Οι Τούρκοι θέλουν να γκριζάρουν ακόμη μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου
Με τη Δύση να παρατηρεί σιωπηλά και τις ΗΠΑ να μην κάνουν κάποια δυναμική κίνηση απέναντι στις μεγαλόπνοες διεκδικήσεις του “σουλτάνου”, η Άγκυρα έχει πάρει “φόρα” και γίνεται ολοένα πιο επιθετική στις παράνομες διεκδικήσεις της.

Πιο συγκεκριμένα, η νέα σοβαρότατη πρόκληση, έρχεται με τη δημιουργία ενός σχεδίου ευθύνης αναζήτησης και διάσωσης, στην περιοχή ης “Γαλάζιας Πατρίδας”, στην Α. Μεσόγειο.

Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Adil Karaismailoğlu, δήλωσε: “Επεκτείναμε την περιοχή ευθύνης αναζήτησης και διάσωσης στην Γαλάζια Πατρίδα μας για να συμπεριλάβουμε τις περιοχές αναζήτησης των εθνικών μας πλοίων που λειτουργούν στην Ανατολική Μεσόγειο. Καλή τύχη στη χώρα μας στο νέο Εθνικό Σχέδιο Έρευνας και Διάσωσης”, είπε.

Fatih’e, Yavuz’
Ο υπουργός Karaismailoğlu χρησιμοποίησε τις ακόλουθες δηλώσεις στη θέση του:

“Χαιρετίσματα στα Φατίχ, Γιαβούζ και Κανούνι. Επεκτείναμε την περιοχή ευθύνης αναζήτησης και διάσωσης στη Γαλάζια Πατρίδα για να συμπεριλάβουμε τις περιοχές αναζήτησης των εθνικών μας πλοίων που λειτουργούν στην Ανατολική Μεσόγειο. Συγχαρητήρια για το νέο μας Εθνικό Σχέδιο Αναζήτησης και Διάσωσης στη χώρα μας.”

Δείτε τον χάρτη:

“Προφήτης” Ερντογάν: Αν η Ε.Ε. συνεχίσει την αδικία προς την Τουρκία θα διαλυθεί Από το πλωτό γεωτρύπανο Φατίχ, που πραγματοποιεί γεωτρήσεις στην περιοχή του Ζονγκουλντάκ στη Μαύρη Θάλασσα ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, με κάσκα και φόρμα εργασίας, πέραν του ότι ανακοίνωσε την ανεύρεση νέου κοιτάσματος φυσικού αερίου, έσπευσε να τονίσει πως θα συνεχιστούν οι έρευνες για υδρογονάνθρακες σε Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα.
O Ερντογάν αναφέρθηκε επίσης στο παράνομο άνοιγμα των Βαρωσίων, θέλοντας να απαντήσει στη διεθνή κατακραυγή και το μόνο που είπε ήταν ο ψευδής και προκλητικός ισχυρισμός ότι “η Αμμόχωστος ανήκει στους Τούρκους της Βόρειας Κύπρου” κι αυτό όπως ανερυθρίαστα τόνισε “πρέπει να το γνωρίζουν όλοι”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κόσμος 17.10.2020 – 16:21279
Καρέ -καρέ η εκτόξευση των τουρκικών S-400 – Ρωσία: “Οι δοκιμές στέφθηκαν από απόλυτη επιτυχία”
Παράλληλα, δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση, οχλημένος από τα πρόσφατα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής “προέβλεψε” ότι η ΕΕ θα διαλυθεί εάν συνεχίσει να είναι “άδικη” έναντι της Τουρκίας.

Ο Ερντογάν στην διάρκεια της ομιλίας του πάνω στο Φατίχ την οποία μετέδιδαν ζωντανά τα τουρκικά ΜΜΕ, είπε ότι τις επόμενες ημέρες οι γεωτρήσεις θα συνεχιστούν στο οικόπεδο Αλί 1 από όπου «αναμένονται επίσης καλά νέα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »