουν έμμεσα το συμβάν με τις επιθέσεις σε γαλλικές εκκλησίες από φανατικούς μουσουλμάνους, αλλά ακόμη δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση, ίσως επειδή αυτό το όπλο δεν χρησιμοποιείται συχνά σε τέτοια περιστατικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »