Αναγνωρίζει τις τουρκικές διεκδικήσεις το ΝΑΤΟ;
Ηενδονατοϊκή κρίση που έχει προκύψει λόγω των τουρκικών διεκδικήσεων στη Μεσόγειο καλά κρατεί, και φαίνεται πως το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο να αθωώσει την Τουρκία σε σχέση με την επιθετική κίνηση κατά γαλλικών πλοίων, εξοργίζοντας το Παρίσι και ωθώντας το ακόμα πιο κοντά στη Μόσχα.

Αιγυπτιακά ΜΜΕ-RT: “Η Τουρκία έχασε δύο υποβρύχια στη Λιβύη”
Λόγω της Λιβύης, Γαλλία και Ρωσία έχουν ευθυγραμμίσει πλήρως τα συμφέροντά τους, ενώ η συνοχή του ΝΑΤΟ φαίνεται να απειλείται άμεσα, με τις ΗΠΑ να δρουν καθαρά από το παρασκήνιο και χωρίς να παίρνουν ξεκάθαρες θέσεις για αυτά τα ευαίσθητα γεωπολιτικά ζητήματα.

Το σίγουρο είναι πως το Παρίσι θα δυσαρεστηθεί με την απόφαση του ΝΑΤΟ και τον ανεξήγητο φιλοτουρκισμό που διακατέχει πολλά ευρωπαϊκά και νατοϊκά κράτη, τη στιγμή που οι κινήσεις της Άγκυρας απειλούν τη διεθνή ασφάλεια και φέρνουν την τρομοκρατία στις πύλες της Ευρώπης.

Υπενθυμίζεται ότι πρώην Γάλλος στρατηγός τόνισε, σε άρθρο που δημοσίευσε η γαλλική εφημερίδα “La Croix”, ότι η τουρκική επέμβαση στη Λιβύη θέτει τρεις σοβαρές απειλές για την Ευρώπη, υποδεικνύοντας ότι αυτή δεν πρέπει να αποδεχθεί την πραγματικότητα που επέβαλε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κατηγόρησε τη χώρα του ότι είναι ένοχη και πως δεν ενδιαφέρθηκε για την κρίση στη Λιβύη, ενώ τόνισε πως η έλλειψη συνοχής στην πολιτική του Παρισιού συνέβαλε στην επιδείνωση της κατάστασης στην περιοχή, και αυτό ακριβώς εφαρμόζει η Βορειατλαντική Συμμαχία τώρα με τις άνομες διεκδικήσεις του νεο-οθωμανικού τουρκικού καθεστώτος.

Ανησυχητικές είναι οι πληροφορίες που συλλέγονται από διπλωματικές πηγές της Γαλλίας και της Ελλάδας για την έρευνα που αφορά την παρενόχληση γαλλικών πλοίων από τουρκικά σκάφη στα ανοιχτά της Λιβύης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open TV και του δημοσιογράφου Γιώργου Παπακωνσταντίνου, όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι το ΝΑΤΟ, μέσα από την έρευνα που παρήγγειλε ο Γενς Στόλτενμπεργκ, πρόκειται να «μαγειρέψει» αυτά τα στοιχεία προκειμένου να αθωώσει την Τουρκία γι αυτή την επιθετική κίνηση.

Γαλλία κατά Άγκυρας-GNA: “Απειλoύν τα συμφέροντα των συμμάχων μας, Ελλάδας και Κύπρου”
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο ναυτικό στρατηγείο στο Λονδίνο, επικαλούνται έλλειψη στοιχείων και μαρτυριών προκειμένου να στοιχειοθετηθεί οποιαδήποτε κατηγορία σε βάρος της Τουρκίας. Το ΝΑΤΟ με αυτή την κίνηση βγάζει «λάδι» την Τουρκία από αυτή την υπόθεση. Και όλα αυτά την ώρα που συγκέντρωσε πολλά πυρά από τη Γαλλία. Η γαλλική πλευρά μάλιστα προειδοποίησε ότι θα φτάσει την υπόθεση μέχρι τέλους.

Σημειώνεται πως ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είχε μιλήσει για ένα «εγκεφαλικό νεκρό» ΝΑΤΟ, κάτι το οποίο αποδεικνύεται στην πράξη, με βάση αυτή την έρευνα, το πόρισμα της οποίας αναμένεται να παραδοθεί τις επόμενες μέρες.

Πηγές ενημέρωσης ανέφεραν χαρακτηριστικά στο Open TV πως «με αυτό το πόρισμα που θα παραδοθεί τις επόμενες μέρες η Συμμαχία αποδεικνύει ότι θέλει να κάνει “πλάτες” στον Ερντογάν και ταυτόχρονα να αγνοήσει τις προειδοποιήσεις της Γαλλίας, βάζοντας το Παρίσι στο ίδιο καζάνι με την Αθήνα και τη στάση των “ίσων αποστάσεων” που διατηρεί στα ελληνοτουρκικά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »